Twitch Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Bez urazy ale jak dla mnie troszeczkę słabo to wygląda... mogłeś troszeczkę bardziej pofalować te wężyki i chyba w jednym miejscu troszkę zlała Ci się farba. no ale jak ma dojść jeszcze jeden kolor to może będzie poprawa wizerunku. W każdym bądź razie trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 A ja się zapytam co to za kolor bo mocno mi nie leży(bez urazy) fale są ok,takie były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Farby to dunkelgelb z italeri, dunkelgrun z model mastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Model był kolejny raz zmywany, teraz wygląda tak, i tak już zostanie nie mam zamiaru 3ci raz zmywać farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Trochę się jarzmo lufy świeci, ale poza tym model świetnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Dzięki za pozytywny odbiór, jak widać opłacało się gościa myć dwa razy Tak przy okazji, wie ktoś jak tego się używa?? Popisałem sobie tym trochę i szczerze mówiąc szału nie robi, chyba że coś źle robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Świetnie wykonany kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Fajnie zaczyna wyglądać. Co do pasteli Tamki w sztyfcie wszystko zależy tylko od twojej wyobraźni i efektów jakie chcesz uzyskać. Można ją rozprowadzać wodą,terpentyną itp.Tak samo jak pastele i pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie wiem może jestem jakiś inny ale mi się kompletnie nie podoba to malowanie... Choć to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie wiem może jestem jakiś inny ale mi się kompletnie nie podoba to malowanie...Choć to tylko moje zdanie Janusz to już jest nas dwóch jakieś udziwnione te kolory ,,,chyba że bazowy to panzergrau....jeden szlaczek kończy się nagle jakby Hansowi farby zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Nie wiem może jestem jakiś inny ale mi się kompletnie nie podoba to malowanie...Choć to tylko moje zdanie Janusz to już jest nas dwóch jakieś udziwnione te kolory ,,,chyba że bazowy to panzergrau....jeden szlaczek kończy się nagle jakby Hansowi farby zabrakło Powiedzmy że trzech, rzeczywiście przedziwne kolory. Farby zabrakło raczej nie Hansowi co Frantiskowi, kamuflaż kładziony był w czeskich zakładach Skody i BMM Na zdjęciach ten typ kamuflażu jest bardziej skomplikowany niż tylko "węże" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Pisałem, że po trosze inspiruję się tym schematem malowania, tam też wężyk urywa się w połowie. A co do kolorów, takie wyszły to takie zostaną, mi odpowiadają. Co do mojego podejścia do modelarstwa, to najlepiej oddadzą to słowa samego Miga " It is just an interpretation of the real thing and we use the light , shadows and contrast like a way of expresion. In fact, the WHOLE MODELLING is FAKE, not real. is just plastic! And the mud that we add in our tanks...is FAKE TOO, is just paint with plaster. I have fun when I see a modeller that say: " My model is very realistic because I painted it with the real color from the factory!!! Oh my God, what stupid thing! he use the real color of the tank over an amount of plastic parts...PLASTIC!!!! So...where is the reality? the reality is just in the real things, and the rest is just reproductions, copies, or replics of the real one. In defintily...just interpretations made with other materials. But the same stupid thing is when I see that the same modeller feel proud of his very realistic chips....which was just PAINTED!!!!!!!!!!! LOL! So, if that modeller want realism, why not he build the model in steel and them paint the tank with the real color, and then he just go around the stree with his tank, crossing roads, water, mud and crossing some bonsay forest? he will get realistc mud, and scratches, right? Dear reader....if you are reading this, forget about reality and just have fun with your hobby. because, even if we try to search the reality, we always will find a noob judge who will tell us that that color is wrong!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Nie no teraz mnie przekonałeś... świetna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Nie no teraz mnie przekonałeś... świetna praca Janusz dobre .Zawsze mnie zastanawiało czemu jak ktoś nakleił złe kalkomanie to na forum podnosiło się larum a autor dostawał baty. Natomiast jak autor robi kamuflaż z bani, nie zachowując nawet układu plam (pomijając nawet kolory} to jest git. Modelarstwo redukcyjne czy radosna artystyczna twórczość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Pozostaje zrobić tygrysa czy panterę różowo niebieską, na to obicia, wasch, pół kilo pigmentów w kolorze afrykańskiego błota,trochę chemii dla utrwalenia i pan Mig będzie zachwycony. Zachwycony że mu towar schodzi . Gdzie te czasy gdzie dążyło się do uzyskania kolorów jak najbliższych oryginałowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Każdy robi modele jakie chce. Jeden robi tak zeby mu się podobało, drugi stara się osiągnąć jak najbardziej "realistyczny" efekt. Według mnie i jeden i drugi jest modelarzem. Przecież to tylko hobby, więc niech każdy robi tak jak chce i jak mu się podoba. Poza tym jaka część modeli pokazanych na forum jest w pełni prawidłowa merytorycznie, wg mnie niewielka. P.S. Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, każdy ma prawo do swojego zdania, ja ewentualnie mogę się z nim zgodzić lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Każdy robi modele jakie chce. Jeden robi tak zeby mu się podobało, drugi stara się osiągnąć jak najbardziej "realistyczny" efekt. Według mnie i jeden i drugi jest modelarzem. Przecież to tylko hobby, więc niech każdy robi tak jak chce i jak mu się podoba. Poza tym jaka część modeli pokazanych na forum jest w pełni prawidłowa merytorycznie, wg mnie niewielka.P.S. Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, każdy ma prawo do swojego zdania, ja ewentualnie mogę się z nim zgodzić lub nie. wszystko ładnie i piękne co piszesz tylko... po co zakładasz wątek ? czekasz na odpowiedzi/podpowiedzi rady etc. może coś innego.... łatwiej będzie chyba założyć bloga lub tp. i tam działać wg. swoich teori czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Przecież to tylko hobby, więc niech każdy robi tak jak chce i jak mu się podoba. Poza tym jaka część modeli pokazanych na forum jest w pełni prawidłowa merytorycznie, wg mnie niewielka. Tu się całkowicie zgadzamy.Tylko jak ktoś robi całkowicie wyimagowany kamuflaż to powinien wstawiać galerię w Pojazdach Bojowych czy w SF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Zakładam wątek właśnie po to żeby podyskutować, żeby się czegoś nauczyć, doskonalić swoje umiejętności. Zawsze staram się uwzględnić porady, podpowiedzi innych użytkowników. Jednak w tym przypadku nie będę juz przemalowywał czołgu, po prostu już mi się nie chce. Będę wiedział na przyszłość zeby pokombinować z innymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Bawię się dalej. Obicia i oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam kawałek czasu nie zaglądałem na forum a tu powstają takie modele. Hetzer bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Ostatnie zdjęcia przed założeniem układu jezdnego i pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Fajnie ci wyszły te zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Mnie się tylko wydech nie podoba. Za czerwony jak dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi