Apache Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam Po długiej przerwie od modelu spowodowanej przeprowadzką ( a potem jakoś nie miałem ochoty na sklejanie) zaczynam dalej kleić suke. Dużo się nie zmienilo, przedewszstkim zrobiłem jakie takie okamblowanie we wnękach podwozia i pomalowałem, jeszcze nie skończyłem malowania, musze popracować nad szczegółami. Oprócz tego to babrałem się troche z podszpachlowaniem modelu w niektórych miejscach i podszlifowaniem. Oprócz tego to coś spróbowałem poprawić w osłonie zegarów bo ta z blaszki za dobra nie jest, wypełniłem środek szpachlą żeby potrzymać podczas szlifowania strony zewnętrznej, która podszpachlowałem i pomalowałem. Teraz to ciutke lepiej wyglada niż z samej blachy. Na razie tylko 2 zdjecia bo dużo się nie zmieniło. Wrzucam link, bo zmieniłem serwis do hostingu zdjęć i jeszcze nie wiem jak wrzucić bezpośrednio zdjęcia. http://s1289.photobucket.com/user/apache640/library/?sort=3&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Fajnie, że wznawiasz projekt. Materia ciężka, ale walcz, walcz żołnierzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Jak najlepiej przyciemnić przednią szybę kokpitu. Próbowałem na rożnych szklanych elelntach typu wypraski i transparenty żółty humbrol nie daje tego efektu, znowu pomarańczowy jest za ciemny.Słyszałem gdzieś o jakimś sposobie z herbatą czy coś takiego. Pytam bo chce prysnąć tą szybę od środka i przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Tamiya Smoke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Nie podejdzie. http://ru-aviation.livejournal.com/1107470.html On ma to inaczej przyciemnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam Zmieniłem lekko kolor wiatrochronu poprzez zaparzenie herbaty w sidoluxie i prysnieicie taka transparętną warstwą kilka razy. Wyszło całkiem ładnie, tylko jest inny problem. Eduardowska ochrona zegarów jest troche szersza od zestawowej, ja oczywiście ściołem ile się dało przed zamontowaniem szyby, ale budze się dzisiaj rano i na szybie jest pęknięcie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Kot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Nie kot, tylko pownieważ oslona zegarów jest większa to szyba była odrobinę na wcisk rozszerzona, nie dużo bo nie dużo ale była. Przez noc jak tak sobie była rozszerzona to pękła. Takie coś żeby szyba po wklejeniu kilka godzin pękła to mi się nigdy nei zdazyło. Owszem kiedyś jakąś uszkodziłem rećznie, ale żeby tak to nigdy. A znowu to w eduardzie całe zegary są wieksze, więc zestawowa osłona zegarów była w ogóle inna a jak bym jeszcze więcej tą podcioł to by też nie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Ha dlatego widzisz,blaszki się nadają ... Lepiej było zainwestować w żywicę. Powiem szczerze, że mogłeś zostawić tą zestawową, ładniej wyglądała, a tak to jest taki "kloc". Teraz nic nie pozostaje jak tłoczyć. Ja miałem ten sam problem i musiałem podołać tłoczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Ha dlatego widzisz,blaszki się nadają ... Lepiej było zainwestować w żywicę. Powiem szczerze, że mogłeś zostawić tą zestawową, ładniej wyglądała, a tak to jest taki "kloc". Teraz nic nie pozostaje jak tłoczyć. Ja miałem ten sam problem i musiałem podołać tłoczeniu. Teraz masz wybór. Kupujesz gdzieś na aukcji nowy model i bierzesz z niego oszklenie lub kupujesz tłoczonkę. lub sam sobie taką robisz. Ja bym się starał o wybór pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Kupować nowy model dla owiewki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Kupować nowy model dla owiewki?? Za 50 zł jakieś stare Academy bez pudełka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Rozumiem idziesz na łatwiznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Rozumiem idziesz na łatwiznę. Ale ja nie robię teraz Su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi