Lipstein Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Po obiciach robionych gąbką: wieczorem wstawię fotkę pistolportu. Jaki zestaw anteny polecacie do tego modelu (i do jeepa)? RB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 masz chyba złe pomalowane tylne światła tylko jeden refraktor powinien być czerwony zdaje się górna polówka lewej lampy pacząc od tyłu, do jazdy w nocy w kolumnie resztę zamalowywali na czarno obicia fajne jeśli chodzi o anteny to ten zestaw mi osobiście przypadł do gustu http://exito.sklep.pl/pl/p/ABER-R-25-135-US-antenna-brackets/17192 a obicia całkiem fajne jaka to farbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 sprawdzę te światła... ja używam tylko Humbroli, farba to czarny matt (emalia olejna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Maja 2014 Autor Share Napisano 29 Maja 2014 Obiecałem, to wrzucam: kadłub trochę pobrudziłem.... Gąski też trochę styrałem, na razie tylko lewą: w szpary pomiędzy ogniwami gąsienicy nakładałem pędzlem mieszankę farb olejnych Renesans w kolorze ziemi, coby uzyskać konsystencję świeżego błocka, na to pigmenty dla plastyków, 3,50 PLN za opakowanie, rdza AK Rust streaks oraz Ak Dark Mud jako lepiszcze. Oto Efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Gąski lewitują! Jeśli jeszcze możesz to powyginaj je nad parą wodna z czajnika. Będą wtedy super leżeć i dobrze wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 są już na beton przyklejone na CA.... Tak mi się przynajmniej wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 czołg wygląda, jakby był młotkowany przez załogę w czasie wolnym od działań bojowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2014 część tego młotkowania znikła już pod pigmentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Podoba mi się Twój Szerman. Sporo roboty w niego włożyłeś. Szkoda tylko, że nie zmieniłeś gąsienic na ogniwkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2014 dzięki za komentarz; ten model postanowiłem po prostu zmyć i lekko przerobić, poprzednie kamo nakładałem pędzlem, jeszcze chyba w zeszłym wieku ;-), nie chciałem też inwestować przesadnie w kiepski model. Do kolekcji brakuje mi jeszcze np. M 7, M 10, M 36, Shermanów ze spawanymi kadłubami i drugim typem zawieszenia, więc na pewno któryś z nich dostanie lepsze gąski. Następny w kolejce do przeróbki jest Chaffee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 tu masz fajną alternatywę http://exito.sklep.pl/pl/p/AFV-CLUB-35027-135-M4-T49-Track-79/9993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 No tak, tylko to też jest jakieś giętkie tworzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 giętkie ale o wiele lepsze niż zestawowe kupiłem taki zestaw układasz na kołach za pomocom super glu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 nie zasypuję gruszek w popiele: ten model też dostanie panel sygnalizacyjny na płytę nad silnikiem, ale w innym kolorze, akurat żółtą postanowiłem poeksperymentować z produkcją kamuflażu a la hessian tape: pierwszy raz, więc miejcie litość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Wczoraj pomalowałem panel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 no i fajnie wygląda trochę jaskrawy ale chyba o to chodziło będziesz to psikał matem można by też pokusić się o łosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Będzie i wash, i mat. obrzeże oliwkowe oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 no i super to czekam na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Oto i foto: Model ma jeszcze dostać M2 i antenę, ale na razie nie mam odpowiednich zestawów. I to by było na tyle. Przy tym modelu przekonałem się, że najważniejsze w budowie jest to, jaki efekt mamy osiągnąć, by nie utknąć; w trakcie budowy już po malowaniu bazą i nałożeniu lakieru pod wash dokupiłem metalową lufę, metalowe osłony świateł, zmieniłem osłony peryskopów i przerabiałem pistol porta, co tylko komplikowało sprawę, bo trzeba było odpowiednio to wszystko wkleić, pomalować, dostosować do reszty... Marioba, przepraszam za fakturę odlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Wyszedł ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Już nie będę się nad nim więcej pastwił, poza wyżej wspomnianymi dodatkami. Dzięki wszystkim komentującym za "budujący" doping! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Dokleiłem w końcu antenę i na tym na razie koniec: wg zaleceń z instrukcji Abera, antena ma mieć 10cm długości Wyszło, jak wyszło. Błoto, pigmenty, dodatki - to wszystko zostanie już tak jak jest. Na następnym modelu obicia mam zamiar robić pędzlem wg. wytycznych Bazylams, bo efekt jest dużo lepszy, ale muszę to jakoś wypróbować. Dzięki wszystkim za komentarze i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Kiedy galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Galeria.... Nie umiem robić zdjęć, więc chyba nie będzie... A i chwalić się nie ma czym, skromnie mówiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Galeria.... Nie umiem robić zdjęć, więc chyba nie będzie... A i chwalić się nie ma czym, skromnie mówiąc Nooo, nie przesadzaj !!! Model naprwdę dobry i szkoda by było nie oglądać go w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi