Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Mimo waszych wspaniałych rad po wielu próbach staneło na tym

c91bd5cbcf7ffb28.jpg

1d9146d3e1196511.jpg

W weekend postaram się zorganizować poxipol i wracam do punktu wyjścia,ale tym razem zamiast srebrnej farbki jest filja alu, może tym razem się uda.

Niedługo jadę po kompresor do aero więc zacznę dłubać kokpit

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Też niedługo będe sklejał su-27 tyle że wersje morską czyli seaflanker,tą z dodatkowymi skrzydełkami z przodu.Model jest w skali 1:72 z tamiyii. W każdym razie życze ci powodzenia w pracach przy twoim. Mógłbyś pokazać jak będzie wyglądać ten malezyjski kamuflaż bo jestem ciekaw?Ja swojego flankera będe robił w standardowym radzieckim malowaniu

Napisano (edytowane)

Zdjęć nie mam tego malowania

A oto postęp niestety tak już zostanie, na żywo dużo lepiej

c9cd2ef48c837585.jpg

e05daa5238da6205.jpg

56f5b1a2e9751686.jpg

857851774a232939.jpg

d1a58844550681b3.jpg

Edytowane przez Gość
  • 1 month later...
Napisano

Dalszy ciąg prac wciąż nad fotelem pasy to był po prostu koszmar

08c1c09a90984419m.jpg

A tu już cieńka warstwa podkladu

3133c32cb84de9eem.jpg

Kokpit pomalowany , fotel to narazie przymiarka

5df4a03bcc16de14.jpg

ab36a9897e14c8e4.jpg

1169af6f9cb3921d.jpg

Napisano

Tak to academy ile dałem nie pamiętam ale tak gdzieś ok 150 + kokpit aires który według mnie jest fatalnie spasowany , trzeba nieźle się nagimnastykować

W sumie warto bo wszystko jest super odlane. wolno mi idzie bo nie mam czssu ale może w tym tygodniu się ruszy .

Napisano
academy ile dałem nie pamiętam ale tak gdzieś ok 150

Strasznie drogo... w sklepach jest po niecałą stówę.

kokpit aires który według mnie jest fatalnie spasowany , trzeba nieźle się nagimnastykować

Przymierzałem właśnie kokpit Airesa "na sucho" w swoim Su-27 i pasuje bez problemów.

Napisano
Przymierzałem właśnie kokpit Airesa "na sucho" w swoim Su-27 i pasuje bez problemów.

Z panelami bocznymi? Bo właśnie to mi najmniej pasowało

Ale jakoś poszło

Napisano

Kokpicik wysmażyłeś piękny!!!spacjaGratulacje

Napisano

A kolorek kokpitu to jaki jest w realu?? Bo na zdjęciach wygląda na coś a`la blue-green a takiego Suchoje raczej w kokpitach nie miały.

Napisano

Taki blue-green bo jakoś nie mogłem znaleźć odpowiedniego koloru

A jesli wiesz jaki dokładnie tam jest kolorek to z chęcią się dowiem bo w planach mam tego "potworka" w 32

Napisano

Suchoj stosował na ogół szary. Pooglądaj zdjęcia Su-22 czy też Su-25. Su-27 miały/mają kokpit malowany podobnie.

Napisano
Być może spitoliłem malwanie ale np.

http://www.afwing.com/images/su27/Su-27_IP.jpg

wydaje się szary ale czy napewno?

- eee te kolory na Twojej fotce sa mocno przeklamane. Ktos nawalil tam niebieskiego ze w oczy szczypie. To powinno wygladac jakos tak:

1213800b9f22cb05.jpg

Moim zdaniem kolory w Twojej kabince sa ok - tzn. odcien mi pasuje do mojego wyobrazenia koloru w kabinie Su-27.

Pozdr.

Pawel

Napisano

Kolor mnie zaciekawił gdyż całkiem niedawno na forum ACR toczyła się dyskusja o kolorze kokpitu Flankera i ostatecznie stanęło na szarym lekko wpadającym w niebieski czyli właśnie coś koło H127.

Napisano

Ciekawe czy w czasach ZSRR "u Gagarina" w Komsomolsku nad Amurem stosowano ten sam odcien farby co w Irkucku, ze juz o roznych prototypach i egz. doswiadczalnych z ul. Polikarpowa nie wspominajac... Jak sie doda jeszcze te wszystkie lata... i serie.

Temat z rodzaju tych na jakie mozna dyskutowac dlugo i namietnie. Inne tego rodzaju: czy na Marsie bylo/jest zycie, lub czy Lee Harvey Oswald dzialal sam.

Pozdr.

Pawel

Napisano

Moja nażyczona przyniosła mi takiego żywicznego nochala do su-27.

143b99b36b0926da.jpg

Ale żeby pasował musiałem wstawić kawałki polistyrenu

1e2254bdc5aa9633.jpg

Duże przerwy były po wklejeniu wlotów powietrza ale szpachla Tamiyii czyni cuda

92c1a26f878f627d.jpg