Robert Ostrowski Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Kolejny czołgutek sklejony przez Tomka wjechał do mojej lakierni ,tym razem tytułowy T-72 w barwach 9 Brygady Kawalerii Pancernej im. Stefana Batorego w Braniewie ,nr.taktyczny 1640 lub 1642 .Model z pudła ,nie bedzie na nim tony błota ,stan koszarowy lekkie zużycie /obicia,zacieki ,kurz/ kalkomanie toro model : http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d13e.htm http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d11e.htm zdjecia oryginałów z tej Brygady ostatnie foto autorstwa T.Mroczkowski póki co w podkładzie Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Gąsienice zestawowe? Wyglądają bardzo porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Lecicie z tymi modelami jak mała fabryka Narazie super wygląda, ale to chyba standard w Waszym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Hoho Pięknie to wygląda. Zdjęcia po podkładzie wyglądają jak rendery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Zestawowe. Myślałem szczerze powiedziawszy nad friulami ale ostatecznie doszliśmy z Robertem do wniosku, że sobie odpuścimy. Tamiyowskie "gumaki" są naprawdę przyzwoite, a na dodatek połowa taśm gąsienic jest ukryta pod fartuchami. Friule lepiej będzie wrzucić do T-55. Teraz troszkę sypnę polskimi klimatami z LWP - ot taka podróż sentymentalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Widze Tomek że ci się rączka rozkręciła. Uważaj nie przesadź, bo nie chciałbym abyś musiał pauzowac ze względu na kontuzję. Model wygląda super w podkładzie. Na pierszym zdjęciu oryginał ufajdany aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Jak miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 T-72 z Małego Modelarza to jeden z pierwszych modeli jakie zrobiłem w życiu. Tak trochę z sentymentem patrzę na taki model. Co do gąsek to jeśli są dobrej jakości to fajnie. Ja trafiłem przy Tiranie na lekko zwichrowane, a po moczeniu w gorącej wodzie w celu ich ułożenia na kołach zwichrowały się jeszcze bardziej. Błotko z pierwszego zdjęcia rzeczywiście ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Śpieszę z wyjaśnieniami. Gąsienice są naprawdę dobre. A co do brudzenia to myślę, że już mnie poznaliście. Stan koszarowy, dlatego, że lubię to raz i dlatego, że będzie pewien haczyk to dwa, ale to już niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Wiem Tomek że nie umaczasz go w błocie, ale chodziło mi o to że po dobrej jeździe jest uwalony po samą wieże. To pokazuje jak szerokie pole manewru jest na etapie wykańczania. Jak kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Dzięki za zrozumienie, a "gwoździk" i tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 że będzie pewien haczyk to dwa, ale to już niespodzianka. Różowy będzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Miasto zobowiązuje do kibicowania Wygląda to obecnie bardzo dobrze. Czekam na malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 że będzie pewien haczyk to dwa, ale to już niespodzianka. Różowy będzie ?? Paweł prawie zgadłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 zmalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Świetny, do bandaży kół użyłeś masek, czy z łapki pryskałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 z łapki ,nie maskuje takich duzych kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Ciekawy układ plam. Mi się wydawało że będzie taki bardziej "łatkowy" niż "pasiasty" . Kolory poproszę podać bo fajnie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Pięknie Robert, pięknie. Czekamy na zamówione kaleczki. No i trzeba oznaczenia priorytetu drogowego dorobić bo w zestawie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 No to ja chyba przestaję malować. Cię poniosło - rewelacyjnie pomalowany. Czym maskowałeś do malowania pancerza? Szkoda że mieszkam tak daleko bo bym się do ciebie na korki kopsnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 Dzieki panowie Paweł malowałem :zielony to z tamki nato Green,czarny z gunze i brąz pactry jakis niemiecki nie pamietam ,wszytkie kolory kładzione transparentnie i dodatkow mieszane z białm szarym i zółtym Krzychu maskowałem zwykłą plasteliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 a co to znaczy kolor kładziony transparentnie?? tak dla tych słabszych Maluje farba bardzo mocno rozcienczona półprzezroczysta /rozcienczam na oko ale mysle ze jest to proporcja 1-5 1-6 / i kłade szybkimi ruchami na model prowadząc aerograf blisko powierzchni na niskim cisnieniu "krecąc "rózne wzorki kółka serpentyny i takie tam ,na modelu nie było preszajdingu,nastepnie rozjasniam kolr bazowy dosc mocno i znowu to samo co za pierwszym razem tylko mniej intetnsywnie,nastepnie czarna plus bezbarwny i duzo rozcienczalnika /w sumie brudny rozcienczalnik/i maluje po krawedziach plam ze by je przyciemnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 zjedz snikersa :> Wóde kupiłem bo ponoc od snikersów dupa rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 Z tymi beczkami to chyba jak dobrze pamietam Tomek chciał zielone ,ale jak tu zajrzy to sie dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 aa, to ok.mimo wszystko, już oftopowo spytam, trafiły ci się w dokumentacji jakies inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi