BOMI21 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2013 Kokpit został ostatecznie dopasowany, teraz będzie malowany. Przy okazji sprawdziłem spasowanie przodu. Jak zawsze, standard dla Fulcrumów z Academy - niedolana lewa strona patrząc w kierunku lotu, dziury, uskoki itp. Ale od czego mam Hobby szpachlę Na sucho niektóre części nie siedzą na swoich miejscach - szkoda taśmy - ale wszystko jest dopasowane, po sklejeniu dziur nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 A czy element nad tablicą nie powinien być ciut wyżej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2013 A czy element nad tablicą nie powinien być ciut wyżej?? Powinien. Po prostu taśma nie trzyma tak dobrze jak klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Mam H308, ale skąd pewność, że H308 jest poprawnym odcieniem? Eduard zwykle niezbyt trafia z odcieniami proponowanych farb - miałem kiedyś wrażenie, że H308 jest za jasny. Mam samolot na co dzień w pracy, swego czasu porównałem sobie kolor z katalogiem Gunze i wygląda to dobrze. Na pewno czesi lepiej trafili z kolorem w tym przypadku niż przy MiG-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Mam samolot na co dzień w pracy [...] To jest już dobry argument by pomalować kabinę tą H308 . [...]Na pewno czesi lepiej trafili z kolorem w tym przypadku niż przy MiG-21 Tamten ich Emerald Green ne miał zbyt wiele wspólnego z prawdziwym kolorem z kokpitu. Wiem, bo sam mam jednego ich 21 z kabiną w tym kolorze . Ale później zrobiłem następnego z dobrym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Kokpit ma już naniesiony kolor podstawowy, czyli H308. Mikele, dziękuję za zasugerowanie użycia tej farby - rzeczywiście bardzo dobrze odzwierciedla ona właściwy kolor. Na ostatnim zdjęciu widać też stary kokpit -widać, że wtedy nieco przesadziłem z niebieskim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 No to tablica przyrządów jest. Pozwoliłem sobie na małą przeróbkę - między blaszkę z zegarami a tą z otworami na nie wkleiłem kawałek opakowania plastikowego. W ten sposób mamy "szkła" przyrządów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Pomaluj na czarno od tyłu,,kawałek opakowania plastikowego,, wydrap skale przyrzadu / kilka kresek/ i w te miejsca wpusc biala farbe. Jak umiescic to na tablicy ? Jesli plastik jest cienki -bezposrednio, jesli odniesiesz wrazenie ze jest przeskalowane ,wywiercic płytka dziure i sprobowac w niej zainstalowac ,,wskaznik,,. Przełącznik mozna zaimitowac kawałkiem rozciagnietej ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 W tej chwili kokpit jest prawie skończony - jeszcze coś tam dokleję, domaluję, szybki wkleję do HUDa i będziem wklejać. I teraz pytanie - czym wkleić folię imitującą szybki w celowniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Jeśli masz jakiś fajny patent na tę szybkę to pewnie że wklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Przednia część kadłuba została sklejona (tak jak kokpit). Teraz czeka mnie szpachlowanie całego tego bałaganu, ale raz już to robiłem, to jestem dobrej myśli. I zdjęcie kokpitu, jak się to prezentuje. Jeśli masz jakiś fajny patent na tę szybkę to pewnie że wklej. Z pewnością wkleję, tylko jeszcze zobaczę czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Szpachli nie oszczędzałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Szpachli nie oszczędzałeś Niestety jest co szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi