Zekar Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam, mam trochę czasu, więc postanowiłem coś zacząć. Wybór padł na starszy ode mnie model tamiya, panther ausf a w wersji późnej. Aktualnie jestem na etapie przeglądania literatury w poszukiwaniu kamuflażu, planuję coś z frontu wschodniego. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe obrazki to chętnie przygarnę. Poprawiłem mocowania rur wydechowych, peryskopy i troche innych rzeczy, ale to pokażę, jak zrobię nowe zdjęcia. Rozważam jeszcze co z błotnikami, może je wywalę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 sam się przymierzam do pantery więc będę się przyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Panterę w dowolnej wersji to chyba każdy modelarz czołgowy 1:35 powinien posiadać, podobnie jak shermana, tygrysa i T-34 ;) popodpatruję wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Wszystkie pantery A miały zimmerit, a kamuflaży z frontu wschodniego to znajdziesz od groma i jeszcze troche. Grossdeutchland miał dość ciekawe rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Ten model powinien być zakazany w sprzedaży.. Najmniej jednak powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Wszystkie pantery A miały zimmerit To jasna sprawa, że miały zimmerit, mam zamiar go wykonać z green stuffa'a, ale najpierw muszę kota "do kupy" złożyć. Obrazków i zdjęć faktycznie mam od groma, ale ciężko się na coś zdecydować . Ten model powinien być zakazany w sprzedaży.. Hehhe, po moich bataliach ze Zvezdą już mnie nic chyba nie przerazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Zekar na wannie kadłuba jest data utworzenia formy - przypomnij mi z łaski swojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 jest,jest 1969... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 jest,jest 1969... Ojj, to jest właśnie klimat starej Tamki, z niej w 1995 roku sklejałem swój pierwszy model właśnie (motocykl BMW R75 z przyczepką w 1:35) i było to niezapomniane przeżycie, choć szprychy miał grube jak rury CO to mam sentyment i gdy w maju zauważyłem przypadkiem w poznańskim sklepie rzadko spotykanego, starego T-34/85 z ramkami z 1974 roku ...kupiłem bez zastanowienia własnie przez ów sentyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja popełniłem ten sam motocykl, do tego 88mkę i hanomaga z załogą oraz małego hanomaga z Rommlem. Piękne modele, dorzuciłem do tego później armaty przeciwpancerne z załogami Będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Leży w garażu i mnie straszy - ilością pracy jaki trzeba w niego włożyć. Ale może kiedyś, a na razie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Tu jest to groma różnego rodzaju malowań : http://www.warandtactics.com/smf/panzer-v-its-variants-panther/panzer-v-panther-camouflage-patterns-earl-grey-collection/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam oto co dorobiłem do Pantery: poprawiony wizjer kierowcy - wymaga jeszcze dopracowania. próbuję też coś wycisnąć z zestawowego pojemnika na wycior poskładałem na sucho wieżę... teraz pora zabrać się za poprawki na niej w maju zauważyłem przypadkiem w poznańskim sklepie rzadko spotykanego, starego T-34/85 Desaxe a tak z ciekawości to w którym poznańskim sklepie takie starocie mają? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Desaxe a tak z ciekawości to w którym poznańskim sklepie takie starocie mają? w http://www.mojehobby24.pl na Wołyńskiej 38, po schodkach w dół. Łaziłem między półkami, bo mnie życzliwy sprzedawca wpuścił i zauważyłem go na półce Na stronie było, że jest niedostępny ale się znalazł. Zdaje mi się, że w sklepie stacjonarnym mieli dużo więcej niż na stronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam na Wołyńskiej 38, po schodkach w dół Dzięki, już dwa lata w Poznaniu, a nie wiedziałem o tym sklepie powiem szczerze, trzeba się będzie wybrać . Trochę podłubałem przy wieży i kadłubie, przeprowadziłem też badania nad zimmeritem, chyba jest ok, tylko trochę za gruby wyszedł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Cześć. Z chcęcią pooglądam. Co do zimmeritu: jak robisz "krateczkę" to nie łatwiej jest deliktnie zatrzeć siatkę tynkarską (taka biała i cienka do zacierania) i później ją zerwać? Nie wiem, nie próbowałem jeszcze tego sposobu, ale wydaje mi się że da dobre efekty. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Zimm za gruby zdfecydowanie, zmieszaj talk z olejnym lakierem bezbarwnym i na tym wyciskaj kratę, mieszanka jest mi miękka więc da radę jak nawet przyschnie,tego swojego odpuść(zbyt firmowo wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sever Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Co do kratkowanego zimmeritu to może się przyda -> Gość pokazuje niezły sposób, może skorzystasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Dzięki za rady . Twój sposób KrzychuP jest ciekawy, na pewno go spróbuję. Zastanawia mnie tylko czy taka mieszanka będzie wystarczająco trwała. Ja chciałem wykonać zimm według tego przepisu: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=177&t=9227 tyle,że na próbnej wersji nie nakładałem faktury stąd wygląda tak nijak. A na tym filmiku to gość pokazuje typ zimmeritu, którego raczej nie nakładano na Pantery, a na StuGi. Pomysł z siateczką może okazać się trochę lipny, ponieważ masa może się przykleić do siateczki i odleźć razem z nią. Spróbuję zrobić fakturę, tak jak to jest pokazane i wtedy zobaczymy jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam, pobawiłem się trochę z zimmeritem, tak to wyszło: Jak dostane przesyłkę z kolejną porcją Green stuffa to ruszę dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Zimmerit wyszedł fajnie szkoda tylko że nie pokusiłeś się o wymianę listew na zapasowe gąsienice i narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Trochę się tego zimmu obawiałem, bo to mój pierwszy był . A listwy będę wymieniał, przynajmniej te na ogniwa gąsienic, na zdjęciach tylko tak poglądowo je założyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam, zimmerit na kadłubie i wieży skończony: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Ten uchwyt nad włazem z tyłu wieży jak na mój gust jest za gruby no i te listwy na narzędzia strasznie psują całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Model wygląda coraz lepiej ale może postarał się zrobić fakturę na zimericie za pomocą szpachli . Bo w rzeczywistości zimerit nie był taki gładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi