hubert72 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Witam, Pewien czas temu udało mi się ukończyć tytułową scenkę- Wrześniowa Marszruta. Główne składowe podstawki to ciągnik Polskich zakładów inżynieryjnych, wz.34 oraz haubica Skoda 100mm . Zestawy wyprodukowane przez firmę MarS, na temat jakości nie trzeba się wypowiadać Podstawka to bloczek z litego drewna, na który został naniesiona masa dla plastyków i gips. Drzewko wyrób własny, pozostałe zielsko i chaszcze to Polak i The Army painter.. Zapraszam do oglądania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Poprostu dech zapiera, i jeszcze ta skala poza moim zasięgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Poprostu dech zapiera, i jeszcze ta skala poza moim zasięgiem. Dokladnie j.w.,ja w 35 z detalami mam problem a gdzie tu 72. Piekna praca,podoba sie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Jakość modelu i dioramki powala - super robota i na pierwszy rzut oka dałbym głowę, że to 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Pod względem merytorycznym nie umiem nic powiedzieć, ale walory artystyczne są na dobrym poziomie. Bardzo mi się podoba, a skala mnie przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Piękne. Poza modelem udala Ci się tez zieleń. Podoba mi się kolorystyka. Zdradzisz jakich farm użyłeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Jako że wyraziłem podziw dla modeli i scenki na sąsiednim forum to tutaj tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 bardzo ładna praca, podobała mi się już w wersji papierowej w Mini Replice. jedna mała uwaga - reflektory mogłeś nieco dopieścić, samo pomalowanie nie zapewnia dobrego efektu, warto pomysleć o soczewkach lub zalaniu klejem, który bedzie przezroczysty po wyschnięciu. czekam na dalsze perełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 Dziękuję za miłe opinie Poza modelem udala Ci się tez zieleń. Podoba mi się kolorystyka. Zdradzisz jakich farm użyłeś? Zbyszku kolorki na ciągniku to Humbrol 150 , plandeka to Field Drab Model Master i na to Buff vallejo. Harmata to H86 . Podłoże to odcienie brązu i piasku + na to wash brown van dycka . Zielsko gotowe niczym nie kolorowane reflektory mogłeś nieco dopieścić, samo pomalowanie nie zapewnia dobrego efektu, warto pomysleć o soczewkach lub zalaniu klejem, który bedzie przezroczysty po wyschnięciu Andrzeju, tak też zrobiłem - pomalowałem na srebrno a potem zalałem still waterem - tak sobie to widać . Soczewek od MV products mam kilka kompletów ale niestety nie było rozmiaru do ciągnika. W kwestii kleju- nie mogę się do niego przekonać- jest dziwnie mleczno matowy i po zaschnięciu pojawiają się bąbelki.. czekam na dalsze perełki. Bedford i bofors otrzymały dzisiaj zielony mundurek. Jutro dostaną myszke miki Wymalowały się też figurki- zerknij na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 pomalowałem na srebrno a potem zalałem still waterem - tak sobie to widać .Pewnie dlatego, że reflektory nie są jednolicie srebrne wewnątrz. Trzeba sie pobawić w pomalowanie światłocieni wewnątrz różnymi kolorkami, a efekt będzie z pewnością lepszy Soczewek od MV products mam kilka kompletówMożesz podeslać jakiś link lub fotkę jak to wygląda? W kwestii kleju- nie mogę się do niego przekonać- jest dziwnie mleczno matowy i po zaschnięciu pojawiają się bąbelki..A jakiego kleju używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 super praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Hej Hubercie ! Bardzo ładny zestaw, z drzewkiem komponuje się doskonale! Nasza artyleria, zwłaszcza ta motorowa, to zapomniany, a bardzo ciekawy kawałek historii tej nowoczesnej formacji. Cieszą oko takie dioramki jak Twoja ! W pierwszej chwili myślałem, że to model rtoipmodest`a, podstawka z tabliczką mnie lekko zwiodła Szkoda, że nie odezwałeś się w trakcie budowy, podesłał bym Ci kilka fajnych zdjątek. Z figurantem zadałeś sobie dodatkowy trud, bo łatwiej byłoby zrobić artylerzystę motorowego w kombinezonie, ale ten w drelichu też jest fajny Nie chciałeś pomalować zestawu w ciapy ? Z tego co kojarzę 16 DAM poszedł na wojnę już w kamuflażu trójbarwnym (36/38). "Zośka" na zdjęciach też wydaje się być w plamach. Największa jednak szkoda, że haubicę holuje nie ciągnik, a samochód gąsienicowy przeznaczony do przewozu żołnierzy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Super roślinność, nie wspominając o modelach. Dla mnie póki co poziom nieosiągalny w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Witaj Grzes, Jeśli dobrze pamiętam, korzystałem z dwuskładnikowego kleju pattex. Światełka które mam zmagazynowane kupiłem w jednym z amerykańskich sklepów z kolejkami. Przejrzyj sobie: https://www.google.pl/#q=mv+product+lenses&safe=off&ei=2W76UbeYD8mGswa504DICQ&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.50165853,d.Yms&fp=5af5afd8247c5c7&biw=1280&bih=661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 to na pewno 1/72? Super. Gratulacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi