blacman Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 życie Panie.... życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 No i tak to wygląda wg ludzi zza dwóch Oceanów:Fajnych masz kolegów Czyli wszystko na linoleum. No i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Cóż, część moich książek mogę zanieść do skupu makulatury To jak to się dzieje, że autorzy opracowań solidnych wydawnictw nie dysponują fotkami, które są w posiadaniu internautów? Zdawać by się mogło, że legendarne opracowania są wykonane solidnie i bez cienia wątpliwości w ich wiarygodność... A tu taki ZONK... Bo nie wszystystkie fotki są ogólnie dostepne i to za friko ;). Po drugie wiele zdjec które były w posiadaniu weteranów wojny dopiero teraz wychodzą na wierzch, gdy ludzie ci odchodzą a ich dzieci czy wnuki odkrywają skarby ojców czy dziadków. Tak samo jest gdy czytam monografie, szczególnie naszych autorów a później czytam wspomnienia żołnierzy którzy używali ten sprzęt. Jakoś nie do końca się pokrywają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 Wczoraj w końcu odebrałem z Martoli piąty element. Mam już komplet przewidzianych na dioramie okrętów. Punktem centralnym, wokół którego będzie się działa akcja, będzie ten model: Może kolega blacman spróbuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Na pewno żaden z ciężkich okrętów liniowych... Przypuszczam, że lotniskowiec przebudowany z cywilnych statków. Junyo lub gdzieś tu. Bądź po prostu transportowiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 I to jest dobra odpowiedź Inspiracją było to zdjęcie: Skład przedstawia się następująco - Akashi - Tone - Matsu - Eskortowiec typu Etorofu - Eskortowiec typu Tei Ponieważ PitRoad eskortowce daje po dwa w pudełku, więc nie wykluczam, że zamiast dwóch będą 3 lub 4 Wszystkim kolegom życzę spokojnych Świąt i dużo modeli pod choinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 Matsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Fenomenalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Piękna robota po prostu piękna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Zaszybiłem okna, choć marnie to widać. Ten patyk z góry będę musiał zmienić na coś twardszego, bo jest tak miękki, że i tak nie da się do niego nic przywiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Rhayader - czy ty jesteś z zawodu zegarmistrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 No to będzie diorama - klasyk. Tylko przerażająco dużo dłubania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Jakiegoś takiego wielkiego lenia dostałem po nowym roku, ale coś tam skrobię... Matsu Warto przy takiej wielkości modelu kombinować coś z odwzorowaniem poszycia kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Ja bym kombinowal... Np warstwa farby. Mocno wentylowane te jednostki masz. Wszystkie drzwi pootwierane. Ale rozumiem ze klimat tropikalny będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Aaaa Matsu ! Lepiłem tą krypę. Ale ja lepiłem po wiejsku, z byle czego, a twój model już na starcie wygląda imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Ale ja lepiłem po wiejsku, z byle czegoI świetnie Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Wszystkie drzwi pootwierane. Ale rozumiem ze klimat tropikalny będzie.... Jak najbardziej tropikalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Ale ja lepiłem po wiejsku, z byle czegoI świetnie Ci to wyszło Twój wygląda na 350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Nie mogę się zdecydować jak je ustawić. Miało być jakoś tak: Ale Tone ma wystające poza burty sponsony z armatami 12.7, co uniemożliwia ułożenie burta przy burcie Musiałbym go sporo cofnąć np. Ale tak przestaje mi się kompozycja podobać. Może wywalić Tone i zrobić jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Ale Tone ma wystające poza burty sponsony z armatami 12.7, co uniemożliwia ułożenie burta przy burcieMusiałbym go sporo cofnąć np. Ale na zdjęciu dwie największe jednostki nie stoją ściśle burta w burte, więc nie widze problemu aby ustawić Tone w szeregu Tylko dorobić trza by było pomosty na sztywno. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Matsu Dorabiam jakieś elementy. Chyba się nie polubimy z tą skalą. Za stary już na to jestem. Jeden model i zostanie ze mnie wrak człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Matsu Dorabiam jakieś elementy. Chyba się nie polubimy z tą skalą. Za stary już na to jestem. Jeden model i zostanie ze mnie wrak człowieka Histeryzujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Histeryzujesz oczywiście, że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Matsu Dorabiam jakieś elementy. Chyba się nie polubimy z tą skalą. Za stary już na to jestem. Jeden model i zostanie ze mnie wrak człowieka Zobaczysz jak skończysz czy polubisz czy nie. Podobno małe jest piękne. Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Chyba się nie polubimy z tą skalą. Za stary już na to jestem. Jeden model i zostanie ze mnie wrak człowieka Coś w tym jest. Ja po Dniestrze bez okularów już nie daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi