Twitch Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam wszystkich Mój kolejny warsztat a zarazem udział w konkursie na forum. Wiele osób czytając to zada sobie pytanie co ja tu robię... konkurs... przecież i tak nie mam szans. Chodzi o to że biorąc udział w tym konkursie odczuwam straszną motywacje i chęci do zrobienia coś lepszego niż mój M4A3 with T34 Calliope "Elizabeth" zdaje sobię sprawę że nawet nie zdobędę 5 miejsca ale chodzi mi o tą motywacje. Model jako "baza" to będzie Tamiya, jak widać zakupiłem już do niego lufę z RB Models... na pewno zakupie jeszcze jakiś zestaw blaszek fototrawionych (tylko jeszcze się nie zdecydowałem na jakiś konkretny) no i na sam koniec dokupię gąsienice i to będą najprawdopodobniej Friul Models... czy będę jeszcze coś do niego dodawał to się okaże w trakcie prac. Jak w temacie będę się starał wykonać ISU 152 z 374. Pułku Ciężkiej Artylerii Samobieżnej Gwardii... a na chwilę obecną dysponuje: Zdjęcia historyczne Zdjęcia pochodzą z Wydawnictwo Militaria 171 - sowiecka artyleria samobieżna Posiadam również dwie barwne grafiki znalezione w necie... z nich bardziej prawdopodobna wydaje mi się ta druga. Zawartość pudła Tamiya pewnie wiele osób już bardzo dobrze zna ale że relacja z warsztatu ma być rzetelna to postanowiłem zrobić kilka zdjęć zawartości. Na koniec tego postu chciałbym powiedzieć że pracę ruszą początkiem września zaraz po zakupie blaszek. No i jeszcze chciałbym zapytać czy ktoś wie... może są dostępne gdzieś Kalkomanie z takimi numerami oraz czy ktoś posiada Wydawnictwo Militaria 336 - ISU-122/152 (podobno tam też są informacje/zdjęcia tych maszyn)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 No to zasiadam Janusz i kibicuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Też będę obserwował. Mam go w planach w dalekiej przyszłości więc warsztat na pewno się przyda. Ciekawe malowanie wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Fajne kamo planujesz dla tego brzydala;najladniejsza jest w nim lufka moim zdaniem.Popatrze sobie na malowanie bo skladanie nuudaa-Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 No w końcu coś sowieckiego co nie będie nudno zielone . Też popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Zasiadam i podpatruję ten pojazd jest wysoko na liście moich zaplanowanych projektów. ... oraz czy ktoś posiada Wydawnictwo Militaria 336 - ISU-122/152 (podobno tam też są informacje/zdjęcia tych maszyn)?? Zdaje się, że posiadam ten zeszyt. Jak coś potrzeba to chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Zasiadam i podpatruję ten pojazd jest wysoko na liście moich zaplanowanych projektów.... oraz czy ktoś posiada Wydawnictwo Militaria 336 - ISU-122/152 (podobno tam też są informacje/zdjęcia tych maszyn)?? Zdaje się, że posiadam ten zeszyt. Jak coś potrzeba to chętnie pomogę. W razie czego będę zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Miło widzieć, że kolejny "rusek" na forum będzie jednak nie-zielony z chęcią popodglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Przejrzałem zasoby i okazuje się, że w Militariach 336 jest zdjęcie to samo które zamieściłeś jako pierwsze w pierwszym poście oraz kolorowy schemat malowania ISU 152 z nr 41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Przejrzałem zasoby i okazuje się, że w Militariach 336 jest zdjęcie to samo które zamieściłeś jako pierwsze w pierwszym poście oraz kolorowy schemat malowania ISU 152 z nr 41. Czyli tak jak przypuszczałem ten nr. nic nowego nie wniesie... no cóż trzeba będzie sobie radzić z interpretacją malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Kamo ciekawe. Trza patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Witam Na wstępie chciałbym podziękować wszystkim za ta liczną i nie ocenioną pomoc... każdy walkaround, każda rada bardzo mi się przyda w tym projekcie. Blach jeszcze nie zakupiłem (czekam do wypłaty) ale postanowiłem podziałać już coś przy wannie... w sumie to nie ma jakiegoś wielkiego progresu bo tylko poskładałem koła które wszystkie są ruchome ale będąc podkuszony zrobiłem również kilka ruchomych wahaczy. Wiem jeszcze że razem z blachami zakupie GS'a bo zapowiada się sporo spawania... no i jeszcze zastanawiam się czy by nie zrobić numerów odlewu na jarzmie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Ciekawy pomysł - większość tych potworków ktore widziałem była w russian green w tym kamo zapowiada się super model. A podstaweczka jakaś będzie? Numery na jarzmie koniecznie zrób - ja robię blaszeczką Abera - są 2 wielkości cyfr i liter do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Zaglądam i też powoli chyba za jakiś czas zmontuję ruska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Ciekawy pomysł - większość tych potworków ktore widziałem była w russian green w tym kamo zapowiada się super model. A podstaweczka jakaś będzie? Numery na jarzmie koniecznie zrób - ja robię blaszeczką Abera - są 2 wielkości cyfr i liter do kupienia. Krzysiek no właśnie sama konstrukcja plus to malowanie skłoniło mnie do złamania mojego postanowienie "nie będę lepił rusków" Podstawka będzie między innymi po to robiłem ruchome zawieszenie zaś co do numerów mam inny pomysł niż zakup blaszek... numery wycinane żyletką z ramek po modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 No no fajnie idzie, czekam na więcej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Pomysłowo z tymi numerami muszę przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Janusz, tymi numerami to mnie zaskoczyłeś, istny MacGyver, świetne rozwiązanie, aby tylko skala pasowała mniej więcej, ale wygląda OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Zwróćmy jednak i tu honor kolegom z dużych skali (Bigmodel i BigTank), którzy "podpowiedzieli" trick z numerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Ładnie ci idzie. Zastosowałem ten sam patent na moim T-34/85. Bardzo ładnie się odcina numery z ramek płaskim skalpelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 Witam Aktualizacja w wersji mini... wczoraj odebrałem Green Stuff i postanowiłem dorobić trochę spawów. Jeżeli te które już zrobiłem są dobre to będę się brał dalej roboty i pozostaje mi nadal czekać na błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Mój ulubiony pełzacz kolejny raz w natarciu. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Września 2013 Autor Share Napisano 21 Września 2013 Witam wszystkich Choć w zawodzie spawacza pracuje już kilka dobrych lat to nie sądziłem że przy modelu sprawi mi to tyle problemów. Po chyba już szóstym podejściu w wykonaniu prawidłowych spawów nadszedł moment prezentacji Prace przy spawach konsultowałem z osobą która jak na mój gust jest świetna w obróbce GS'a... te na zdjęciach już zostaną resztę spróbuje wykonać jeszcze lepiej biorąc pod uwagę ostatnie uwagi. W między czasie zacząłem poprawiać KM bo ten zestawowy był strasznie słaby... elementy RB dostałem za darmo od znajomego który w końcu go nie wykorzystał przy swojej pracy. Jak na mój gust przydało by się zrobić otwór w skrzynce na taśmę z nabojami... szkoda że żadna firma nie pokusiła się o zrobienie naboi do DSHK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 k.m. i spawy miodzo czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Bardzo ładne spawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi