Skocz do zawartości

KW-2 ZVEZDA 1:35 - czyli kolejny wynalazek.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki za zwrócenie uwagi. Przepraszam za syf na kołach, ale są to opiłki po szlifowaniu, jeszcze tylko w niektórych miejscach i będzie fajnie wyglądać.

49qe.jpg

o7hg.jpg

t78k.jpg

tvzf.jpg

dcc2.jpg

Napisano

Jakub, na wcześniejszych fotach wydawało mi się że wahacze nie był na jednakowym poziomie. Po zamocowaniu koła masz teraz równo czy na różnych wysokościach?

Napisano

Mam równo, może wina zdjęć, ale ale jak ktoś by chciał to może zrobić ruchome zawieszenie.

Napisano

Jedna gąska sklejona. Bardzo ładnie wyglądają, ale bez zwisów. :/

b0u.JPG

7x91.jpg

n7uk.jpg

nt85.jpg

Napisano

Raczej, nie bo są to paski gąsek. (Jedna na górze druga na dole). Ale jest sporo zdjęć z ruskimi czołgami bez zwisów. Dam kilka fot.

ks0z.jpg

w4fq.jpg

ived.jpg

Napisano

Kuba po prostu je wygnij w rękach nawet nie musisz podgrzewać. Oprzyj o rolkę albo o coś okrągłego jak marker i i zrób te zwisy - żaden problem. Na zdjęciach które podałeś są zwisy po prostu nie tak widoczne, więc łatwo uzyskasz tak subtelny wygląd.

Napisano
Jak jestes zainteresowany gumiakami z Trumpa to daj znac.Leza i sie nudza...

Ja również je mam.

Napisano

Hmm, ciężko idzie robota z gąskami nie da się ich wygiąć tak, żeby lekko wisiały. No nic idziemy dalej. Kadłub i wanna skończone teraz poprawki i wieża.

vetf.jpg

7ohc.jpg

97qr.jpg

mb4l.jpg

a7cx.jpg

r5ou.jpg

Napisano

Wieża mniej, więcej sklejona a góra złożona na sucho. Zrobiłem również otwierane włazy.

gg48.jpg

p61e.jpg

64vi.jpg

4n4y.jpg

ocdv.JPG

Napisano

Pogrzebałem i doszedłem do wniosku, że tank będzie bez lin.

a4tw.jpg

0wzb.jpg

Zaraz kładę podkład i zobaczymy co jeszcze do poprawki.

Napisano

Mój Woroszyłow stoi na razie bez gąsek. Podkład położony i zacząłem obrabianie.

pcd9.jpg

uplv.jpg

4imi.jpg

sf0r.jpg

Napisano

Ponieważ zainteresowanie bardzo małe i w ostatnim czasie nie dostałem żadnej porady, poszedłem dalej.

Tank pomalowany i rozjaśniony, teraz stoi schnie.

7qe1.jpg

i9ey.jpg

t2wi.jpg

00mz.jpg

gvph.jpg

PS. Pewnie zrobię go jak poprzedniego, zajechanego.

Napisano

Jest ok kilka miejsc trzeba by poprawić ale to kosmetyka,co to za zieleń?

Pamiętaj o wymetalizowaniu kół na styku z gęsiami,w zasadzie można by bardziej go porozjaśniać ale tak też jest dobrze.

Napisano

Zieleń to pactra russian green. Jutro kalki, sidolux i wash. A przynajmniej tak planuję.

Napisano
Ponieważ zainteresowanie bardzo małe i w ostatnim czasie nie dostałem żadnej porady, poszedłem dalej

Pewnie dlatego, że ładnie i bez baboli go sklejasz uwagi/porady/opr/wyrazy uznania* posypią się zapewne bardziej przy malowaniu

*niepotrzebne skreślić

Napisano

Rozjaśnij go jeszcze bardziej - bo teraz niewiele z tych rozjaśnień widać, a po dalszych zabiegach wszystko zniknie.