Bredzio Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam, Piękny ten szwed, ta zieleń jak widać pasuje w wielu przypadkach Mam dwa pytania. Czy przednia oś, nie leci zbyt do tyłu względem nadkola, czy to tylko złudzenie od skręconych kół? I wracając jeszcze do okablowania, dobrze widzę zamontowany system ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Cześć! Bardzo mi się okablowanie tylnych osi podoba w tym modelu - doskonała robota! Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Co tu dużo mówić, jak zawsze u Ciebie piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noremse Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Gdyby go trochę "zabrudzić" i zrobić zdjęcie z perspektywy,to nie szłoby rozpoznać,że to model :P Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, Piękny ten szwed, ta zieleń jak widać pasuje w wielu przypadkach Mam dwa pytania. Czy przednia oś, nie leci zbyt do tyłu względem nadkola, czy to tylko złudzenie od skręconych kół? I wracając jeszcze do okablowania, dobrze widzę zamontowany system ABS? Os jest na swoim miejscu, nie obawiaj sie . Mozesz dokladnie naswietlic o co Ci chodzi z tym ABSem, bo nie bardzo rozumiem? Dziekuje za opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Nic nie powiem ...bo nie wiem co powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bredzio Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, patrząc na układ hamulcowy, zbiorniki i inne elementy jaki i po ilości przewodów oraz dokładności wykonania tak jakoś mi się ubzdurało, że widzę cały układ hamulcowy wraz z ABSem. Najprościej wytłumaczyć mogę, o co mi chodzi w formie rysunku. W linku znajduje się PDF z instrukcją ABSu firmy Wabco, na pierwszej stronie masz rozrysowany cały układ hamulcowy oraz układ z czujnikami ABSu. http://www.meritorwabco.com/MeritorWABCO_document/mm0112.pdf Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Tez mam ten schemat , tylko ze ja jeszcze oprocz schematu bazowalem na zdjeciach ramy FH. Schemat schematem, ale zalezy tez od producenta jak to wszystko bedzie poskladane do kupy - inaczej to wyglada w Scanii, inaczej w Volvo, ale istota podlaczenia tego wszystkiego jest taka sama. Na schemacie masz trzy rozdzielacze w jednym miejscu - ja widzialem te same rodzielacze w trzech roznych miejscach i tylko jeden po srodku, a w starszym modelu, jeszcze byly razem w jednym miejscu, jezeli wiesz o co mi chodzi. Co nowszy model, to inaczej to wyglada. Z reszta nie bede sie "kabelkami" zbytnio przejmowal, bo i tak na koncu nie bedzie ich widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Cześć! Ale uwaga jest słuszna - każdy producent ma własny patent na prowadzenie przewodów i warto go poznać, jeżeli ktoś chce dobrze te przewody położyć. Z reguły wielu ludzi długo nad tym myślało zanim dany wóz został zbudowany i po co wymyślać coś od czapki? Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Maly aktual: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bredzio Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam, Szwed coraz ładniej i okazalej wygląda. A co do sprawy ABSu i układu, wielkie dzięki. Nauczyłem się czegoś nowego przebywając na tym forum i pisząc w tym wątku. Na przyszłość będę już wiedział gdzie patrzeć robiąc walkaround'y do swoich projektów Pozdrawiam, działaj dalej bo model bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 No mega! Więcej słów nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Nie wiem co napisać. Przekozacka! Świetna robota. Wszytko idealnie przemyślane. Bardzo podoba mi się to orurowanie/zderzak ( nie wiem jak to nazwać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Naprawdę robi wrażenie ten model. Świetny odcień tego zielonego w połączeniu z białym idealnie się komponuje z całością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian. Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Te przednie lampy , jezusie , okropnie dobrze Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Dzieki, staram sie jak moge . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Czołem! Super i takie tam..., ale mam pytanie. Przy czym chce podkreślić, że to pytanie nie uwaga. Czy dolna, przednia krawędź budy nie jest za nisko? Mam wrażenie, że gdyby to jechało, to by zbierało nie tylko zające ale i jeże Z czystej ciekawości - jaki tam w oryginale jest prześwit? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Czołem! Super i takie tam..., ale mam pytanie. Przy czym chce podkreślić, że to pytanie nie uwaga. Czy dolna, przednia krawędź budy nie jest za nisko? Mam wrażenie, że gdyby to jechało, to by zbierało nie tylko zające ale i jeże Z czystej ciekawości - jaki tam w oryginale jest prześwit? Pozdrawiam Mysle, ze te zdjecia rozwieja watpliwosci co do przeswitu ;)... .....w miedzyczasie maly aktual z wystawy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Jaram się! Wstawisz kiedyś fotke wszystkich modeli jak stworzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Cześć! Jak mówiłem absolutnie nie kwestionuje prawidłowości wykonania Zastanawia mnie jednak w jakim celu - po co? - ten prześwit jest tak w oryginale minimalizowany... Przecież na zdj. 2 ta ciężarówka szoruje "mordą" po ziemi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 , myslalem juz o tym, pewnie wstawie, ale najpierw musze skonczyc Stralisa, a to zajmie jeszcze kilka miesiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Cześć! Jak mówiłem absolutnie nie kwestionuje prawidłowości wykonania Zastanawia mnie jednak w jakim celu - po co? - ten prześwit jest tak w oryginale minimalizowany... Przecież na zdj. 2 ta ciężarówka szoruje "mordą" po ziemi Pozdrawiam Jest ok. Trzeba zadawac pytania . Zeby zminimalizowac opory powietrza, zeby nadac charakter stylistyczny? A po co sie obniza osobowki i wstawia niskoprofilowe kola, przyciemnia szyby? Z tego samego powodu zapewne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Cześć! Jak mówiłem absolutnie nie kwestionuje prawidłowości wykonania Zastanawia mnie jednak w jakim celu - po co? - ten prześwit jest tak w oryginale minimalizowany... Przecież na zdj. 2 ta ciężarówka szoruje "mordą" po ziemi Pozdrawiam Ten na zdj. 2 to taka gleba z bajeru w zawiasie. Musisz pamiętać, że cięzarówki mają zwykle standardowo poduchy, więc przed odjazdem wszystko się uniesie na wysokośc pozwalająca na normalne przemieszczanie. No i jeszcze kwestia dróg...w polsce rzeczywiście trudno sobie wyobrazić jak taki obniżony truck mógłby dojechac w jednym kawałku w parę miejsc. Ale...wg. swiatowych standartów wysokośc jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2014 Czesc, prace nad modelem chyla sie ku koncowi, co prawda jeszcze zostalo mi kilka kalek, swiatelek i agregat do zamontowania, a poki co na dzien dzisiejszy tak to wyglada: niniejszym warsztat uwazam za zamkniety, jak ktos chce to prosze komentowac. Galeria za miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi