Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Wyjątkowo ładny kokpit i coraz efektowniej wyglądająca całość Podziwiam i podpatruję pod kątem robienia kiedyś do mojej kolekcji Razorbacka "Pengie" Gładycha

• 2 weeks later...
Napisano

Zbiornik ma kształt zbliżony do tamiyowskiego, w modelu Academy są podobne, ale tu linia łączenia biegnie w w pionie, a w wiekszości modeli jest pozioma... Może wystarczy z tamiyowskiego zeszlifować boczne łączenia i z plastikowego pręcika rozciągniętego dokleić je z góry i na dole? No i korek wlewu przenieść ze środka na lewą stornę patrząc w kierunku lotu?

Napisano

Drobiazg mały: Część kadłuba pod osłoną kabiny, powinna być raczej w kolorze kamuflażu, a nie wnętrza. Jeśli nie przykleiłeś jeszcze szkiełka, to możesz to zmienić.

Napisano
Obejrzyj wcześniejsze zdjęcia to sprawa się wyjaśni. Będziesz zadowolony.

Jeżeli natomiast przyłożysz się bardziej to zaręczam że znajdziesz w huk baboli, których nie poprawiłem. Też będziesz zadowolony.

OK, sprawa się wyjaśniła. Jestem zadowolony. Dajesz radę:)

• 2 months later...
Napisano

Detale/malowanie spodu maszyny pierwsza klasa mam nadzieję, że tak kiedys będę umiał Jutro wrzucę galerię moich wypocin, tzn. pierwszego sklejonego modelu w 1:48 i patrząc na powyższą fotkę sądzę, że muszę się wiele nauczyć ;)

Napisano

IMHO jakość malowania to tu widać na górze - bardzo mi się podoba! Spód to taki raczej klasyczny. To jak ładnie wygląda to zasługa pięknej rzeźby spodu tego samolotu i wyraźnych detali podkreślonych washem.

Widzę, że Tobie też urwały się stabilizatory zbiornika paliwa :P Walczyłem z tym w tym modelu.

pozdro

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Tyle peanów już było, więc nie ma się co powtarzać! Chylę czoła !

A tak z ciekawości: oprócz washa jakich technik używałeś? suchy pędzel? jakieś inne tajniki sztuki modelarskiej? Z góry dzięki za uchylenie rąbka tych tajemnic!

Napisano

Niby oliwa,można by powiedzieć monotonia,a naprawdę świetnie ją urozmaiciłeś...dół też odjazdowy.....dużo się dzieje na tym modelu....fajnie,super to wygląda