woto Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Witam Rozpoczynam drugi warsztat równolegle z SU85, którego jakoś nie mogę skończyć , co nie znaczy, że nic przy nim nie robię. Będzie to późna wersja Trzmiela. http://www.dragon-models.com/d-m-item.asp?pid=DRA6321 Model polecam, detale są . Ja ze swojej strony parę rzeczy podokładam lub poprawię co uprościł Dragon. Zacząłem od działa, dorobiłem brakujące spawy i wymieniłem rolki na własnej produkcji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Nareszcie coś z artylerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Hummel to bardzo wdzięczny temat i spory wózek - chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Troszkę cię tu nie było. Z czego robiłeś spawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 19 Listopada 2013 Autor Share Napisano 19 Listopada 2013 Witam Spawy wykonane z drucika cynowego grubości chyba 0,25mm. Może nie wyglądają tak efektownie jak z masy plastycznej, ale szybciej i łatwiej jest mi je wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Noooo fajnie że znowu coś robisz i w dodatku ciekawy temat wybrałeś Tak na marginesie ściągam trochę z twojego warsztatu ISU 152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Witam Wrzucam małą aktualizację. Trochę schodzi przy tym elemencie, ale staram się troszkę poprawić niektóre elementy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Do twarzy mu z ta biżuterią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2013 Witam Haubica praktycznie skończona. Jeśli jest coś do poprawki to proszę o sugestie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Pręty mocujące osłonę sam robiłeś czy to jakieś gotowce? Wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Witam Wszystkie dodatki miedziano-mosiężne oprócz tabliczek i osłon na amortyzatory są własnej twórczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 No to bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 No to chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Bardzo mi się podoba , jak wszystkie twoje prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2013 Witam Robię podporę transportową lufy i nie znalazłem dobrego zdjęcia zamka - chodzi o szczegół oznaczony na zdjęciu numerem 2 Jeśli ktoś z kolegów ma takowe to proszę o linka. Jeśli chodzi o szczegół oznaczony nr 1, to dragon zarobił wersję z zamkniętym profilem Czy to jest poprawne, czy poprawna jest wersja jak na zdjęciu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Kolejna ambitna praca i niesztampowy pojazd. Z przyjemnością oglądam pracę i jestem pełen uznania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Chyba były różne jej rodzaje. Znalazłem dwa: Jak poszukujesz dobrych zdjęć, to polecam Nuts&Bolts. Jeden numer jest poświęcony właśnie Hummelowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2013 Podziękowania dla kolegów maxima i aphara za fotki. Mam ten numer nuts&bolts ale akurat tam jest wersja z drugiego zdjęcia. A oto efekt paru wieczorów dłubania. Daleko mu do oryginału ale lepiej wygląda niż zestawowe plastiki. Jakość zdjęć kiepska, ale nie chciało mi się rozkładać namiotu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Elegancka robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 Witam w nowym roku. Niewiele pociągnąłem do przodu, ale bawię się z drobnicą a jest tego tu trochę. Poza tym czas, czas i czas. Wrzucam parę fotek, żeby temat nie umarł ;-) bolec wytoczony z drucika ;-) końcówka wydechu z rurki mosiężnej plus ulepszone mocowanie plus spaw na wannie pospawane płyty na przodzie wanny dorobiony kabel,płyty na błotnikach, zamki na wlewach, i dwa łebki śrub o których zapomniał dragon nadmuch ciepłego powietrza, na prawo od nadmuchu zrobiona wnęka bo w oryginale jest zaślepiona i parę gratów na półce wyżej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Masakra, te szczegóły . Detal zabija - piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Wyśmienite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 detale przeznakomite fajny patent na spawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi