Seba77 Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Jeżeli się błyszczy to spróbuj pokryć przed kalkami lakierem błyszczącym zamiast sidoluxu. Potem kalki , a lakier matowy dopiero po dobrych kilku godzinach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Fota pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 może podszlifuj minimalnie koła żeby było widać nacisk samolotu na podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Lepiej skadruj fote. Bo jest tego warta. Na zbliżeniach model ozdobiony świetnym detalem robi wrażenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 sądzę, że goraca płyta jest zbyt ryzykowna na tym etapie budowy modelu - wystarczy moment... tym razem chyba warto poprzestać na minimalnym podpiłowaniu kół, w tej skali to wystarczy. jesli chcesz mozesz później boki opony pogrubić klejem CA i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Siema. Co do kalek. Pisałem w innym poście. Moje tamiyowskie to także pancerne zło. generalnie mam sposób. Przed nałożeniem Micro set pod spód, kładę kalke na sido. Potem micro set i sol. czekam. Biorę wacik taki do uszu, maczam w plynach i dociskam. Potem jak przylegnie to od razu sido i po 10 min lakier mat także z Microscale. Z Wamodem by uważał bo to ścierwo rozpuszcza nawet humbrole generalnie przepiekny Karas. Gratuluję Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Ale szachownica powinna się w całości mieścić na sterze kierunku i nie przechodzić na statecznik, sprawdź czy da się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 A słuchaj? A gdyby je zdjąć? i kupić nowe i położyć? Trochę by było szkoda modelu zepsutego przez kalki... A Karaluch naprawdę mi się podoba. Sporo pracy weń włożyłeś. I nie jest to ujdzie w tłumie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Pięknie, pięknie Samorobna szachownica - klasa! No i godło eskadry z tygryskiem to zdecydowanie moje ulubione oznaczenie w całym naszym przedwojennym lotnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 A widzisz? Da się ;D jak się chce hehehe. Pierwsza krew? I dobrze. Szachownice malowane własną krwią. To jest patriotyczne podejście Brawo bo jest cudnie .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Przyglądam się bacznie i bardzo mi się podoba, zwłaszcza podejście do sprawy. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Nie mogę się doczekać galerii. I to jest 1 model? Super, bardzo mi się podoba, włożyłeś w to dużo serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Ja bym jednak poprosił o galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Wal śmiało z galerią,bo fajnie to wygląda...a wracając do Karasia,no super klimacik...baaardzo przyjemny dla oka model ...i jakie studio fotograficzne-ja to wiocha pod tym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Zdjęcia rokują bardzo dobrze. Radze ustawić przesłonę do oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Fotki bardzo fajne, sam niedługo poeksperymentuję z fotkami na ciemnym tle A model jak dla mnie mega-fajny i widać masę pracy nad nim dawaj galerię! Tak samo Zero możesz śmiało obfotografować i pokazywać ...chyba widziałem na PWM-ie jego warsztat czy mi się zdawało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Wbrew Twojej autokrytyce wyrażonej gdzieś wyżej, uważam Twoją technikę malowania pędzelkiem za bardzo interesującą. Wychodzi może trochę na przekór panującej modzie aerografowej, ale daje bardzo ciekawe efekty w połaczeniu z grą światłem. W zbliżeniu samoloty wyglądają co prawda na nieprzytomnie styrane, ale w pewnym oddaleniu styl jest niepodważalny. Typuję, że masz talent malarski. Dawaj Zero i Karasia do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi