meser262 Napisano 10 Lutego 2023 Napisano 10 Lutego 2023 Godzinę temu, Seb napisał: A zmusiłem się i dokończę dziada. No i słuszna decyzja. Przeglądnąłem wczesne pojazdy w 503 BCC i popatrz efekty tego - Do tych czterech pojazdów należy doliczyć więcej takowych z tej jednostki - znalazłem ich dużo więcej. Jest to lewa strona. Z prawej w większości nie było takich detali. Jednak na innych fotkach z innych jednostek też z prawej są takie detale natomiast z lewej jest w większości ok. W Afryce takowych "kwiatków" nie znalazłem. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj
Seb Napisano 10 Lutego 2023 Autor Napisano 10 Lutego 2023 14 minut temu, meser262 napisał: No i słuszna decyzja. Przeglądnąłem wczesne pojazdy w 503 BCC i popatrz efekty tego - Do tych czterech pojazdów należy doliczyć więcej takowych z tej jednostki - znalazłem ich dużo więcej. Jest to lewa strona. Z prawej w większości nie było takich detali. Jednak na innych fotkach z innych jednostek też z prawej są takie detale natomiast z lewej jest w większości ok. W Afryce takowych "kwiatków" nie znalazłem. Pozdrawiam Krzysztof Widzę że i za długie były No mój "112" miał równo, ale już trudno. Cytuj
Seb Napisano 22 Lutego 2023 Autor Napisano 22 Lutego 2023 Rozgrzebałem kolejnego Tygrysa i tu taka niespodzianka: Jeszcze tak zwichrowanej górnej płyty nie miałem i teraz kombinuję jak się za to zabrać. Do głowy przychodzi mi namoczenie we wrzątku i przyciśnięcie czymś na płask. Tylko czy wrzątek nie będzie zbyt inwazyjny? Cytuj
orzechu500 Napisano 22 Lutego 2023 Napisano 22 Lutego 2023 Może podgrzewanie suszarką i stopniowe prostowanie z dociskaniem? 1 Cytuj
Mr_X Napisano 23 Lutego 2023 Napisano 23 Lutego 2023 21 godzin temu, Seb napisał: Jeszcze tak zwichrowanej górnej płyty nie miałem i teraz kombinuję jak się za to zabrać. Do głowy przychodzi mi namoczenie we wrzątku i przyciśnięcie czymś na płask. Tylko czy wrzątek nie będzie zbyt inwazyjny? A jeśli sprężyście zgina się do właściwego kształtu, to może po prostu przy klejeniu kadłuba dokleić płytę cyjanoakrylem, który szybko zwiąże, utrwali we właściwym kształcie i tyle. Cytuj
Seb Napisano 23 Lutego 2023 Autor Napisano 23 Lutego 2023 47 minut temu, Mr_X napisał: A jeśli sprężyście zgina się do właściwego kształtu, to może po prostu przy klejeniu kadłuba dokleić płytę cyjanoakrylem, który szybko zwiąże, utrwali we właściwym kształcie i tyle. Tak zrobiłem, ale najpierw wstępnie we wrzątku wymoczyłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi