Kami Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Witam, Z racji tego, że na razie nie mam możliwości kontynuowania prac nad Panther'ą postanowiłem wziąć na warsztat prezent urodzinowy i tak oto rozpoczynamy kolejny projekt Inspiracją było to zdjęcie i niewykluczone, że dioramka będzie nawiązywała do takich klimatów Zestawy: I pierwsze fotki z prac: Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Ciekawy zestaw i interesujący temat . Będę podglądał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Z przyjemnością będę śledził Twoje wzmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Ciekawe zestawy wybrałeś. Chętnie popatrzę co z tego wykombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Z przyjemnością popatrzę. Zwłaszcza na haubico-armatę ML-20. Podoba mi się sprzęt artyleryjski i może sam powolutku w niego wejdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 No proszę jest nowy warsztat. Ciekaw jestem jak to później zmalujesz.Tym bardziej,że sam mam w planach "takie cóś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Coś nietypowego wśród różnej maści SDK-ów. Zapowiada się ciekawa praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Fajny wątek się zapowiada A Pawła nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 19 Lipca 2013 Autor Share Napisano 19 Lipca 2013 Dzięki Panowie za tak liczne stawienie się Jest motywacja do pracy Jutro kolejne zdjęcia i wrażenia z budowy Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Nie jestem specem w artylerii, a już z pewnością takiej (strzelałem z moździerza 120 mm i SPG-9). Czy takie zestawienie Ya-12 i ML-20 występowało w Wojsku Polskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 20 Lipca 2013 Autor Share Napisano 20 Lipca 2013 Witam, drago101 - szczerze mówiąc, to nie mam zielonego pojęcia Ale może jakiś szpec się wypowie w tym temacie I tak jak mówiłem, są postępy: I ruchome zawieszenie: Generalnie model bardzo przyjemny, jakość większości części bez zastrzeżeń (trochę pracy jest przy mniejszych detalach - normalka ) Ruchome zawieszenie działa, aczkolwiek jest mocno delikatne, gąski raczej też przyzwoite, ale przypuszczam, że po zamontowaniu je skleję, bo mogą nie przeżyć weatheringu, bo dosyć łatwo się rozpadają Pozdrawiam, Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Ale wątek przespałem !! Niewielka liczba egzemplarzy trafiła na wyposażenie jednostek Ludowego Wojska Polskiego, więc pewnie i ciągały te ML-20. Mi się podoba ta na kołach od KRAZA ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Paweł Czarnocki napisał: Niewielka liczba egzemplarzy trafiła na wyposażenie jednostek Ludowego Wojska Polskiego, więc pewnie i ciągały te ML-20 Generalnie ciągniki Ya-12 to były używane przez LWP głownie po wojnie (lata 40-te i 50-te), potem zastąpiły je ATL'e , ATS'y i D-350 Mazur, a te następnie przez KrAZ'y 255B (nie wiem, może wcześniej były jeszcze KrAZ'y 214B). Co do ciąganie armat/haubic, to ML-20 była ciutkę za ciężka dla Ya-12. Zdjęcie na którym ciągnik jest w zestawie z ML-20 jest to raczej sytuacja bardziej "przygodna". W LWP Ya-12 były używane do holowania haubic M-30 122 mm popularna Babcia i w jednostkach artylerii plot. Do ML-20 używano cięższych ciągników typu Woroszyłowiec, a jeszcze wcześniej popularnych ciągników gąsienicowych typu ChTZ S-65 (zresztą te ostatnie, ze względu na ich ogólną dostępność, były używane do holowania wszystkiego). Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Śledzę od dziś! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Oj Kami, Kami widzisz co narobiłeś, zapatrzony na Twój warsztat sam kupiłem ruski ciągnik, a już miałem nie kupować modeli Padło na ChTZ S-65 z Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Kamil a co te fotki takie niebieskawe? Zaczął mi siew urlop i jetem po paru browcach i coś mi to krainą smerfów zajeżdża. Nie wiem czy tak jest w oryginale czy ja tak już postrzegam otoczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 25 Lipca 2013 Autor Share Napisano 25 Lipca 2013 Hej, Dzięki wszystkim za odpowiedzi panzer_lehr - nie ma to jak fachowiec w temacie Trochę zdjęć pary Ya-12 z ML-20'tką znalazłem, więc póki co tego połączenia będę się trzymał, a niewykluczone, że na warsztacie w przyszłości pojawi się więcej rosyjskiej myśli technicznej Oj Kami, Kami widzisz co narobiłeś, zapatrzony na Twój warsztat sam kupiłem ruski ciągnik, a już miałem nie kupować modeli Padło na ChTZ S-65 z Trumpka. Bardzo mi miło z tego tytułu Jeszcze Piotrek dobrze widzisz Ciemne zdjęcia wyszły i potem musiałem z nimi kombinować i takie dosyć smerfastyczne wyszły A jakoś łatwiej mi wydawać kasę na modele niż w miarę porządny sprzęt do fotografowania zainwestować ale może w kooońcu się przełamię A tym czasem również na kilka dni urlopu się wybieram Pozdrawiam, Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Padło na ChTZ S-65 z Trumpka. Się by tak zebrać w kilku i skleić po jednym Stalińcu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Się by tak zebrać w kilku i skleić po jednym Stalińcu ..... Proponujesz jakiś wątek grupowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Się by tak zebrać w kilku i skleić po jednym Stalińcu ..... Proponujesz jakiś wątek grupowy? Tak. Kurcze zgubiłem link do Forum na którym był taki duży wspólny projekt i kilka osób robiło Stalińca. Ooo już mam http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewforum.php?f=33&sid=dfa17d69f8f573b1297762004d4dc669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi