ganjavir Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Hahaha ja ostatnio nawiewnik dłubałem 1,5 godziny i po strzale następne pół szukałem Trzeba opracować pomieszczenie w którym nic nie ucieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Najlepszy box taki jak w laboratoriach z biohazard mają - łapki do środka przez dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 ze detal na twoim jest lepszyTo nie moja zasługa, tylko dedykowanych blaszek.Widzę, że zrobiłeś odciągi kominów; też planowałem, ale już teraz nie wiem...oczka, których używam do mocowania będą chyba w tej skali zbyt duże. Postawiłem kominy: Działo z tyłu to chyba tak nie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Mówiłem, że się z tą skalą nie polubimy... Pół godziny po tym, jak ładnie rozprowadziłem pierwsze olinowanie, zahaczyłem o maszt i zgiąłem go pod kątem 45 stopni. O dziwo nitka nie pękła, ale się mocno rozciągnęła, więc teraz wszystko wisi... za parę dni spróbuję podejść do tego z kadzidełkiem, ale mam czarne myśli... Matsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Mówiłem, że się z tą skalą nie polubimy... Pół godziny po tym, jak ładnie rozprowadziłem pierwsze olinowanie, zahaczyłem o maszt i zgiąłem go pod kątem 45 stopni. O dziwo nitka nie pękła, ale się mocno rozciągnęła, więc teraz wszystko wisi... za parę dni spróbuję podejść do tego z kadzidełkiem, ale mam czarne myśli... No nie przekonałeś mnie,że to wina skali....Szkoda,że zahaczyłeś maszt ale nie dlatego ,że był w skali 1/700 Sądzę nawet ,że w 350-tce z racji gabarytów można w ten sposób zahaczyć znacznie łatwiej . Naprawisz i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Ze skalą polubiłeś się rewelacyjnie. Poza tym rozgrzebałeś kilka modeli w 700 to teraz nie marudź. Ten maluteńki Matsu wygląda jak normalny duzy model. Jest pięknie budowany !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Jest OK.... Działo z tyłu to chyba tak nie wyglądało? Nie wygladalo. Dzialo 127mm bylo otwarte z tylu calkowicie. Po poludniem wrzuce zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Naprawisz i będzie ok. Dasz radę, dobrze Ci idzie Mam pytanko, wash idzie na lakier błyszczący czy da radę bezpośrednio na farbę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Nie wygladalo. Dzialo 127mm bylo otwarte z tylu calkowicie. Po poludniem wrzuce zdjecia. to zubożona wersja armaty 127mm typ 89. Elementy po obu stronach to raczej osłona - więc były puste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Dziękuję kolegom za wyrazy współczucia i słowa otuchy ale nie dlatego ,że był w skali 1/700 Aby w tej skali widzieć co robię, muszę pozakładać na oczy tyle różnych szkieł, że owszem widzę może pewien niewielki fragment, ale cała perspektywa otoczenia jest mocno zaburzona. Ten maszt wydawał się być 15cm dalej ... rozgrzebałeś kilka modeli w 700 to teraz nie marudźI nie wszystko Wam pokazuję wash idzie na lakier błyszczący czy da radę bezpośrednio na farbęByle nie na matowy. Ja często nie daję warstwy lakieru, a dodaję go do farby kamuflarzu, co daje mi od razu taki lekko błyszczący podkład pod wash.Dzialo 127mm bylo otwarte z tylu calkowicieDzięki Czyli to była taka połówka rufowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 wash idzie na lakier błyszczący czy da radę bezpośrednio na farbęByle nie na matowy. Czemu nie. Matowy lepiej wchłania wasz, i w ten sposób można pocieniować waszowana powierzchnie. Wasz na połysk zbiera się tylko w zakamarkach. Słowem zależy to od tego jaki efekt chcemy uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Matowy lepiej wchłania waszCo daje mniejszą kontrolę i małe szanse na poprawki. Naciągnęły się! Co za emocje... Ale reja z rufowego odpadła...jak to się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Matowy lepiej wchłania waszCo daje mniejszą kontrolę i małe szanse na poprawki. No właśnie też mi się wydaje, że trudno pózniej ścierać washa Naciągnęły się! Co za emocje... Wiedziałem że dasz radę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Dziękuję kolegom za wyrazy współczucia i słowa otuchy ale nie dlatego ,że był w skali 1/700 Aby w tej skali widzieć co robię, muszę pozakładać na oczy tyle różnych szkieł, że owszem widzę może pewien niewielki fragment, ale cała perspektywa otoczenia jest mocno zaburzona. Ten maszt wydawał się być 15cm dalej ... No tak to jest jak się ponakłada na głowę dziwne rzeczy...trzeba gołym okiem pracować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 rozgrzebałeś kilka modeli w 700 to teraz nie marudźI nie wszystko Wam pokazuję Chcemy wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja pracuje pod lupą ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 trzeba gołym okiem pracować ;-)Gołym okiem to ja nie widzę co mam na talerzu... Chcemy wszystkieNie mogę prowadzić na raz tyle relacji Ja pracuje pod lupą ,-))lupa do kompletu oczywiście też Panowie, ja na biurku mam 4 pary okularów, lupę stołową i nagłowną z wymiennymi powiększeniami. Mówię Wam...starość jest straszna Kolejny apdejt w skali dla normalnych inaczej... - olinowanie Ale wiecie co...zaczyna mi się to podobać Mam tylko nadzieję, że naprężenia od nitki nie urwą do jutra reji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Pięknie, lecz... odciągi komina lepiej by się prezentowały, gdyby były wykonane z tej samej linki co reszta olinowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Genialnie Ci wychodzi. Z jednej strony mi żal, że ja chyba tak dobrze nie dałbym rady, z drugiej radość, że na moich oczach powstają tak wspaniałe modele !!!!! Kurde idę w wodę. Jeszcze w tej materii być może dam radę błysnąć ,-)) Bo jak patrze na prace kilku modelarzy z "tutejszego klubu" w siedemsetce, to niestety wymiękam. Ale jak napisałem to po części przyjemne uczucie ,-)) Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Ale wiecie co...zaczyna mi się to podobać I o to chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Te wasze 700 nie wyglądają gorzej, ba, wyglądają lepiej niż 350. Super efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Panowie szkutnicy, pomóżcie Jak takie okręty, w tamtych czasach, parkowały przy sobie, to też opony za burtę wystawiali, jak teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Opony, odbijacze z lin, z sieci rybackich... To co akurat było najtańsze z dostępnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Matsu Doszły łodzie i pierwsze p-lotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Ja wysiadam. To się w pale nie mieści. Do genialności modeli blacknama sie przyzwyczaiłem. Ale dwóch takich skubańców to za dużo!! Dobrze, ze ostatnio zajmuje się makroskalą skrzydlatą(72) bo takie warsztaty by mnie wyłącznie wskazały na niemożność nawiązania kontaktu. Przepiękna czysta, genialna robota!!! Detala jak napisałem zabijają.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi