jakub97 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Spoko, jutro już to zrobię, a teraz relaksuję się przy jodłowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 no to czekamy na rozjaśnienia, bryła tego pojazdu jest idealna do takich zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 No cóż, nie wiem czy coś takiego miało wyjść. Mam nadzieję, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Jeszcze mocniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Tzn, że jeszcze dodać czy dobrze, bo mi farby braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Hej.Tak wyglada jak bys calego go rozjasnil;staraj sie rozjasnic niektore panele.Tu masz pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Hmm, a tak jak jest może zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) A bedziesz go filtrowal?Jesli tak to mozna troche filtrami podciagnac kontrasty. PS.Chociaz filtry maja tonowac kolory,ale jak farba Ci sie konczy...Dol mozesz sobie podarowac, wystarczy pare kropel na gore. Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Oczywiście, że tak. Zaraz kładę kalki płyny, sido i wash za kilka godzin lub jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Spróbowałem poprawić i wyszło tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 To jak, mogę kłaść kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Hej a może zostaw go bez kalek będzie się wyróżniał,albo zamiast kalek wetknij za stopnie na wieży np.sztandar z sierpem i młotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Hmm, no nie wiem. Wolałbym, żeby jednak miał kalki, chyba, że zrobię własne malowanie z jakiejś jednostki. Mam białą farbę to może coś zmaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Nie wiem jaką masz wizję tego modelu ,ja tylko luźno rzuciłem pomysł.Zapewne wiesz że u sowietów nie było jakiegoś jednorodnego systemu oznaczeń więc wszystko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Przepraszam i zwracam honor. Faktycznie można by go pomalować i zrobić bez kalek. Przejrzałem mnóstwo zdjęć i się z tobą zgodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Szczerze Jakub to na zdjęciach wygląda cały czas jak pomalowany jednolitym kolorem. Sorki że zaśmiecam ci wątek moim zdjęciem (a malowanie to modulacja, przy rozjasnieniach trzeba zrobić inaczej) ale chodzi mniej więcej o taką różnicę w kolorach (choć u mine i tak chłopaki pisali że jest za mała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Wcale nie zaśmiecasz. Jutro spróbuję jeszcze raz rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Wykończy mnie ten projekt. Wyszło tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Nie pocieszę Cię. Maluj dalej, zrób większe kontrasty. Wpisz w wyszukiwarkę color modulation i zobacz jak powinno to wyglądać. Na pewno jakiś KW-2 się znajdzie, jest to model idealny do nauki cm. Pracuj dalej bo szkoda tak ładnie sklejonego modelu zostawić tak jak teraz. Na to co masz położysz lakier i nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 To w takim razie przeglądam yt i znalazłem to: Akurat kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Zasadniczo CM i rozjaśnienia opierają się na tym samym złożeniu - kilka różnych odcieni bazy. Film pokazuje istotę zagadnienia. Weź sobie kawałek jakiegoś opakowania i spróbuj pomalować. A potem zobaczymy co i jak i wtedy na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Ok. Na razie mam problem z farbą. Robiłem tyle odcieni a baza na czołgu jakby to powiedzieć wszystko wchłania i nie widać różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Taka mała aktualizacja, żeby nie było, że nic nie robię. Rozjaśnianie coraz gorzej mi wychodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Jakubie! "Spawy" wokół poręczy na wieży nie obejmują prętów- popracuj nad tym! No i widać, że niedokładnie obrobiłeś pilnikiem i papierem ściernym te "stopnie"(szczególnie widać to na ostatnim zdjęciu)- może potrzeba odrobinę szpachlówki? Widać też miejsce łączenia formy na klaksonie... Jest jeszcze czas- popraw to! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Tak szczerze to odechciało mi się wo gule go robić jak i inne modele. Spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi