RH Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Ufff..wreszcie dobrnąłem do szczęśliwego końca . Model wyszedł jak wyszedł . A ja ze swojej strony napiszę tak ,gdyby mi ktoś proponował jeszcze raz go robć to nawet za 2 000!! bym go nie kleił .No może w tedy gyby ktoś by wypuśćil go z plastiku / Jest pewna granica w modelach żywicznych ,której raczej nie powinno się przekraczać (mówię tu o wielkości ) Piszę to ze 100% przekonaniem No ale wracając do modelu ,to zrobilem go w malowaniu (jeżeli można nazwać gole aluminium malowaniem ) z7 Pułku Lotnictwa Bombowego I to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Niestety model wygląda jakby był zrobiony minimalnym wysiłkiem. Ot sklejony i pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Fajny , mnie się podoba . Kurcze widzę że w swoim 1/72 żle pomalowałem osłonę radaru na spodzie kadłuba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Przydałaby się jeszcze fotka z np. pudełkiem zapałek, dla zobrazowania wielkości modelu. Generalnie ładny kawał modelu. Sprawdzałeś zgodnośc wymiarową? Codziennie praktycznie patrzę na ten samlot w Muzeum Oręża Polskiego i jak patrzę na ten model to mi ta bryła coś nie pasuje, w szczególności jesli chodzi o kadłub i mam wrażenie, ze troche przód jest zadarty za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 mam wrażenie, ze troche przód jest zadarty za mocno.Też mi się tak wydaje.Poza tym przednia goleń zdaje się za mocno przechylać ku przodowi. Ale model niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Bardzo fajny model...zawsze coś mnie urzekało w tej bryle...dość nietypowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Niestety model wygląda jakby był zrobiony minimalnym wysiłkiem. Ot sklejony i pomalowany. Kupisz sobie kolego,to zrobisz z dużym wysiłkiem I bedzie po twojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Niestety model wygląda jakby był zrobiony minimalnym wysiłkiem. Ot sklejony i pomalowany. Kupisz sobie kolego,to zrobisz z dużym wysiłkiem I bedzie po twojemu Model ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Przydałaby się jeszcze fotka z np. pudełkiem zapałek, dla zobrazowania wielkości modelu. Generalnie ładny kawał modelu.Sprawdzałeś zgodnośc wymiarową? Codziennie praktycznie patrzę na ten samlot w Muzeum Oręża Polskiego i jak patrzę na ten model to mi ta bryła coś nie pasuje, w szczególności jesli chodzi o kadłub i mam wrażenie, ze troche przód jest zadarty za mocno. Być może .Ale te sugestie kierujcie do producenta .Nie ingerowałem w niego bo to niestety żywica . A podwozie jest wzmocnione drutem,tak że bylby problem z krojeniem tego ustrojstwa ,Wszystko by sie rozsypało .Patrząc na fotki części czy modelu trudno prorokować ,to trzeba mieć w łapach aby naprawdę ocenić ten wyrob .Ja i tak przednią goleń poprawiałem ile sie dało bo instrukcja swoje a rzeczywistość swoje , Po prostu po wpasowaniu byla wychylona pod bardzo dużym kontem . Co do porównania to już na warsztatacie pokazywałem porównanie do Spita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Ładny model Może jakieś błędy ma, ale za to jaki prestiż na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Ten kształt jest nieziemski. Błędy wytknęli, ale ja jeszcze od siebie dodam brak washa Bo widząc te nity bez washa to aż żal, a jak byś je uwydatnił to wyglądało by powalająco. A te nity sam robiłeś czy już były?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi