Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kolejny czołgutek sklejony przez Tomka wjechał do mojej lakierni ,tym razem tytułowy T-72 w barwach 9 Brygady Kawalerii Pancernej im. Stefana Batorego w Braniewie ,nr.taktyczny 1640 lub 1642 .Model z pudła ,nie bedzie na nim tony błota ,stan koszarowy lekkie zużycie /obicia,zacieki ,kurz/

kalkomanie toro model :

http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d13e.htm

http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d11e.htm

s8af.jpg

iflf.jpg

hig9.jpg

bi5n.jpg

zdjecia oryginałów z tej Brygady

ns3j.jpg

a8r8.jpg

htkc.jpg

ostatnie foto autorstwa T.Mroczkowski

póki co w podkładzie

u7mu.jpg

5khu.jpg

cgi0.jpg

ndxq.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Lecicie z tymi modelami jak mała fabryka Narazie super wygląda, ale to chyba standard w Waszym przypadku.

Napisano

Zestawowe. Myślałem szczerze powiedziawszy nad friulami ale ostatecznie doszliśmy z Robertem do wniosku, że sobie odpuścimy. Tamiyowskie "gumaki" są naprawdę przyzwoite, a na dodatek połowa taśm gąsienic jest ukryta pod fartuchami. Friule lepiej będzie wrzucić do T-55. Teraz troszkę sypnę polskimi klimatami z LWP - ot taka podróż sentymentalna.

Napisano

Widze Tomek że ci się rączka rozkręciła. Uważaj nie przesadź, bo nie chciałbym abyś musiał pauzowac ze względu na kontuzję. Model wygląda super w podkładzie. Na pierszym zdjęciu oryginał ufajdany aż miło.

Napisano

T-72 z Małego Modelarza to jeden z pierwszych modeli jakie zrobiłem w życiu. Tak trochę z sentymentem patrzę na taki model. Co do gąsek to jeśli są dobrej jakości to fajnie. Ja trafiłem przy Tiranie na lekko zwichrowane, a po moczeniu w gorącej wodzie w celu ich ułożenia na kołach zwichrowały się jeszcze bardziej. Błotko z pierwszego zdjęcia rzeczywiście ciekawe.

Napisano

Śpieszę z wyjaśnieniami. Gąsienice są naprawdę dobre. A co do brudzenia to myślę, że już mnie poznaliście. Stan koszarowy, dlatego, że lubię to raz i dlatego, że będzie pewien haczyk to dwa, ale to już niespodzianka.

Napisano

Wiem Tomek że nie umaczasz go w błocie, ale chodziło mi o to że po dobrej jeździe jest uwalony po samą wieże. To pokazuje jak szerokie pole manewru jest na etapie wykańczania. Jak kto lubi.

Napisano

No to ja chyba przestaję malować. Cię poniosło - rewelacyjnie pomalowany. Czym maskowałeś do malowania pancerza? Szkoda że mieszkam tak daleko bo bym się do ciebie na korki kopsnął.

Napisano

Dzieki panowie

Paweł malowałem :zielony to z tamki nato Green,czarny z gunze i brąz pactry jakis niemiecki nie pamietam ,wszytkie kolory kładzione transparentnie i dodatkow mieszane z białm szarym i zółtym

Krzychu maskowałem zwykłą plasteliną

Napisano
a co to znaczy kolor kładziony transparentnie?? tak dla tych słabszych

Maluje farba bardzo mocno rozcienczona półprzezroczysta /rozcienczam na oko ale mysle ze jest to proporcja 1-5 1-6 / i kłade szybkimi ruchami na model prowadząc aerograf blisko powierzchni na niskim cisnieniu "krecąc "rózne wzorki kółka serpentyny i takie tam ,na modelu nie było preszajdingu,nastepnie rozjasniam kolr bazowy dosc mocno i znowu to samo co za pierwszym razem tylko mniej intetnsywnie,nastepnie czarna plus bezbarwny i duzo rozcienczalnika /w sumie brudny rozcienczalnik/i maluje po krawedziach plam ze by je przyciemnic