DARTH Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam w kolejnym warsztacie, tym razem coś niemieckiego .Model to stara Tamka (89r.) więc daruję sobie inbox. Dla czego nie np. Dragon, lub cos nowszego? 70% modelu będzie po zimmeritem, a ok 60% części pójdzie do kosza, ktoś zapyta jaki to ma sens? A no ma bo lubię pracę z blaszkami. Co do malowania, bedzie to SPz.Abt. 101 nr. boczny 222, więc pan Wittmann pod Villers-Bocage, na chwile przed sławnym rajdem. Przygotowania trwają już jakiś czas więc materiałów trochę jest, a i wiedza się powiękrzyła .Niestety pracę rozpoczną się za jakiś miesiąc bo teraz czas do pracy . Zestaw podstawowy Abera Błotniki przód, tył Błotniki boczne oraz osłony tłumików Zasobnik wieżowy z zestawem oznaczeń mundurowych dla jednego figsa ( będzie dla Wittmanna) Wycior Lufa Liny, niestety uległy uszkodzeniu w czasie transportu ale naprawi sie Kalki Oraz figsy, ale tu będzie mix bo Witka dam w czapce. Planuję dwóch na wieży w pozach z fotki i może główka z torsem we włazie kierowcy lub strzelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Bardzo chętnie popatrzę jak ci pójdą pracę przy kociaku Figurki z Legenda są bardzo fajne miałem je kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Na bogato widzę będzie robiony model .Będę śledził twój wątek i jestem ciekaw jak ci wyjdzie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Będę zaglądał, bo coraz bardziej mnie kusi kupno Tygryska i zrobienie go jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 222 w pierwszej fazie dostała trzy razy w przód, wszystko rykoszety, następnie Witek zrobił nawrót z powrotem przez miasto i dopadł pierwszą kolumnę, dopiero w późniejszej fazie bitwy dołączyły inne czołgi i 222 został zniszczony, Wittmann walczył sam ok. 20 min. a jak napisałem wyżej "scenka na chwilę przed atakiem". To co opisujesz miało miejsce ok miesiąca póżniej kiedy po awarji Witek wrócił po inny tank i był to 007 w którym następnie zginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Daniel to trochę będzie ważył tygrysek . Plastiku mało zostanie. Tu masz kilka zdjęć Wittmanna z mojego albumu; https://picasaweb.google.com/100511724964234787849/MichaelWittmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Daniel to trochę będzie ważył tygrysek . Plastiku mało zostanie. Tu masz kilka zdjęć Wittmanna z mojego albumu;https://picasaweb.google.com/100511724964234787849/MichaelWittmann Spoko Robert, mam je wszystkie, już dawno "legalnie" pobrałem je od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Model stary, ale jary. Widzę, że poszalałeś z blaszkami, ale moim zdaniem szkoda było pieniędzy na Abera. W jednym zestawie Voyagera masz więcej i lepiej niż w kilku Abera i to za połowę ceny. Przy budowie pamiętaj o dorobieniu spawów, których zimmerit nie zakrywa. I jeszcze tak porada. Jak będziesz składał fototrawione osłony boczne, jako główek śrub, użyj tych z plastikowych osłon. Odcinaj delikatnie końcówką ostrza, będą się lepiej prezentowały niż płaskie Abera. Kibicuję i służę pomocą. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Model stary, ale jary.Widzę, że poszalałeś z blaszkami, ale moim zdaniem szkoda było pieniędzy na Abera. W jednym zestawie Voyagera masz więcej i lepiej niż w kilku Abera i to za połowę ceny. Przy budowie pamiętaj o dorobieniu spawów, których zimmerit nie zakrywa. I jeszcze tak porada. Jak będziesz składał fototrawione osłony boczne, jako główek śrub, użyj tych z plastikowych osłon. Odcinaj delikatnie końcówką ostrza, będą się lepiej prezentowały niż płaskie Abera. Kibicuję i służę pomocą. Pzdr No to masz Daniel jeden z lepszych patronatów nad swoim projektem... działaj, działaj bo ja jak zawsze planuje zakup jakiegoś modelu to gdy myślę o Tygrysie to się boję. Tym razem wziąłem ISU 152 tak na przekór swoim przekonaniom i z nadzieją że będzie lepszy niż mój szerman. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Obrodziło ostatnio niemieckimi kociakami na forum będę kibicował - zwłaszcza, że popieram ideę obudowywania starych i średnich modeli waloryzacjami różnymi, są świetną bazą do głębokich przeróbek moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Widzę ze nie próżnujesz. Domu dodatków, a więc będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Cieszy mnie takie zainteresowanie, ale musimy zaczekać do mojego powrotu z pracy, czyli jakiś miesiąc, ale wykorzystam ten czas na szkolenie merytoryczne, materiałów mam kopę, a zimm obcykany na fotkach mega dokładnie do tego historię bitwy oraz trochę z losów wojennych Wittmanna, najtrudniejsze będzie odwzorować kamuflaż z biało-czarnych fotek. Po obejrzeniu kalek okazuje się ze Peddinghaus dał dupy. Mianowicie na lewym boku przedniego pancerza wymyślili sobie oznaczenie( pochylony romb), a mam wyraźne fotki "222" gdzie widać że jest tylko emblemat 1 SS ale po prawej. Ale tak jak pisałem materiałów troche jest więc jakoś pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Studiuj, studiuj To podstawa modelarstwa redukcyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk2000 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuje ponieważ sam teraz klepię model dragon 6303 z blachami abera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Też dołączę do obserwatorów. Z kącika macha do mnie wczesny tygrysek z Tamki, ale że nie ma jeszcze kompletu dodatków, to mu nie odpowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Ale tych blaszek , fajnie będzie popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Witam ponownie. Trochę czasu znalazło się po pracy i "Paprykarzu", więc od razu wziąłem się do roboty. Dużo szpachlowania i szlifowania, mianowicie wszystkie dziury które producent przewidział na osprzęt. Usuwanie zbędnych elementów jak na przykład przednie błotniki. Kilka dodatkowych spawów i powoli zabieram się za zimm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 No ruszyłeś z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Zimm wyszedł super. Jak Helmutowi w fabryce . Pastuj go dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Małe postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Świetny zimm, chciałbym umieć taki wyrzeźbić na panterze, gdy przyjdzie jej kolej na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Jest git, myślałeś może żeby zrobić troszku obić i otarć zimmeritu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Jest git, myślałeś może żeby zrobić troszku obić i otarć zimmeritu ? Niestety nic z tego Rafał, lubie modele zmęczone , tym razem jednak robię konkretny egzemplarz na podstawie fotografii. Czołg wygląda jak nówka, żadnych ubytków zimmu, nawet błotniki idealnie gładkie. Jedyne co mogę wykonać to delikatne podgięcia bocznych osłon bo takowe są na fotkach, ale naprawdę niewielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 tym razem jednak robię konkretny egzemplarz na podstawie fotografii. Poka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi