marioba Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Witam! M4A3 USMC 1:35 I tyle... Warsztat jest tutaj http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=35124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Wowww! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Jak dla mnie rewelka !!! brudzenie w sam raz bez przesadyzmu ,pełna subtelnośc , brakuje mi jedynie przetarcia metalizerem gąsek suchym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 No i doczekałem sie , ładnie "ściorany ". Muszę chyba zrobić jeszcze jednego ronsona .....ale jak skończę T72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Przypierdziele się do zdjęć bo strasznie słabo jest doświetlony model. Co do modelu kawał dobrej roboty, kupę pracy nie poszło na marne. Ode mnie wielki + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Najlepsza zapalniczka z pacyfiku jaką widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 śliczny, naprawdę kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 świetny gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Mariusz, kiedyś zespół Top One śpiewał "...wejdziemy na szczyt...". I ty tam właśnie jesteś. Rewelacyjny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Jest na co popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam Szanownych Forumowiczów! Po tygodniowej obecności mojego gniota w galerii wypada coś napisać. Przede wszystkim wielkie dziękuję za to, że model się podoba! brakuje mi jedynie przetarcia metalizerem gąsek suchym pędzlem. Fakt, mogłem przeciągnąć metalizerem... No i doczekałem sie , ładnie "ściorany ". Ściorany olejami i szkolnymi suchymi pastelami startymi na papierze ściernym... Przypierdziele się do zdjęć bo strasznie słabo jest doświetlony model. A wiesz gdzie można kupić żarówki 150W ? Co do modelu kawał dobrej roboty, kupę pracy nie poszło na marne. Ode mnie wielki + Dziękuję.... Najlepsza zapalniczka z pacyfiku jaką widziałem Chyba przesadzasz.... śliczny, naprawdę kawał dobrej roboty. świetny gratulacje Mi też się podoba powiem nieskromnie.... Mariusz, kiedyś zespół Top One śpiewał "...wejdziemy na szczyt...". I ty tam właśnie jesteś. Rewelacyjny model. Do szczytu to jeszcze mam kawałek drogi... Jest na co popatrzeć! Cieszę się okrutnie z tego powodu... Generalnie modelik wyszedł mi poprawnie. Strzeliłem w nim kilka strasznych baboli. Kilka szczegółów zaniechałem, a kilka elementów zamontowałem w nadmiarze. Ale generalnie jest OK. Jeszcze raz wielkie dziękuję! I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Muszę przyznać, świetnie ci wyszedł. Zdecydowanie przypadły mi do gustu kolory kamuflażu. Brudzenie nie przesadzone, co także jest jak najbardziej na plus. Co do zdjęć, to moim zdaniem wystarczy tylko je podciągnąć w jakimś programie graficznym. (Pozwoliłem sobie szybko obrobić dwa zdjęcia, mam nadzieję że autor nie będzie mi tego miał za złe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Widać, że kawał dobrej, modelarskiej roboty, gratuluję. Ciekawe jak prezentowałby się na białym tle? Może spróbujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam! (Pozwoliłem sobie szybko obrobić dwa zdjęcia, mam nadzieję że autor nie będzie mi tego miał za złe Nie mam absolutnie za złe... Muszę przyznać, świetnie ci wyszedł. Zdecydowanie przypadły mi do gustu kolory kamuflażu. Brudzenie nie przesadzone, co także jest jak najbardziej na plus. Co do zdjęć, to moim zdaniem wystarczy tylko je podciągnąć w jakimś programie graficznym. Ładnie zdjęcie obrobiłeś, ale przesadziłeś z saturacją. Po twojej obróbce kolory mojego modelu zrobiły się cukierkowo-odpustowe. W realu model ma mniej więcej kolory jak na moich, trochę za ciemnych fotografiach. Pojazd w moim malowaniu jest taki trochę mdło-szarawo przydymiony (Taki efekt chciałem uzyskać. Pisałem o tym w warsztacie...). Na twoich zdjęciach, cały ten efekt gdzieś zniknął... Ciekawe jak prezentowałby się na białym tle? Może spróbujesz? Spróbuję! Może jutro, pojutrze... I tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Ładnie zdjęcie obrobiłeś, ale przesadziłeś z saturacją. Po twojej obróbce kolory mojego modelu zrobiły się cukierkowo-odpustowe. W realu model ma mniej więcej kolory jak na moich, trochę za ciemnych fotografiach. Pojazd w moim malowaniu jest taki trochę mdło-szarawo przydymiony (Taki efekt chciałem uzyskać. Pisałem o tym w warsztacie...). Na twoich zdjęciach, cały ten efekt gdzieś zniknął... Wiesz nie miałem modelu przed sobą, więc robiłem trochę w ciemno, traktując tło jako punkt odniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Szczena opada z wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 A może wystarczy zrobić fotkę na jakimś jaśniejszym tle, albo białym. Dla mnie ten model zlewa się z tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam! Dla mnie ten model zlewa się z tłem. No, normalnie tego mojego czołga nie widać . Rozpuścił się w tle. Nie przesadzaj Kolego! W galerii jest kupa gorszych zdjęć modeli i nikt się do nich nie przyp....., tylko chwali i gładzi... Poza tym zerknij tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=4105&p=53711#p53711 I tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=2178&p=27451#p27451 I jeszcze tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=2978&p=38966#p38966 To są linki do twoich modeli. Na zdjęciach generalnie g... widać, ale za to nic się nie zlewa z tłem. Ps. Wrzuć więcej prac do galerii, bo poza reklamą imprez modelarskich, to nie ma co oglądać... I tyle.... Zrobię fotki na białym tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Zerknij tutaj:http:// www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=37734&p=571284#p571284 to jest też Sherman w skali 1/48 zrobiony na białym tle. Wg zdecydowanie lepiej się prezentuje, jeśli chodzi o tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi