misioptys Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Ciezarowek nie robie, ale zlapalem sie na tym, ze na kazda Twoja aktualizacje czekam jak pijak na rente Piekny kolor, tak jak i cala reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Maska - . Dobra robota! Piękny ten kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Ha,ha,ha -- dobre z tym pijakiem Dzięki , jakoś wychodzi. Tym bardziej że ja nie stosuję tych past i polerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Cześć! A ja na serio myślałem, że maska będzie niebiesko-czerwona :-( Ale gratuluję pięknego położenia lakieru i życzę powodzenia w dalszych pracach, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 Cześć! A ja na serio myślałem, że maska będzie niebiesko-czerwona :-( Ale gratuluję pięknego położenia lakieru i życzę powodzenia w dalszych pracach, pozdrawiam Paweł Paweł ale to nie było niebiesko-czerwone. To czarny mat po psiknięciu nadkoli. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Zapierdzielasz jak mały rowerek, ledwo jeden kończysz model, a już następny jest na warsztacie Kolorek ładny czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Ani pasty, ani polerki??? Kurde to Ty geniusz jestes jak tak jestes w stanie farbe nalozyc . Jak cos to Ci podesle moj model do lakierowania ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Zapierdzielasz jak mały rowerek, ledwo jeden kończysz model, a już następny jest na warsztacie --a jakoś tak wychodzi Andrzeju, teraz na emeryturce łatwiej i czasu "skolka ugodno" Ani pasty, ani polerki??? Kurde to Ty geniusz jestes jak tak jestes w stanie farbe nalozyc . Jak cos to Ci podesle moj model do lakierowania ;) . --oj tam,oj tam, jakoś mi te spraje leżą w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Malutki update . Trochę z doskoku bo pogoda wróciła i trzeba trochę pokręcić pedałami. Tymi odpryskami lakieru nie ma się co przejmować, tam przyjdą kolejne części i całkowicie je zakryją. Musiałem rozwiercić otwory. Kolejne fotki -- to będzie gotowa kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz13 Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Jak narazie to idzie ci super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Będziesz malować uszczelki i klamki ? bo chyba łatwiej byłoby to zrobić przed naklejeniem kalkomani i wklejeniem szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Będziesz malować uszczelki i klamki ? bo chyba łatwiej byłoby to zrobić przed naklejeniem kalkomani i wklejeniem szym Klamki tak, mogę zamaskować wokół a uszczelki chyba zostawię ale jeszcze zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 Do przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Jaram sie! Bardzo dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 Jaram sie! Bardzo dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Czekałem na tę przymiarkę. Dla mnie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Września 2013 Autor Share Napisano 13 Września 2013 A dziękuję. Bajka to była do wczoraj, podczas prac przy ramie ( podwyższanie mocowania kabiny z tyłu) podniesiony kiper nie wiem dlaczego opadł na swoje miejsce. Od wstrząsu odkleił się jeden ze zbiorników ( to pikuś) i fotel kierowcy w kabinie. Nie wiem co z tym zrobić, ale pewnie zostawię bo nie chcę pruć kabiny. Czasem samoistnie się jako-tako ustawi. Więc po skończonych pracach ustawię go (zdalnie ) i może jakoś to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 A to niefart :-( A można zapytać, jakim klejem był przyklejony ten fotel do podłogi? Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Znam ten ból, ostatnio po roku wziąłem się za petka, Pomalowałem kabnię (swoją drogą po raz szusty) i co jak wszystko było już okej to sru na ziemie, i ładnie pękła na łączeniu. A u ciebie na razie ładnie, będziesz malował filtry i kominy? Jakoś mi nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Września 2013 Autor Share Napisano 13 Września 2013 Paweł , klejony Tamiya Cement i po wyschnięciu zapuściłem CA. Na oczyszczone pow. Wstrząs był spory. Grubyjg --- nie , to kolor docelowy . Tak wygląda przy dziennym świetle: Niestety muszę jakoś odkleić cocpit . Ten odklejony fotel skasował też drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Niestety muszę jakoś odkleić cocpit . Ten odklejony fotel skasował też drugi. Trzymam kciuki wierzę, że dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Września 2013 Autor Share Napisano 13 Września 2013 Niestety muszę jakoś odkleić cocpit . Ten odklejony fotel skasował też drugi. Trzymam kciuki wierzę, że dasz radę. Dzięki. Już zacząłem, i............ wyjąłem. Potem będą fotki z demolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 A co to za sekrecik? Niby nie polerowane, a wygląda jak przetarte Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Września 2013 Autor Share Napisano 13 Września 2013 Teraz to będzie wiele poprawek. Tyle razy w rękach to i nie dziw. I w rękawiczkach robię . Nigdy tyle nie obracałem kabiny w łapkach. Nie wspomnę o tym że Italka standardowo daje za niskie osadzenie kasty na ramie co skutkuje tym że potem maska nie pasuje. Kabinę trzeba podnieść tyłem o jakieś 2mm do góry. Ale wtedy musowo robić przedłużkę tego występu z tyłu kabiny(na dole) Na razie to muszę to do kupy powtórnie złożyć. Jakoś to be....... A polerowane nie jest. Edit.. Demolka zaczyna się.. Naprawione Tuż przed ponownym montażem.. Uzbrajanie kabiny.. Jeszcze kominy, reszta elementów, retusz Dzisiejszy dzień to prawdziwy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Cześć! Dobrze, że się udało zrobić. Nie znam w sumie tego kleju o którym pisałeś, ale polecam do klejenia rozpuszczalnik nitro - jest ładnie tani, a jak już zespawa ze sobą części, to już są przyklejone i można najwyżej je rozciąć. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi