Jump to content

F-15 Strike Eagle 1/72

Kasia
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich, znów po długiej przerwie

A oto mój najnowszy ulepek, czyli jak w tytule F-15 Strike Eagle 1/72 z zestawu Italeri budowany prosto z pudła bez "ulepszaczy". Modelik całkiem przyjemny w sklejaniu, choć bez szpachli i szlifowania się nie obyło. Model malowany oczywiście pędzlami i farbami Humbrol. Przy budowie modelu pobawiłam się trochę w pogłębianie linii podziału blach (po raz pierwszy i myślę, że wyszło mi to całkiem ładnie ). Moim zdaniem modelik wygląda fajnie, ale niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni modelarze/ki

No i zdjęcia:

h5sa.th.jpg xu9b.th.jpg jweg.th.jpg yh19.th.jpg v5y4.th.jpg tus0.th.jpg 0jnr.th.jpg csz2.th.jpg rza6.th.jpg tfz5.th.jpg h9jg.th.jpg txu8.th.jpg t5yj.th.jpged9s.th.jpg gth7.th.jpg dzgy.th.jpg h6fz.th.jpg lvkr.th.jpg

A teraz z Harrierem 1/72 Italeri. No może nie pasują do siebie, ale tak mnie pokusiło żeby pstryknąć kilka fotek.

ucnc.th.jpg rvev.th.jpg gd6x.th.jpg 5um9.th.jpg

Komentarze wszelkiego rodzaju mile widziane.

Miłego oglądania.

Pozdrawiam

Oj tam, można pisać jak się chce

Co do śladów eksploatacyjnych, to nawet był taki pomysł i chęć ich zrobienia , ale i pomysł i chęci prysły w niepamięć gdzieś w połowie budowy. Dziękuje z pozytywną ocenę

Pozdrawiam.

Bardzo ładny model! Świetne malowanie, ja również jestem zwolennikiem "techniki pędzlowej", więc tym bardziej mi się podoba . Może spróbujesz kiedyś zacieniować model grafitem z ołówka. Metoda równie klasyczna jak malowanie pędzlem i daje bardzo fajne efekty, polecam. Ogólnie bardzo ładne wykonanie, gratuluję!