Twitch Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam wszystkich Chciałbym dzisiaj zaprezentować mój ostatni projekt dedykowany mojej dziewczynie Eli. Na wstępie chciałbym podziękować paru osobą od których dostałem sam model, kalki, gąsienice oraz mojemu wujkowi który użyczył mi swój aparat, pomógł przy zdjęciach oraz obrobił je. Każdy kto obserwuje moje zmagania z modelarstwem dobrze wie że najbardziej gustuje w niemieckiej pancerce a tu tym razem aliant. Chyba najwięcej motywacji przy tym modelu miałem przez samo i mię na wieży... stanąłem na głowie żeby była moją najpiękniejszą pracą . Model raczej standardowo malowany czyli farby Tamiya, Vallejo a brudzony pigmentami od Vallejo. Jest to mój pierwszy model przy którym byłem naprawdę bardzo zadowolony z cieniowania pomimo iż mój aerograf nie należy do najlepszych i nie raz mi płata figle, pierwszy także pod względem washa który tym razem robiłem punktowo a nie po całości (wydaje mi się że około 2 godzin spędzonych przy tej czynności dało dobry efekt) bardzo sporo czasu spędziłem również przy samych workach z piaskiem oraz stelażami na nie (ale było warto) no i na koniec błoto na wannie z którego jestem bardzo zadowolony. No a teraz czas na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Jak już mówiłem, kawał dobrej roboty, szczególnie podoba mi się brudzenie kół, wanny i gąsienic. Twoja najlepsza praca jak dotychczas, gratuluje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Dzięki Michał... teraz sobie przypomniałem te lewitujące miejsca gąsienic są już poprawione... w niedziel jak robiłem zdjęcia to nawet nie zwróciłem uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Nie znam się tak jak większość na forum, ale mi osobiście się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Usyfiłeś go dość fajnie. Te worki dokładnie przypominają mi tak jak Kamilowi pierogi. Jest jeszcze coś czego nie mogę zaakceptować w tym modelu. Gwiazdy na wieży. Widać film. Coś jest nie tak z ich położeniem. Przydała by się jeszcze podstawka, która by komponowała się z tymi zapiaszczonymi gąskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Bardzo fajny fajnie pobrudzony i zawalony bambetlami (wszystko przywiązane) i tak jak napisał kolega imek podstawka by się przydała a przy takim brudzeniu to jest wręcz wymagana Mam jeszcze jedno pytanie do znawców(sorry że tu ), mianowicie czy to są prawidłowo pomalowane światła z tyłu czy powinno być tylko jedno światło pomalowane na czerwono lewe dolne pacząc od tyłu bo już się pogubilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Wyszło nieźle Janusz. Następnym razem zwróć uwagę przy zabawie pigmentami żeby nie zostawiać śladów po pędzlu.Troszkę za bardzo rzuca się to w oczy. O kalkach już było pisane. Ciekaw jestem coś tam zmajstrował,że tak wyszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam! Ładny model! Podoba mi się. Błota jak na mój gust dużo i jakieś takie ciastowate. Ale to tylko moja opinia. Poza tym jest mocno OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Model ciekawy i widac ze sie do niego przylozyles.Co do kalek moja rada,kladz je zawsze na bardzo blyszczacej powierzchni na to plyn do kalek a jak siada ladnie na to daj druga warstwe blysku najlepiej gunze lub tamiya wtedy sa male szanse zeby wyszedl film. Przy tak ciekawym modelu mogles sie pokusic o blaszki znacznie by to prawilo efekt koncowy ale jak pisalem i tak jest niezle.Kobita powinna byc zadowolona:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Najlepsze malowanie jakie wykonałeś. Podoba mi się, jedynie nie halo te kalki i ślady po pędzlu na brudzeniu. Trochę Ci się na nim kurzu zebrało, znam ten ból ciągle z tym walcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi