maszynista93 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 ...eeee, no to nie wiem czy dam radę ale pod koniec maja na pewno coś się ruszy sorki że tak długo nic ale wiecie jak to jest temat w każdym razie nie umarł tylko nabiera mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Tu jest na temat tegorocznej Navigi viewtopic.php?f=57&t=37677 Niedziela, 5 maja 2013 r. godz. 9.00 – 13.00 – wystawa pokonkursowa modeli - w kiepskich godzinach wystawa :( IRON - swietny Grom - maszynista ,para w kotły i do przodu oby nie w gwizdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Tak pozwolę wrzucić sobie fotki mojego ORP Grom...Post edytowany. Wstaw proszę fotki w mniejszej rozdzielczości. Administracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Jak tam Błyskotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 ooo.. a jednak są zainteresowani postępy w stoczni niewielkie bo umiejętności skromne jedyne co udało mi się uskrobać przez ostatni tydzień to komin, choć i tak jeszcze nie skończony poprawiony został również kształt kadłuba, stępka została wyoblona, a miedzy śrubami pojawiła się płetwa całość na razie tak chyba nie wspominałem ale od lutego mam też takie dodatki : bulaje, łańcuch, lufy i relingi i tylko tyle... jednak trzeba się będzie wziąć za temat bo do stoczni na remont wpłynęły już inne jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Nie przesadziłeś z tym >odrutowaniem< komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Witaj... - proponuje zapoznac sie z EOW 25 oraz z relacja z ciemnego forum ,ta sama skala ale materiał inny : http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=185467&t=185467&filtr=&page=1 ....te linie widoczne na kominie ,to sa łaczenia blach [nitowane] ktore ładnie sa odwzorowane w tej relacji. Komin od zbudowania okretu w zasadzie sie nie zmienił... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Te druty na Twoim kominie nie wyglądają na miejsca podziału blach. Żeby być konsekwentnym powinieneś odrutować cały model.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 i tylko tyle... jednak trzeba się będzie wziąć za temat bo do stoczni na remont wpłynęły już inne jednostki Ciekawe to jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 łatwiej odwzorowac podział blach na papierze bo można go skleić na "zakładkę". W modelach plastikowych lepiej wychodzi delikatne nacięcie nożykiem linii podziału... jeśli nie usuniesz bruzd tylko je dodatkowo dogniesz - powinno być OK. Odrutowanie po malowaniu może nie wyglądać za ciekawie.... powodzenia ! bo model bardzo ładny się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 I jak tam postępy? Też po cichu sobie śledzę ;) PS. model ma przedstawiać stan współczesnyTrochę zdjęć też mam, gdyby się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 Witam postępy raczej marne i nie za bardzo jest co pokazywać jakoś ostatnio pogoda nie pomaga mi w modelarstwie skutecznie odciągając mnie od pracy jedyne co udało się ostatnio zdziałać w stoczni, choć nie od razu to bulaje - a wygląda to tak pierwszy ożebrowany daszek i wstępne przymiarki do uzbrojenia na koniec takie tam porównanie nie wiedzieć poco Współczesnych zdjęć Błyskawicy jest sporo, sam mam dość sporą kolekcję ale gdybym potrzebował jakiegoś konkretnie to będę pytał I pytanie bonusowe Kto wie jak umyć liniowiec z farby ? na razie nigdzie nie udało mi się znaleźć odpowiednio dużego pojemnika myślałem o korytku do kwiatów i zalaniu całości roztworem KRETA w ostateczności zostaje papier ścierny i dwa wiadra cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Wrzuć go do roztworu sody kaustycznej. Tylko jak wypłuczesz pozostałości z wnętrza i innych zakamarków? Ale te bulaje były nieco inaczej rozmieszczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Ano trochę inaczej. W dodatku między bulajami są jeszcze klapy. Po dwie na rufie i po jednej na dziobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Ja używam specyfiku chyba paint stripper (nie pamiętam nazwy a wszystkie graty mam spakowane) Jak będziesz chciał to poszukam. Nakłada się go na farbę zawija workiem plastikowym odkłada na kilka godzin i gotowe. U mnie działało rewelacyjnie ale ja stosowałem na mniejszych elementach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 na koniec takie tam porównanie nie wiedzieć poco Piękne! Tęsknie moja Królowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavi92 Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Jeśli byś chciał/ potrzebował zdjęcia ORP Błyskawicy mogę się przejść, mieszkam od tego pięknego muzeum 5 minut spacerkiem Pozdrawiam z nad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi