KrzychuP Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Kurde ja utknąłem na ramie i zawieszeniu może w łikend pierwsze malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Myślę że mnie oboje przegonicie pamiętaj że u mnie dochodzi jeszcze motorek i trzech szkopków. Lufki? tzn. że do km również? u mnie będzie żywiczny. A mnie korci żeby zacząć równolegle 223 z Hobby Bossa . Lufki do działka i do km-ów też. Kurde ja utknąłem na ramie i zawieszeniu może w łikend pierwsze malunki.Krzychu to i tak mnie wyprzedzasz . Zawieszenia jeszcze nie dotknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Robercie robisz tu kawał dobrej roboty,Daniel blaszkuje po maksie a ja tylko to co dała natura . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Post pod postem ale trudno.Baza pod obicia i wytarcia wewnętrzne mialem to zrobić dzisiaj ale brakło elefant white : rama częściowo zmontowana na wcisk kolor miniowy jest taki jaki na zdjęciach,dlaczego ,ponieważ po zamknięciu wizualnie ściemnieje(o ila można tak powiedzieć o kilku malych zadrapaniach i kropach). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam. Robercie robisz tu kawał dobrej roboty,Daniel blaszkuje po maksie a ja tylko to co dała natura . Krzychu natura nie była skąpa .HB zrobił ładnie zdetalowany model, z wnętrzem i dodatkowymi blaszkami. Post pod postem ale trudno. Wiedziałem, że coś mi nie gra w naszym warsztacie. Już wiem- brak jakichkolwiek komentarzy. Dobrze, że prowadzimy go we trzech . .Baza pod obicia i wytarcia wewnętrzne mialem to zrobić dzisiaj ale brakło elefant white : Ta minia- co to za farba? Na jaki kolor pomalujesz podłogę? Ja w swoim do jutra powinienem skończyć wnętrze, to wrzucę foty co z tego wyszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Minia to mieszanka Humbrola czerwonego czarnego i pomarańczowego na oko.Podłoga ma być zasypana pigmentami ale tak to chyba Czarny lub panzer Grau z wytarciem do minii opcjonalnie ołówek pójdzie w ruch. ze zdjęcia wynika jednak że to czerń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam. Dolna część Nadwozia zapełniona od środka. Wszystko pomalowane na kolory podstawowe. Pozostało złoszować, obicia i itp. ale to razem jak zrobię górną część. Całe wnętrze robione od podstaw. Z gotowych elementów wykorzystałem tylko koło kierownicy, MP,menażki i granaty. Zdjęć sporo ale chciałem pokazać co i jak robiłem po kolei. Może komuś się przyda jak będzie robił wnętrze w Tamce. Zapraszam do oglądania; Na końcowych zdjęciach pokazałem dla porównania wnętrze które proponuje Tamka i moje. Minia to mieszanka Humbrola czerwonego czarnego i pomarańczowego na oko.Podłoga ma być zasypana pigmentami ale tak to chyba Czarny lub panzer Grau z wytarciem do minii opcjonalnie ołówek pójdzie w ruch. Krzychu podłoga jest jednak panzergrau. Mówisz ołówek? Do tego suchy pędzel i mamy starą, dobrą szkołę modelarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Widzę, że robota idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 O ja pierdolie, jakby to powiedziała Pani Ferau, to ja może mojego biedaka w osobnym temacie zakończe Panowie świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam. Widzę, że robota idzie. Robota idzie. Dzięki że się pojawiłeś w naszym warsztacie O ja pierdolie, jakby to powiedziała Pani Ferau, to ja może mojego biedaka w osobnym temacie zakończe Panowie świetnie to wygląda. Daniel Ty ma na swoim 3 kg blach . I gdzie tu biedaki? Dziś krótka wstawka dla początkujących jak zrobić otwór gdy zapomniał o nim producent zestawu ,. Miałem zrobić górę bez większych przeróbek ale skoro tak wymęczyłem dół to i górze też się coś należy . Więc zrobię w niej 3 otwarte wizjery.Potrzebujemy do tego igłę lekarską, iglaki i papier ścierny.Wygląda to tak; 20 minut i po bólu. Pozostały mi jeszcze 3 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam. Widzę, że robota idzie. Robota idzie. Dzięki że się pojawiłeś w naszym warsztacie Wielkie dzięki za takie przywitanie. W chwili obecnej mam pauzę w hobby, ale gdy tylko będzie mniej nauki postaram się o ruszeniem z projektem, pt. Pz.Kpfw IV Dragon (czy jakoś tak). Jak na razie polepiłem sobie KW-1 od trumpeter-a (1:35 ja by co). Muszę wrzucić na warsztat, bo ostatnio wszystko mi z rąk leci (jakaś choroba mięśni czy jak to doktor nazwał). Mam nadzieję że pomożecie koledzy, bo wcale mi się nie podoba, a jak zobaczycie to chyba nie jeden włos mi z głowy spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 ). Mam nadzieję że pomożecie koledzy, bo wcale mi się nie podoba, a jak zobaczycie to chyba nie jeden włos mi z głowy spadnie. Ja się golę na łyso to o włosy jestem spokojny . Pewnie że pomożemy.Pamiętaj, że to nasze hobby które ma nam sprawiać radość, a nie walka o życie czy honor jak to niektórzy plastfanatycy odczuwają . Wracaj do klejenia i zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Wielkie dzięki Robert! Jak patrzę na ten warsztat mam taką chęć na sklejenie tego samego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Jak patrzę na ten warsztat mam taką chęć na sklejenie tego samego. Same chęci to za mało . Trzeba działać . Rodziców za rączkę i do sklepu . Jak będziesz robił 222 to polecam Hobby Bossa. Praktycznie 5 razy mniej roboty niż z Tamiyą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Właśnie widziałem z Hobby Bossa. Ciekawe jak się skleja, ale myślę, że jak na mój poziom może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Właśnie widziałem z Hobby Bossa. Ciekawe jak się skleja, ale myślę, że jak na mój poziom może być. Z HB mam 223. W porównaniu do Tamki to samoskładalny model. Rób powoli, wszystko dokładnie szlifując i przymierzając przed przyklejeniem i będzie git. Lepiej zrobić jeden model dokładnie niż 10 na odwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedź. No to co? Skończę moje cztery projekty (KW, Hetzer, Panzer IV, T-70) i zobaczymy co będzie. Jak to mówią "Pożyjemy, zobaczymy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Eh jak tak sobie popatrze na wasz zapał to jeno zazdrocha bierze ja jestem jakiś 1000 km od mojego esdeka i o hobby tylko pomażyć moge w dodatku dziś w laptoku dysk mi sie zesrał i teraz tylko telefon jest jedynym dostępem do forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Eh jak tak sobie popatrze na wasz zapał to jeno zazdrocha bierze ja jestem jakiś 1000 km od mojego esdeka i o hobby tylko pomażyć moge w dodatku dziś w laptoku dysk mi sie zesrał i teraz tylko telefon jest jedynym dostępem do forum Witam Daniel. Co z tymi lapami? Jesteś moim 5 znajomym, któremu padł dysk w ciągu miesiąca . Nie liczę swojego, bo dostał klapsa za brak chęci do współpracy. Klaps był za mocny i wymierzony centralnie w dysk i już nigdy nie będzie współpracował .Niestety odszedł zabierając ze sobą wszystkie dane. Jak pomarzysz i potęsknisz to z większym zapałem ruszysz do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Osobiście polecam 222 od HB. Wszystko pasowało bez większych problemów - jedyna trudność polegała na wklejeniu działka na dobrej wysokości - mi się niestety to nie udało i samo działko jest o jakieś 1,5 mm za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 polecam 222 od HB. Wszystko pasowało bez większych problemów - jedyna trudność polegała na wklejeniu działka na dobrej wysokości - mi się niestety to nie udało i samo działko jest o jakieś 1,5 mm za wysoko. Ziołek te 1,5 mm przy wysokości działka to pryszcz. Wystarczy spojrzeć na wielkość drzwi w Tamiyi. Niestety we wszystkich warsztatach jakie widziałem nikt nie zwrócił uwagi na tego totalnego babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Koledzy,Daniel,Robert z przyczyn osobistych jestem zmuszony chwilowo opuścić Wasze grono,ale obiecuję wam że wrócę i dokończę to co zacząłem,a przynajmniej mam taką nadzieję.Rano robi się zakupy a potem życie zaczyna swoje,jest mi przykro że musze Was zostawić ale nie ma rady trzeba się pogodzić z tym co życie nam serwuje i się z tym zmagać.Trzymajcie się ciepło.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Koledzy,Daniel,Robert z przyczyn osobistych jestem zmuszony chwilowo opuścić Wasze grono,ale obiecuję wam że wrócę i dokończę to co zacząłem, Krzychu mam nadzieję, że wszystko się szybko ułoży .Czekamy na Twój powrót i powodzenia . Daniel aktualnie w Szwecji więc pozostaje chwilowo sam na placu boju. Srodek pojazdu ulepiony. Po wyschnięciu wascha pozostanie domalować szybki w wizjerach itp. i mogę się zabierać za zewnętrzną część modelu. Tak to wygląda; Na ostatnim zdjęciu porównanie z "wnętrzem" które proponuje Tamiya. Teraz czas na budowę zewnętrznej części modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Dobra robota. Ciekawy patent na te prowadnice od wizjerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Ho, ho! Mam nadzieję, że włazy będą otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi