tornado Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 (edytowane) Jak w temacie, właśnie sie za niego zabieram: Zawartość pudła (sorki za jakosć fotek robione w nocy): Oryginał, jeszcze nie jestem pewien na jaki kolor go pomaluję Jak narazie w kaście wyciąłem drzwi i pokrywę bagażnika: zabrałem sie za ramę: a także za silnik: Edytowane 7 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Oj tak, to jest to co tygryski lubią najbardziej Kolejne dzieło będzie nabierać kształtów więc siadam i oglądam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 MI takie samochody kojaza się z czarnym kolorem i płomieniami na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 A mnie osobiście bardzo się podoba w kolorze Candy Red Wygląda po prostu bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Ja bym go zrobił tak jak na pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 8 Września 2007 Witam. Piękny, czekam na dalszą rekację. Pozdrawiam jawkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Torni ja bym zrobił, tak jak na tym drugim zdjęciu, spoko model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Widzę, że polubiłeś 1:8 Bardzo fajny model, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Widzę, że polubiłeś 1:8 Bardzo fajny model, powodzenia! Marcin widzę że też to zauważyłeś, Torni lubi teraz bardziej osobówki 1:8 niż ciężarówki, mam nadzieję, że mu to przejdzie i jeszcze zatęskni i wróci do tirów, co nie ??? Torni. P.s będziesz robił, oświetlenie Torni do modelu i jeszce, ile dałes za fordzika napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Andrzej z tego co rozmawiałem z nim to narazie wzioł małą pauze od modeli cieżarowych. Kręca go modeliki osobowe w dużej sakli Projekcik kolejny zapowiada się dośc ciekawie. czekam na dalsze postepy z prac. Ale zdecydowanie tak jak ktoś z przedmuwców napisał że najlepszy dla tego autka byłby taki kolor jak z drugiej fotki jakiś wisniowy metalik. Jak klasyczny Hot Rod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Miłosz no ja tak podpowiadałem Torniemu widzę, że ty również masz, ten gust na drugą fotke i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senn.makk Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Witam ! Model po prostu MIÓD ! Z niecierpliwością będę czekał na dalsze postępy. Co do malowania - to popieram przedmówców i również jestem za kolorem wiśniowy mettalic Życzę powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 Widzę że jest spore zainteresowanie tematem Tak jak pisałem wcześniej - nie jestem jeszcze zdecydowany co koloru. Myślę jednak nad jakims ciemnym, może czarny, moze granat coś w tym stylu: W tych kolorkach też chyba źle by nie wygladał Ps. Weczorem wrzucę fotki tego co już poczyniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Ja bym zdecydowanie zrobil tego, Forda w barwach tej wiśni, tak jak na drugiej fotce, ale ten złoty na ostatniej fotce co wstawiłeś, też bardzo ładny i chyba teraz bym taki złotawy zrobił, ten srebny też nie najgorszy na tej drugiej też fotce. P.s Ale decyzję pozostawiam tobie, zrobisz jak zechcesz nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci kolejny raz, powodzenia i szczęści, aby modelik się udał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Andrzej, a np. żółty (ale taki soczysty, a nie jakiś kanarkowy czy jaskrawy) z białym wnętrzem?? Też całkiem całkiem by wyglądał. Ale ten granatowy z czerwonym wnętrzem też smakowicie się prezentuje Czekam na dalszy postep prac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Daj czarny z czerwonymi płomieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Tornado a gdzie Ty to wszystko będziesz trzymał? A tak na poważni już się doczekać ni mogę efektu końcowego A tak swoją drogą, to niedługo trza będzie powołać fan klub ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Ja bym wybrał zdecydownie tego Taki fajny granatowy kolorek, sora w środku czerwona pasuje jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 Tornado a gdzie Ty to wszystko będziesz trzymał? Rok temu starsza córka wyprowadziła się na stałe do Londynu, dzisiaj poinformowałem ją, że przejmuję Jej pokój i robię w nim galerię Wracając do modelu. Budę przykleiłem do ramy na stałę, miałem ochotę połączyć je dopiero po pomalowaniu ale że część kasty nachodzi na podłużnice (są ciasno spasowane) to postanowiłem nie ryzykować później ewentualnych zadrapań lakieru. Dokleiłem błotniki, przednią ściankę i elementy zwieszenia. Także zmontowałem do kupy przekładnię kierowniczą (będzie można kierownicą skręcać koła), chwilowo zamontowałem ją na sucho dla scentrowania otworów w podłodze i desce rozdzielczej. Powiem tylko, że wszystko bardzo ciężko się skleja, a to dlatego, ze klej (revell) nie chciał łączyć danych elementów. Pomagałem sobie CA a potem ile się da zalewałem klejem. Czeka mnie teraz troche szlifowania, ale i tak muszę jeszcze poszpachlować miejsca po wypychaczch. Obiecane fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 (edytowane) (...)Powiem tylko, że wszystko bardzo ciężko się skleja, a to dlatego, ze klej (revell) nie chciał łączyć danych elementów(...) Polecam Tamiya Extra Thin Cement (ten z zieloną nakrętką). Mocno klei wiele plastików. Od opakowań kosmetyków mojej żony , poprzez spienione pcv, plexi, aż po miękki i twardy polistyren. Spoiny tworzy wytrzymałe. Edytowane 11 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Polecam Tamiya Extra Thin Cement (ten z zieloną nakrętką). Mocno klei wile plastików. Od opakowań kosmetyków mojej żony , poprzez spienione pcv, plexi, aż po miękki i twardy polistyren. Spoiny tworzy wytrzymałe. Nasuwa mi się pytanie. Jak długo wiąże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Polecam Tamiya Extra Thin Cement (ten z zieloną nakrętką). Mocno klei wile plastików. Od opakowań kosmetyków mojej żony , poprzez spienione pcv, plexi, aż po miękki i twardy polistyren. Spoiny tworzy wytrzymałe. Nasuwa mi się pytanie. Jak długo wiąże? Natychmiast. Klejenie nim polega na tym, że na sucho stykasz klejone części, a potem zakraplasz klej w miejsce przyszłej spoiny. Ponieważ klej jest bardzo wodnisty penetruje miejsce styku części i je zespala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Września 2007 Autor Share Napisano 11 Września 2007 Dzieki Ergie no to lecę na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Zaczyna to powoli wyglondac jak Hot Rod. Może Andrzeju powinieneś oglondac o 17:00 na discovery Hot Rod program :>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam wszystkich Po bardzo długiej przerwie nadszedł czas aby odkurzyć temat, tak właściwie to już od jakiegoś miesiąca dłubię sobie przy modelu więc mogę już co nieco pokazać Elementy podwozia - przód (wszystkie śruby wymieniłem na mosiężne): Tył: Silnik: Buda, najpierw miała wyglądać tak: ale znalazłem w necie taką fotkę i postanowiłem zrobić podobne malowanie: Zdjęcia robione przy lampie, na żywo niebieski jest ciemniejszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi