Markuz Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Cześć. Ja również postanowiłem pokazać w jednym miejscu moje dokonania modelarskie. Zaczynałem w latach 80' od modeli znanej i cenionej ówcześnie firmy Plastyk. Z tego co pamiętam Czapla była chyba pierwszym modelem który skleiłem potem klasycznie Łoś i RWD itd. Następnie nastał czas modeli kartonowych i do lotniczych tematów dołączyły okręty. Na początku lat 90’ modelarstwo ustąpiło miejsca grom bitewnym. Na armii Orków i Goblinów uczyłem się malować figurki – co prawda na zielono ale kolor skóry przecież niema znaczenia Potem nastąpiła długa przerwa w dziedzinie modelarstwa i dopiero mniej więcej w roku 2007 skleiłem swój pierwszy model plastikowy. Był nim Ansaldo A.1 Balila firmy SMER w skali 1:48 (malowany pędzlem) Następny w kolejności był JAK-9 firmy Signum w skali 1:48 (tzw. "pułkownik” czeka na dokończenie) Kolejny model to SBLim-2A Trumpetera skala 1:48 kolejny „pułkownik” czekający na dokończenie warsztatu który straszy gdzieś w odmętach naszego forum. Lotnictwo zarzuciłem na rzecz broni pancernej. Kleję głównie pojazdy RKKA w skali 1:48 i pojazdy WP i LWP w skali 1:35. W kolejności powstały następujące modele: GAZ AAA firmy UM skala 1:48 (malowany pędzlem) KV-1 z ekranami firmy Hobby Boss skala 1:48 (Od tego modelu przesiadłem się na aerograf) KV-1 Heavy Turret firmy Hobby Boss skala 1:48 KV-2 wersja wczesna firmy Hobby Boss skala 1:48 KV-2 wersja późna firmy Tamiya skala 1:48 7TP firmy Mirage Hobby skala 1:35 Modele nad którymi pracuję obecnie widzicie w podpisie. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Fajna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Bardzo ladne modele nic dodac nic ujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Pancerka bardzo gustowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Do kolekcji dołączył kolejny pojazd z rodziny KW. Jest to KW-1 Simplified turret, oczywiście w skali 1:48 od Hobby Boss'a. Tutaj można obejrzeć galerię, a tutaj warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Marca 2015 Autor Share Napisano 2 Marca 2015 Kolekcja powiększyła się o kolejne dwa modele. StuG III skala 1:48 Tamiya Galeria T34/85 skala 1:35 Zvezda Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 Wypasione modeliki , ale najbardziej podoba mi się ostatnia dioramka , bajer !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Na III Warszawskiej Fieście Modelarskiej, model KW-1 otrzymał wyróżnienie w kategorii pojazdy gąsienicowe w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Widziałem na żywo bardzo ładny. Stug tez chyba był w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Dzięki. Tak na fieście był Stug, KW i T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Gratki Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Widziałem, podziwiałem. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 A moglbys wrzucic wiecej fotek tego 7TP? Tylko jedna fota a ja napatrzec sie na niego nie moge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2015 No widzisz dopiero ty zwróciłeś uwagę na to, że w pierwszych postach nie zamieszczałem linków do pełnych galerii i warsztatów. Niniejszym nadrabiam to niedopatrzenie. GAZ AAA firmy UM skala 1:48 Tu jest warsztat a tu galeria KV-1 z ekranami firmy Hobby Boss skala 1:48. Tu jest warsztat a tu galeria KV-1 Heavy Turret firmy Hobby Boss skala 1:48 Tu jest warsztat a tu galeria KV-2 wersja wczesna firmy Hobby Boss skala 1:48 Tu jest warsztat a tu galeria KV-2 wersja późna firmy Tamiya skala 1:48 Tu jest warsztat a tu galeria 7TP firmy Mirage Hobby skala 1:35 Tu jest warsztat a tu galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Dzieki, nie wpisuje tam bo stary watek ale Ci powiem ze ujales mnie tym 7TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2015 Dziękuję. Cieszę się że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 I w tym roku udało się wrócić z wyróżnieniem z imprezy modelarskiej. Tym razem na IV Warszawskiej Fieście Modelarskiej, model KW-2 otrzymał wyróżnienie w kategorii pojazdy gąsienicowe w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Gratki ze szczerego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Wypada uzupełnić temat. SU-122 skala 1:48 Tamiya Galeria Warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Piękne modele! Najbardziej podoba mi się ten nagrodzony KW-2:) Pozdrawiam i życzę powiększania kolekcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Aktualizacja Su-122 na podstawce Tiger I Sd.Kfz.181 skala 1:48 AFV Club Warsztat tutaj KLIK, galeria tutaj KLIK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi