pankot13 Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Witam wszystkich. Po małym odpoczynku wracam do modelowania. Na warsztat trafia modelik HB Pz.Kpfw.I Ausf.F Model będzie prosto z pudła.Dodam tylko metalowe lufy RB. Malowanie jednolite Dunkelgelb. Na razie tyle posklejałem; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Startuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Cieszę się że się nie obijasz bardzo chętnie popatrzę co zrobisz z tą jedyneczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Pojazd niezmiernie ciekawy wyprodukowany w ilości ok.30 sztuk,ciekaw jestem jak go zmalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Ciekawy pojazd chyba testowany był w 4DPanc ale nie jestem pewien. Zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 O ja cię Piotrek robi Niemca!!! Obowiązkowo pojawiam się na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Fajnie, że jesteś z powrotem Z przyjemnością popatrzę Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Dzięki Panowie za tak liczną widownię mimo tego,że ostatnio żadnego z zaczętych modeli nie ukończyłem. Mam nadzieję,że tym razem was nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 A jak tam ogólnie ze sklejalnością Hobby Bossa? Ciekawa konstrukcja Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Ciekawy pojazd chyba testowany był w 4DPanc ale nie jestem pewien. Zaglądam. chyba na Bałkanach do zwalcznia partyzantki rzucili jakieś pojazdy ale głowy nie dam,robilem kiedyś takiego z Alan'a z pewnością go przebija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 no i fajnie ,bedę podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Matthew spasowanie części jest dość dobre. Trzeba oczywiście troszkę popracować papierem na elementach w miejscu łączenia form. Ale to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Ciekawy pojazd chyba testowany był w 4DPanc ale nie jestem pewien. Zaglądam. chyba na Bałkanach do zwalcznia partyzantki rzucili jakieś pojazdy ale głowy nie dam,robilem kiedyś takiego z Alan'a z pewnością go przebija Jest fajny artykul w Militaria 4/16/2010 o tym karaluchu autorstwa p.Huberta Michalskiego.Ciekawy opis,polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Dzięki Tak pytam, bo nigdy nie miałem styczności z HobbyBossem. Być może jak wrócę do hobby i znów zacznę coś lepić, skuszę się na HB. Tak więc działaj i niech się pokolenia uczą Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Troszkę do przodu. Dodałem płytę wzmacniająca pancerz wieży.Jeszcze dorobię nity. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Poszukam tego artykułu ale z tego co mam przed oczami to pierwsze pojazdy wyjechały w 1942 a w 43 8 czołgów używano bojowo w 1DPanc na wschodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Z czego będziesz robił te nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Nity będę wyciskał igłą lekarską z poliestru.Krzysiek. Demonion dzięki ale ten model to wczesna wersja i dorabiam ta płytę tylko dlatego żeby lepiej wyglądał. Będzie to hybryda nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Nie mogę doczekać się malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Model po podkładzie; Zamówiłem tez do niego metalowe kapcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 A jakie lufy będziesz mu montował - metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Tak Krzysiek lufy będą z RB.Musiałem zamówić drugi raz ponieważ te co kupiłem całkowicie się różniły grubością i wyglądem tych końcówek stożkowych.Nie wiem czy to norma u RB czy po prostu ja miałem pecha.Dzisiaj doszły również friule. Podmalowałem dzisiaj małe co nieco. Chyba przesadziłem z oświetleniem.Trochę wyszedłem z wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Kibicuję, sam prawie go kupiłem ale zorientowałem się , że Bronco wyda swoją wersję... Ten wydaje się mieć skopane oczka holownicze z przodu (lub też jest to wersja rozwojowa) więc nie dam sobie ręki uciąć. Jakby co można to łatwo poprawić. Będziesz robił go w pz. gray czy w camo trójbarwnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 To jest wczesna wersja,która nie miała z przodu zaczepów holowniczych. Ma tez całkiem inne błotniki od późniejszej wersji. Malowanie będzie jednolite coś koło dunkelgelb. Jak już wcześniej pisałem to SF nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Taka moja wariacja. Tutaj masz fotkę wczesnej wersji Krisownia; źródło Militaria 4/16/2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Taa, znam tę fotkę ale Twoja ma większą rozdzielczość, teraz wszystko jasne. O błotnikach to nawet nie wiedziałem. Projekty z serii sci-fi i "what if" są super! Ja sam niedługo startuję ale z VK1602. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi