jarex15 Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 (edytowane) Mimo waszych wspaniałych rad po wielu próbach staneło na tym W weekend postaram się zorganizować poxipol i wracam do punktu wyjścia,ale tym razem zamiast srebrnej farbki jest filja alu, może tym razem się uda. Niedługo jadę po kompresor do aero więc zacznę dłubać kokpit Edytowane 10 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Też niedługo będe sklejał su-27 tyle że wersje morską czyli seaflanker,tą z dodatkowymi skrzydełkami z przodu.Model jest w skali 1:72 z tamiyii. W każdym razie życze ci powodzenia w pracach przy twoim. Mógłbyś pokazać jak będzie wyglądać ten malezyjski kamuflaż bo jestem ciekaw?Ja swojego flankera będe robił w standardowym radzieckim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 28 Września 2007 Autor Share Napisano 28 Września 2007 (edytowane) Zdjęć nie mam tego malowania A oto postęp niestety tak już zostanie, na żywo dużo lepiej Edytowane 10 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 2 Listopada 2007 Autor Share Napisano 2 Listopada 2007 Dalszy ciąg prac wciąż nad fotelem pasy to był po prostu koszmar A tu już cieńka warstwa podkladu Kokpit pomalowany , fotel to narazie przymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 10 Listopada 2007 Autor Share Napisano 10 Listopada 2007 cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Poezja... jak zrobiłeś tak realistyczne zegary? Klisza? skrobanie czarnej farby? Będzie kurde boooosko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 10 Listopada 2007 Autor Share Napisano 10 Listopada 2007 Klisza pomalowana na biało od spodu, z góry lekko przetarłem suchym pędzlem z czarnym, naprawdę dużo dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Ile dałeś za tego SU? To jest Academy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Tak to academy ile dałem nie pamiętam ale tak gdzieś ok 150 + kokpit aires który według mnie jest fatalnie spasowany , trzeba nieźle się nagimnastykować W sumie warto bo wszystko jest super odlane. wolno mi idzie bo nie mam czssu ale może w tym tygodniu się ruszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 kokpit aires który według mnie jest fatalnie spasowany Ja w swoim Su-27 dałem pavle i pasowała idealnie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 academy ile dałem nie pamiętam ale tak gdzieś ok 150 Strasznie drogo... w sklepach jest po niecałą stówę. kokpit aires który według mnie jest fatalnie spasowany , trzeba nieźle się nagimnastykować Przymierzałem właśnie kokpit Airesa "na sucho" w swoim Su-27 i pasuje bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Przymierzałem właśnie kokpit Airesa "na sucho" w swoim Su-27 i pasuje bez problemów. Z panelami bocznymi? Bo właśnie to mi najmniej pasowało Ale jakoś poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Kokpicik wysmażyłeś piękny!!!spacjaGratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 A kolorek kokpitu to jaki jest w realu?? Bo na zdjęciach wygląda na coś a`la blue-green a takiego Suchoje raczej w kokpitach nie miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Taki blue-green bo jakoś nie mogłem znaleźć odpowiedniego koloru A jesli wiesz jaki dokładnie tam jest kolorek to z chęcią się dowiem bo w planach mam tego "potworka" w 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Suchoj stosował na ogół szary. Pooglądaj zdjęcia Su-22 czy też Su-25. Su-27 miały/mają kokpit malowany podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Głowy za to nie dam ale dobrym kolorem (chyba) jest Humbrol 127. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Być może spitoliłem malwanie ale np. http://www.afwing.com/images/su27/Su-27_IP.jpg wydaje się szary ale czy napewno? Mam Top Shots Kagero i w sumie jest właśnie taki blue green z szarym sam nie wiem. Już zrobione i wklejone przy następnym będzie lepiej A' propos Mogli by to gdieś opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Być może spitoliłem malwanie ale np. http://www.afwing.com/images/su27/Su-27_IP.jpg wydaje się szary ale czy napewno? - eee te kolory na Twojej fotce sa mocno przeklamane. Ktos nawalil tam niebieskiego ze w oczy szczypie. To powinno wygladac jakos tak: Moim zdaniem kolory w Twojej kabince sa ok - tzn. odcien mi pasuje do mojego wyobrazenia koloru w kabinie Su-27. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Kolor mnie zaciekawił gdyż całkiem niedawno na forum ACR toczyła się dyskusja o kolorze kokpitu Flankera i ostatecznie stanęło na szarym lekko wpadającym w niebieski czyli właśnie coś koło H127. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Su-27 ma taki sam kolor kabiny jak Su-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Ciekawe czy w czasach ZSRR "u Gagarina" w Komsomolsku nad Amurem stosowano ten sam odcien farby co w Irkucku, ze juz o roznych prototypach i egz. doswiadczalnych z ul. Polikarpowa nie wspominajac... Jak sie doda jeszcze te wszystkie lata... i serie. Temat z rodzaju tych na jakie mozna dyskutowac dlugo i namietnie. Inne tego rodzaju: czy na Marsie bylo/jest zycie, lub czy Lee Harvey Oswald dzialal sam. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Po przeglądnięciu monografii Su-27 (LockOn, PKL i Polygon) zdecydowanie obstawiałbym szary z niebieskim akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 Oki następny będzie lepszy i napewno najpierw będe pytał potem robił , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 Moja nażyczona przyniosła mi takiego żywicznego nochala do su-27. Ale żeby pasował musiałem wstawić kawałki polistyrenu Duże przerwy były po wklejeniu wlotów powietrza ale szpachla Tamiyii czyni cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi