bazylms Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Witam. Przedstawiam swój pierwszy model samolotu (dotychczas tylko pancerka) wykonany na wystawę z okazji 50 rocznicy wystaw modelarskich w Telford. Model nie był najwyższych lotów i jak na współczesne standarty nazwałbym to tragedią. Ale muszę przyznać że miałem wiele radości przy jego tworzeniu. Jedyną dołującą sprawą były kalki, ale o tym było w warsztacie. Niestety nie udało mi się już ich wszystkich poprawić. Kilka rzeczy poprawiłem, kilka zostało jak jest mimo swojego tragicznego wyglądu. Nie robiłem żadnych śladów eksploatacji bo wiem jak w pancerce łatwo coś skopać a w lotnictwie to nowicjuszem jestem. Na modelu brakuje anten i może jeszcze czegoś, ale to muszę sobie przetrenować zanim spapram model. Teraz możecie sobie poużywać, a ja że swojej strony dodam że chyba tu jeszcze kiedyś wrócę z jakimś Lacasterem bo troszkę się na te latadła najarałem, he, he. Tylko tym razem postaram się wybrać jakiś lepszy jakościowo model. Warsztat: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=38370&p=579152#p579152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Mnie się model bardzo podoba! No a za wybór tematyki dodatkowo ogromnego plusa daję - B-25 to wg.mnie najładniejszy bombowiec II wojny, a do tego w jedynie słusznych barwach i ładnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Piękny przykład jak z koszmarnego modelu w pudełku można zrobic piękny model. Również uważam B-25 za najładniejszy bombowiec i sam mam ten model gdzieś w skłądziku. Kiedyś przyjdzie czas na całą serię, wychodzi że już mam 5 różnych wersji w pudłach a następna się szykuje do nabycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Good Job Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 No i bardzo fajnie! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Model bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: PZL P.24 - Azur 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Bardzo podoba mi się twój model sam mam go w składziku od kilku lat i coś nie mogę się do niego zabrać ostatnio nawet zastanawiałem się czy go nie ruszyć ale kiedy widzę te części to... tym bardziej podoba mi się B-25 w twoim wykonaniu!GRATULUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Bardzo fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Piękny model wyciągnąłeś z tego staruszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Dzięki za opinie i dobre słowo. Na wystawie w Telford kupiłem sobie Lancastera i Halifaxa tak więc prędzej czy później znowu się tutaj pojawię. Mam nadzieję że uda mi się nie skopać tych samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Na wystawie w Telford kupiłem sobie Lancastera i Halifaxa tak więc prędzej czy później znowu się tutaj pojawię. Mam nadzieję że uda mi się nie skopać tych samolotów. słuszne wybory, jeśli ja nie skopię Wellingtona to kolejne bombowce w '72 też mam w planie - wrzucaj ich warsztaty i masz pierwszego widza we mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Pasi bardzo fajnie ci to wyszło,jest spoko. Kiedy była ta wystawa w Telford? Ja mam W planie zasiąść nad Lancasterem ale to dopiero po świętach najpierw muszę skończyć to co mam na tapecie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Widzialem jak na pierwsze latadlo kapitalny. Mogles pokusic sie i stanac w szranki w konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Pasi Kiedy była ta wystawa w Telford? Ja mam W planie zasiąść nad Lancasterem ale to dopiero po świętach najpierw muszę skończyć to co mam na tapecie pozdrawiamWystawa w była w weekend 9-10 listopada. Może uda się za rok spotkać większą ekipę. Na Lancastera chętnie popatrzę, wiec gdybym jakoś przegapił rozpoczęcie warsztatu wyślij mi priva. Widzialem jak na pierwsze latadlo kapitalny.Mogles pokusic sie i stanac w szranki w konkursie. Super Przemek że udało się spotkać. Twój Shermi tez super wyglądał - szczególnie uwzględniając jego rozmiar - ja bym miał już problem coś widzieć. Co do konkursu to widziałeś jakie maszyny tam stały ja się cieszyłem że się w ogóle na stole znalazł, he, he. Przy okzaji - stolik naszego klubu z Warrington: I mój samolocik - dokładniena środku stołu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Fajnie toto wygląda mam nadzieję że nie przegapie za rok .A jak narazie to patrzę i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Zgadza sie jak najbardziej, piekne modele tam staly ale ile z nich bylo projektowane za czasow Robin Hooda. Kurcze swietne te ruskie wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Zastanawiałem się czy to jest zdjęcie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi