dzidas71 Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Panowie , czy jakiś zestaw w 1:35 nadaje się do bezbolesnej przeróbki na wersję Polska z 1939 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Myślę że może z BRONCO byś coś wykombinował,mają dużo Boforsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Musisz powertować znane fora (może też i MW). Niedawno było takie pytanie i wyczerpująca odpowiedź. Tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Żaden z zestwawów nie nadaję się do tego żeby był PZPR (prosto z pudła robiony), Bronco - dwie wersje (brytyjska i kanadyjska) na całkowicie odmiennych od naszych lawetach i moim zdniem kompletnie się nie nadaje. Działo tak podwzie nie. AFV - również dwie wersje podobne do naszej lawety ale mają inne platformy bojowe, dwa siedzenia i kompletnie inny system celowników przezienikowych, ZVEZDA 6170 to wersja brytyjska i jest najmarniejsza, Żywice: węgierski Dnepromodel 3528 najbardziej przypomina wersję produkowaną w Starachowicach i Stalowej Woli z tym jest najmniej robty. S-Model ma dość poważbe błędy i potrafi nie trzymać symetrii i bardziej prztpomina wesję brytyjską niż naszą, ma za to bardzo dobre polskie koła które bedą potrzbne bez względu na co się zdecydujesz. Italeri jest możliwy do przerobienia sam to robiłem. http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=15068 Gdybym maił robić go jeszcze raz kupił bym AFV 35163, to zaoszczędziło by mi dłubana ale i tu także trzeba być bardzo ostrożnym. Mam nadziję się pojaśniło nieco a nie przeciwnie. Zachęcam do budowy i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Gdybym maił robić go jeszcze raz kupił bym AFV 35163, A może lepszy jest AFV 35186? Gdybyś mógł rzucić okiem i napisać parę słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Już na pierwszy rzut oka widąć że AFV 35186 to najlesze roziwazanie. Oznacza to znacznie mniej roboty ale nie zwalnnia z czujności. Pewne rzeczy wychodzą dopiero "praniu". Ten zestaw to praktycznie 40mm Bofors St, sparwa kół pozostaje bez zmian czyli do wymiany, ale ci S-Moldelu dają się namówić na sprzedaż samych kół. Gdybym go miał w 2009r nie narobił bym się tyle, wtedy Italka oprócz (S-Modelu) była praktycznie jedyna na rynku. JanuszF. - Dzieki za info kto wie czy go nie strugnę jeszcze raz np z C4P... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Dzięki Panowie. Wszystko jasne, ciekawe tylko, czy uda mi się kupić te koła z S-M ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Pisz do nich. Mnie jeszcze nigdy "drobnicy" nie odmówili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi