Seb Napisano 10 Lutego 2023 Autor Share Napisano 10 Lutego 2023 A zmusiłem się i dokończę dziada. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 Godzinę temu, Seb napisał: A zmusiłem się i dokończę dziada. No i słuszna decyzja. Przeglądnąłem wczesne pojazdy w 503 BCC i popatrz efekty tego - Do tych czterech pojazdów należy doliczyć więcej takowych z tej jednostki - znalazłem ich dużo więcej. Jest to lewa strona. Z prawej w większości nie było takich detali. Jednak na innych fotkach z innych jednostek też z prawej są takie detale natomiast z lewej jest w większości ok. W Afryce takowych "kwiatków" nie znalazłem. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Lutego 2023 Autor Share Napisano 10 Lutego 2023 14 minut temu, meser262 napisał: No i słuszna decyzja. Przeglądnąłem wczesne pojazdy w 503 BCC i popatrz efekty tego - Do tych czterech pojazdów należy doliczyć więcej takowych z tej jednostki - znalazłem ich dużo więcej. Jest to lewa strona. Z prawej w większości nie było takich detali. Jednak na innych fotkach z innych jednostek też z prawej są takie detale natomiast z lewej jest w większości ok. W Afryce takowych "kwiatków" nie znalazłem. Pozdrawiam Krzysztof Widzę że i za długie były No mój "112" miał równo, ale już trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Lutego 2023 Autor Share Napisano 22 Lutego 2023 Rozgrzebałem kolejnego Tygrysa i tu taka niespodzianka: Jeszcze tak zwichrowanej górnej płyty nie miałem i teraz kombinuję jak się za to zabrać. Do głowy przychodzi mi namoczenie we wrzątku i przyciśnięcie czymś na płask. Tylko czy wrzątek nie będzie zbyt inwazyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 Może podgrzewanie suszarką i stopniowe prostowanie z dociskaniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 21 godzin temu, Seb napisał: Jeszcze tak zwichrowanej górnej płyty nie miałem i teraz kombinuję jak się za to zabrać. Do głowy przychodzi mi namoczenie we wrzątku i przyciśnięcie czymś na płask. Tylko czy wrzątek nie będzie zbyt inwazyjny? A jeśli sprężyście zgina się do właściwego kształtu, to może po prostu przy klejeniu kadłuba dokleić płytę cyjanoakrylem, który szybko zwiąże, utrwali we właściwym kształcie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 47 minut temu, Mr_X napisał: A jeśli sprężyście zgina się do właściwego kształtu, to może po prostu przy klejeniu kadłuba dokleić płytę cyjanoakrylem, który szybko zwiąże, utrwali we właściwym kształcie i tyle. Tak zrobiłem, ale najpierw wstępnie we wrzątku wymoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi