Stojkovic Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 No to w takim razie zwracam honor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Trzeba kiedyś zainwestwoać w te dodatki black doga.Bardzo łądnie wygląda . Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Hejka! Dobrze idzie. Takie zdjęcie poglądowe na gąski na wieży Żródło S. Zaloga "Armored Victory 1945" str. 163 Już pisałem post, ale mi go gdzieś wcięło ... więc tak. Kanister z tyłu... coś nie tak, taki lewitujący. Przeciągnij dwie linki po skosie np. od mocowania lampy z tyłu do "ucha" po drugiej stronie czołgu. Między workami a czołgiem masz "luzy": boki i przód. Zazdroszczę Ci bo (jeżeli jeszcze nie pomalowałeś) do tego etapu już blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Model dostał już podkład a także dorobiłem mocowania kanistrów oraz na wieży wraz z dodatkowymi pakunkami.Teraz czekam na farby do malowania które powinny być w tym tygodniu created by picasa2html.com Kanister z tyłu... coś nie tak, taki lewitujący. Przeciągnij dwie linki po skosie np. od mocowania lampy z tyłu do "ucha" po drugiej stronie czołgu. Między workami a czołgiem masz "luzy": boki i przód. Zazdroszczę Ci bo (jeżeli jeszcze nie pomalowałeś) do tego etapu już blisko Co do kanistrów to były tylko założone do zdjęci a odstęp między workami a pancerzem uzupełnię masą modelarsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Co z narzędziami na tylnym pancerzu? Chyba brakuje tam kilku w tym korby za pułką na pakunki z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Co z narzędziami na tylnym pancerzu?Chyba brakuje tam kilku w tym korby za pułką na pakunki z tyłu. Co do narzędzi to ich nie zamontowałem ponieważ będzie się znajdować dodatkowe wyposażenie i by ich nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 No to objuczony ten Sherman będzie jak wietnamczycy na stadionie X-lecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Co do kanistrów to były tylko założone do zdjęci a odstęp między workami a pancerzem uzupełnię masą modelarsko. No, to teraz spokojnie, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Ładny ten Sherman , ale jak na swoją cenę to golas w porównaniu z Dragonami z serii Premium . Tobołeczki ładne , będą dobrze kontrastować z zielonym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 Model dostał kolor w postaci zestawu do modulacji Lifecolor , szczerze polecam ten zestaw farb. Moja pierwsza modulacja , mam nadzieje ,że coś tam widać. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Fajnie wyszło. Zauważyłem tylko, że brakuje ci zaczepu na linę holowniczą na tylnej lewej części tylnej płyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Super kolor. Nareszcie mi się podoba olive drab . Czekam na washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Cieniowanie ładne, ale czy aby ten kolor nie jest za jasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 Oto kilka kolejnych zdjęci z budowy Shermana , model otrzymał dwa razy filtr sporządzony z Fresz Mud od Ak. Następnie położyłem sidoluks oraz kalkomanie, które zostały zabezpieczone warstwą sidoluksu, po czym zrobiłem biedronkę na modelu przy pomocy farb olejnych . Zacząłem również wstępnie malować oporządzenie oraz worki.Wszelkie uwagi i podpowiedzi mile widziane created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Na razie wygląda cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 No nie bardzo, widać obszarpane brzegi przy wizjerach na wieżyczce dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 No nie bardzo, widać obszarpane brzegi przy wizjerach na wieżyczce dowódcy.Masz rację. Dlatego trzeba tan model wyrzucić do kosza i zacząć od nowa. Nie ma modeli idealnych - zawsze coś się znajdzie. Zależy tylko od tego czy i jak długo komuś chce się szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 No nie bardzo, widać obszarpane brzegi przy wizjerach na wieżyczce dowódcy. Co do do obszarpanych brzegów na wizjerach w wieżyce dowódcy to pozostałość po blu tacku , które zostały już usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Masz rację. Dlatego trzeba tan model wyrzucić do kosza i zacząć od nowa. Nie ma modeli idealnych - zawsze coś się znajdzie. Zależy tylko od tego czy i jak długo komuś chce się szukać. Mnie to ryba, jeśli masz ochotę wrzucać swoje do kosza wolna wola. Natomiast zwróciłbym uwagę na co innego, Ty wolisz słodko popierdzieć, że wszystko OK, niż wskazać elementy do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Jak kiedyś będę takim wyśmienitym modelarzem jak ty to na pewno zacznę, a na razie to tylko słodkie pierdzenie mi pozostało bo sam jeszcze dużo nauczyć się muszę. Ty popracuj troszkę nad kulturą wypowiedzi i będzie git. Sorki za zaśmiecanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Witam po przerwie , model dostał już obicia wykonane przy pomocy gąbki . Zacząłem także brudzić wannę przy pomocy zestawu od AK Mud Effects , jak zwykle przesadziłem z brudem . A oto kilka zdjęć z dalszej budowy. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 A gdzie przesadziłeś z tym brudem nie wiem ale jak na mój gust to jest fajnie. W razie czego to ja pewnie przesadziłem z brudem... ale zdjęcia dopiero po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Jak dla mnie też fajnie tylko worki jakieś za jasne się wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 fajniutki jest ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Kolejna porcja zdjęci z budowy szermana. Model dostał już gąsienice , na którymi muszę jeszcze trochę popracować a także przybrudziłem worki . Wszelkie sugestie mile widziane. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi