dzidas71 Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Myśle, że teraz projekcik trochę przyspieszy. Przygotowany do zamknięcia, szkoda, ale co nieco będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 To teraz zależy - ile. Bo jak przód to i siedzenie i drążki sterownicze trzeba by dorobić bo poza przekładnią to pusto trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Faktycznie było trochę pusto. Byłoby to widać, nawet przez uchylone włazy. Dlatego dorobiłem trochę pierdułek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 I dobrze. A w wieży coś jest? Wprawdzie jak wsadzić tam figurami to z góry wraz zasłoni, ale nie wiem jak kwestia kosza wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Tak, w wierzy jest lepiej. Jest stanowisko z sidzeniem i bebechy działka i km-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Pozamykałem gada.Dorobiłem spawy, są widoczne na zdjęciach orginalnych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Dalsze prace postępują powoli , ale jednak. Natomiast jakość zdjęć nie poprawia się wcale. Pierwsze próby CM. Gąsienice w zasadzie wykończone. Figurki tez już przygotowane Podstawka w przygotowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Nom nom. Pięknie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Podoba mi się, tylko trochę ostrzejsze zdjęcia by się przydały. W kwestii masek na koła - kup sobie takie coś. jest dużo tańsze niż maski quickwheel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Podoba mi się, tylko trochę ostrzejsze zdjęcia by się przydały.W kwestii masek na koła - kup sobie takie coś. jest dużo tańsze niż maski quickwheel. Maski quickwheel są w zestawie razem z kołami A co to za producent masek, które pokazujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 To są chyba uniwersalne wzorniki dla ucznów czy coś. Na eBay wpisałem takie coś "circles template stencil" i jest tego mnóstwo. W zalezności od modleu nawet do 14mm są w rozmiarach co 0.5mm. Niestety nie wiem jak się to po polsku nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 To są chyba uniwersalne wzorniki dla ucznów czy coś. Na eBay wpisałem takie coś "circles template stencil" i jest tego mnóstwo. W zalezności od modleu nawet do 14mm są w rozmiarach co 0.5mm. Niestety nie wiem jak się to po polsku nazywa. A dokładniej są to dla architektów i innych projektantów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 To kółkownik/wzornik/szablon kreślarski Kupisz w sklepach dla kreślarzy, dla plastyków także...20-30 złociszy bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Podoba mi się, tylko trochę ostrzejsze zdjęcia by się przydały.W kwestii masek na koła - kup sobie takie coś. jest dużo tańsze niż maski quickwheel. Zdjęcia to moja zmora. Najgorsze chyba,że nie mam photoshopa. Ale na koniec, postaram się o konkretną sesję. Co do masek to były z kołami, nie są koniecznością, spokojnie można poradzić sobie bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Sporo pracy w nią włożyłeś. Nie będę się czepiał pomniejszych drobiazgów... ale chciałbym zwrócić uwagę, że okapnik nad wizjerami kierowcy i radioopertora masz przyklejony odwrotnie. Myślę, że dasz radę to jeszcze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Cholera , musze to sprawdzić, jesli tak to nie dobrze, bo Debonder rozpuszcza farbę i będzie kłopot ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Nie chcę Cię teraz zadręczyć (... ale muszę...). Masz trochę braków Z łatwiejszych zmian: Odwrotnie mocowanie kloca. Uszkiem na zewnątrz błotnika. Figurkom brakuje laryngofonów. Dość łatwo dorobić. Z trudniejszych: Brak siekiery i S-haka na prawym błotniku. No i jeszcze błotniki... Skoro zrobiłeś 2 przednie, to chociaż 1 tylny. Albo usuń przednie. Na fotkach widać, że szybciej tracili przednie niz tylne. Pęknięcie błotnika jest dość mało prawdopodobne. Prędzej by cały odpadł lub został odpięty i wyrzucony przez załogę. Scenka zapowiada się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Hej Mariusz , dzieki za zainteresowanie. Poziomem odwzorowania i zdetalowania długo Ci nie dorównam, ale kilka z proponowanych przez Ciebie zmian zrobię. Laryngofony ogarnę, mocowanie kloca wymuszone przez instrukcję zarówno Bronco jak i Voyager - raczej zostawię, o istnieniu siekiery i S-haka nic mi nie wiadomo, brak odpowiednich materiałów, okapnik ogarnę. Jeśli chodzi o tylne błotniki- muszę przyjrzeć się tematowi. Co do pęknięcia błotnika - na wojnie dzieją się rzeczy trudne do wyobrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Materiały są w Panzer Tracts. Ewentulanie zerknij tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=46107&p=678010#p678010 Przepraszam, że trochę po obiedzie ale sam te materiały zdobyłem niedawno i prawie w ostatniej chwili. Ponieważ tempo mam powolne to zwykle zdążę poprawić przed malowaniem, choć już i pomalowane przerabiałem Popraw co się da. Korytko z blaszek jest całkiem do bani. To były 2 listwy drewniane + 3 klocki. Konstrukcja jak w korytkach z Pz. III i Stugach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Mariusz a o jakim korytku teraz piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Antenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 Poprawki w trakcie, choć nie wszystkie. Zastanawiam się , jaki kolor powinny mieć włazy od wewnętrznej strony? Wydaje mi się ,że jasny , choć kilkakrotnie widziałem w kolorze panzergrau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Możesz powiedzieć coś więcej o tej podstawce? Co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 Podstawka, to produkt ceramiczny, sprawdze jutro jakiej firmy. Cena ok. 35 E jak pamietam. Napiszcie jaki kolor wew. włazów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Wewnętrzne powierzchnie włazów mogą być w kolorze wnętrza, jak i w bazowej barwie kamuflażu, tak przynajmniej pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi