Piotr D. Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Dobry dzień Udało mi się dzisiaj ukończyć tytułowy model samolotu sportowego RWD 6. Zestaw chyba wszystkim znany, wyprodukowany przez ZTS Plastyk. Jakość pominę milczeniem. Model skleiłem z sentymentu do dawnych czasów. Jako, że nie lubię kleić modeli samolotów które zakończyły żywot w tragicznych okolicznościach, zdecydowałem się przerobić pudełkowe malowanie challengowej maszyny Żwirka i Wigury, na challengowego Karpińskiego i Ziętka. Jedynym problemem był brak oznaczenia 04. Numer ostatecznie wyszedł koślawo, bo malowałem go "z ręki". Poza tym razi trochę "oszklenie" którego przezroczystość jest mocno dyskusyjna. Tłoczenie własnej kabinki niestety przerasta mnie. Generalnie jestem jednak zadowolony z tego modelu, chyba jeden z ładniejszych jakie skleiłem. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Bardzo ładnie to wyszło. Znam zestaw, więc doceniam mocniej efekt końcowy. Przyznam, że nigdy nie skończyłem tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 PIĘKNY MODEL...SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Jak dla mnie - bomba! "Przed chwilą" próbowałem do niego z ambicjami podejść i po pierwszym podejściu - poległem... Ogromnie mi się podoba i szczerze gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 9 Marca 2013 Autor Share Napisano 9 Marca 2013 Fajnie, że się podoba:-) Mam jeszcze informację dla moich ziomków Szczecinian;-) Jeśli znów usłyszę, że ulica Żwirki i Wigury w Szczecinie zawdzięcza swoją nazwę postaciom z jakiejś bajki, to naurągam okrutnie!;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamik616 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Jeśli znów usłyszę, że ulica Żwirki i Wigury w Szczecinie zawdzięcza swoją nazwę postaciom z jakiejś bajki, to naurągam okrutnie!;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Piękny RWD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek866 Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Na pewno spor pracy kosztował wiem bo sam pomału kończę RWD-6. Bardzo ładny model gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper4008 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Właśnie kupiłem takiego na Allegro. Mam nadzieje że dobrze wyjdzie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi