matejson Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Witam serdecznie, Model potraktowałem jako poligon do chemii AK. W magazynie czeka już kolejny, w planach już razem z małą winietą. Nowy model ze stajni Dragona posiada oczywiście część elementów z poprzednich modeli na podwoziu Pz IV np.: -gąsienice z miękkiego tworzywa, które można kleić za pomocą kleju do plastyku -osobno odlane koła nośne oraz ich dekielki -wózki jezdne... Reszta nowych elementów wykonana jest na przystępnym poziomie. Wszystko do siebie pasuję jak należy, więc nie ma problemów przy klejeniu. Piszę o tym, bo ostatnio takie problemu napotkałem przy modelu Churchill'a. Denerwujące mogą być jedynie ślady po łączeniu form i czasami pojawiające się nadlewki na detalach, które wymagają usununięcia. Brak śladów po wypychaczach skutkuję tym, że przy klejeniu nie musiałem użyć ani grama szpachlówki. Całość skleiłem w jeden wieczór. A teraz galeria: Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jeżeli to dopiero poligon to aż boję się co będzie gdy nabierzesz wprawy . Gratulacje śliczny jest. Wydaje mi się czy ma troszkę zwichrowane podwozie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Wyszedł super tylko język można sobie na nazwie połamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Bardzo ładny. Podobają mi się zacieki na bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Cudownie wykonane ślady eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Gratulacje! Bardzo efektowny model! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Super praca - nawet nie marudzę że Niemiec!. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Piękny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 I jak Mateusz oceniasz produkty AK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Dzięki koledzy za komentarze. Jeżeli to dopiero poligon to aż boję się co będzie gdy nabierzesz wprawy . Gratulacje śliczny jest.Wydaje mi się czy ma troszkę zwichrowane podwozie ? Być może. Łapałem je dosyć często podczas malowania. I jak Mateusz oceniasz produkty AK? Bardzo dobrze. Jak już pisałem na innym forum porównanie mam z olejami Mig Productions. moim zdaniem zdecydowanie lepszy pigment, drobniejszy - jest to w miarę istotne w skali 1/72 wygoda w postaci ciekawych kolorów wygoda w postaci zróżnicowania efektu...zmieszasz bardziej masz intensywniejszy efekt, zmieszasz mniej - przeciwnie Powiem tak, długo się przed nimi opierałem zanim weszły na rynek, ale jak już wpadły do mnie na warsztat to na razie do olei nie mam potrzeby wracać. Kleje modele czasem jako "modelarz najemny" i taka zwykła wygoda i oszczędność sporo daje. Aczkolwiek nie są niezbędne i niezastąpione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Mateusz...a ten model to ustannie był maczany i podnoszony? Jak sie po piachu jezdzi to te slady..sa nadal maczane;> E Panie.....no mysmy sie nie tak umawiali. A(skoro sie znamy, te tłumaczenia...bujać to my nie nas) Model ok ..na 1 rzut oka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 Rafał, mam trochę inną wizje niż Ty, ale i tak dziękuje za komentarz Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi