matejson Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Witam serdecznie, Model potraktowałem jako poligon do chemii AK. W magazynie czeka już kolejny, w planach już razem z małą winietą. Nowy model ze stajni Dragona posiada oczywiście część elementów z poprzednich modeli na podwoziu Pz IV np.: -gąsienice z miękkiego tworzywa, które można kleić za pomocą kleju do plastyku -osobno odlane koła nośne oraz ich dekielki -wózki jezdne... Reszta nowych elementów wykonana jest na przystępnym poziomie. Wszystko do siebie pasuję jak należy, więc nie ma problemów przy klejeniu. Piszę o tym, bo ostatnio takie problemu napotkałem przy modelu Churchill'a. Denerwujące mogą być jedynie ślady po łączeniu form i czasami pojawiające się nadlewki na detalach, które wymagają usununięcia. Brak śladów po wypychaczach skutkuję tym, że przy klejeniu nie musiałem użyć ani grama szpachlówki. Całość skleiłem w jeden wieczór. A teraz galeria: Pozdrawiam, M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumo Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Jeżeli to dopiero poligon to aż boję się co będzie gdy nabierzesz wprawy . Gratulacje śliczny jest. Wydaje mi się czy ma troszkę zwichrowane podwozie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
verde Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Wyszedł super tylko język można sobie na nazwie połamać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Bardzo ładny. Podobają mi się zacieki na bokach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Cudownie wykonane ślady eksploatacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Gratulacje! Bardzo efektowny model! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Super praca - nawet nie marudzę że Niemiec!. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekW Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Piękny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 I jak Mateusz oceniasz produkty AK? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 Dzięki koledzy za komentarze. Jeżeli to dopiero poligon to aż boję się co będzie gdy nabierzesz wprawy . Gratulacje śliczny jest.Wydaje mi się czy ma troszkę zwichrowane podwozie ? Być może. Łapałem je dosyć często podczas malowania. I jak Mateusz oceniasz produkty AK? Bardzo dobrze. Jak już pisałem na innym forum porównanie mam z olejami Mig Productions. moim zdaniem zdecydowanie lepszy pigment, drobniejszy - jest to w miarę istotne w skali 1/72 wygoda w postaci ciekawych kolorów wygoda w postaci zróżnicowania efektu...zmieszasz bardziej masz intensywniejszy efekt, zmieszasz mniej - przeciwnie Powiem tak, długo się przed nimi opierałem zanim weszły na rynek, ale jak już wpadły do mnie na warsztat to na razie do olei nie mam potrzeby wracać. Kleje modele czasem jako "modelarz najemny" i taka zwykła wygoda i oszczędność sporo daje. Aczkolwiek nie są niezbędne i niezastąpione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Mateusz...a ten model to ustannie był maczany i podnoszony? Jak sie po piachu jezdzi to te slady..sa nadal maczane;> E Panie.....no mysmy sie nie tak umawiali. A(skoro sie znamy, te tłumaczenia...bujać to my nie nas) Model ok ..na 1 rzut oka ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted March 18, 2013 Author Share Posted March 18, 2013 Rafał, mam trochę inną wizje niż Ty, ale i tak dziękuje za komentarz Pozdrawiam, M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts