Jarekk Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Na tym nowym wypuście widać przynajmniej nity, a i ich układ jezdny spoglądając na zdjęcia są lepsze od RPM-u. Model ma małe błędy na górze pancerza (do poprawy), jednak dlaczego ma nity tylko na górze kadłuba a nie po bokach to już dla mnie zagadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 W całej euforii nie zwróciłem uwagi. No cóż trzeba będzie poprawić tak jak inne błędy. Gąsienice można wymienić na te z Vikersa z ACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Nie byłbym tego taki pewien z tą szufladą. Ta gazetka ukaże się tylko w Polsce i to w limitowanej edycji. Jak ja uwielbiam takie opowieści. Skąd ludzie czerpią taką wiedzę absolutną? Edit. Panie Adamie, Pan jesteś w sumie fajny facet. Masz Pan sklep z modelami. Ale nie daje to Panu w żaden sposób upoważnienia do stosowania twierdzeń absolutnych w tematach, gdzie Pańska wiedza jest ograniczona do tego co Pan usłyszy i doinsynuuje. Skąd Pan wie to co Pan napisał powyżej? Skoro już na Targach ludzie byli informowani, że niemieckojęzyczna wersja gazety pojawi się w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Model ma dwa błędu jeśli chodzi o górę kadłuba: - peryskop w niewłaściwym miejscu, - po stronie dowódcy były dwie ruchome płyty a nie trzy. Dlaczego rysownik narysował planik prawidłowo a nie jak w modelu to już nie wiem. Ta nieprawidłowa wersja góry kadłuba jest również w nowych publikacjach z planami TKS wydawnictwa Militaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 HI Nitow nie ma na bocznych powierzchniach by wydobyc z formy by sie tego nie dalo. Popatrz Vickersy-T26 Mirage i UM-u. Na boczne scianki dodali z tego powodu nowe elementy ale niestety o wierzach zapomnieli. Szkoda ze zwalili gore, mogla byc pierwsza poprawna tankietka (pomojajac gasienice i wymiary krorych jeszcze nie znamy) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Zapewne da się zalać kropelką te dwie złe linie i przeryć nową. Peryskop też odciąć i przesunąć to żaden problem. Nie potrafię dojrzeć w modelu mocowania tylnego koła. Prawidłowe, typowe dla TKS czy jednak jak dla TK-3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Adam nie opowiadaj nie potwierdzonych informacji. Ale o co chodzi? Wyjaśnij, bo nie będę mógł spać po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Modele będą dostępne w sklepach modelarskich i Empikach. A z numerem 4. pisma wyjdzie klPzBefWg I. 6.5 Dolca to około 20.00 PLN co nie jest aż tak wygórowaną ceną za model w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 a czy już wiadomo, kiedy będą w sprzedaży? bo w Empiku już zaczynają na mnie dziwnie patrzeć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Początek listopada, połowa-góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Wysyłałem maila do wydawcy. Uzyskałem odpowiedź, ze od 15 listopada będą w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Warto obejrzeć. Najciekawsze w 1:01 do 1:04 http://vod.tvp.pl/audycje/historia/cafe-historia/wideo/historia-w-grach-i-zabawach/12630677 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 No piechocińcy, bardzo fajnie. Już (stary, a głupi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Nieoficjalnie dowiedziałem się, że pierwszy numer ma ukazać się dopiero 15.11., ale zaznaczam, nieoficjalnie. Już oficjalnie. Dla tych, którzy nie znaleźli tematu poświęconego serii, podaję spis modeli, o których wiemy: 1. TKS 2. PzKpfw I 3. C2P 4. Kleiner Panzer Befehls Wagen I (czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Jakiś pancerniaków by zrobili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Może niech powstanie jeden wątek dla serii kolekcjonerskiej "Wrzesień 1939"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Jakiś pancerniaków by zrobili... To niech będą również: cywile, zwierzęta, polskie drogi i wsie i ... Wiadomo, że będzie piechota (PL) i (D), ciekawe czy będzie również kawaleria (PL)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Cywile akurat nie są głupim pomysłem - np. figurki cywilne w strojach węgierskich ma Hunor, więc czemu nie naszych "chłopów i baby wiejskie?", również nasza architektura wiejska jest/była dość specyficzna i wielu chętnie przygarnęłoby chatę łowicką, lubelską, kurpiowską, krakowską, dworek szlachecki czy inne budowle regionalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Zgadzam się w całości z przedmówcą. Cywilów ci jak lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Panowie, przecież są figurki chłopów i mieszczuchów, np. z CP-Models. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Ha,ha dobre. A miałeś je w rękach?... pewnie tak bo je sprzedajesz. Przecież one są tak paskudne że nie nadają się jako dodatki do modeli. bo wszystko zepsują. Wiem co piszę bo zakupiłem takowy zestaw kobiet rosyjskich, w formie testu, i po oglądnięciu szybko wylądowały na dnie szuflady, zdecydowanie nie polecam. Z cywilów polecam z tej strony ino drogie http://www.germania-figuren.com/gx2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Tak wyglądają pomalowane, moim zdaniem nie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 wystarczy spojrzeć na rysy twarzy aby stwierdzić że bardziej pasują do działu zombi niż jako dodatek do fajnie zorganizowanej winetki, czy dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Wojna ma zły wpływ na ludzi.... I tak są o niebo lepsze niż potworki WP'39 z HATa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Jeżeli chodzi o Hat, to fakt, ale oni prawie wszystkie swoje zestawy zrobili po macoszemu i dlatego są takie potworkowate. Kiedyś czyli jakiś rok może więcej słyszałem pogłoskę że zvezda miała wydać polskich wojaków z września 39, ale jakoś cisza więc chyba plotka. Tym bardziej cieszą figurki z zapowiadanej seri Wrzesień 39. Co prawda są na rynku żywiczne chyba Armo, i chyba jakieś z białego metalu angielskie pod nazwą Westerplatte firmy Under Fire Miniatures podaję linka: http://www.underfireminiatures.com/page12.htm Były też cała seria figurek też z białego metalu i o dziwo polskiej produkcji zawierająca między innymi pancerniaków, saperów, artylerzystów oraz motocykle sokół solo i z wózkiem bocznym, były bardzo fajne, nie wiem jednak kto je wytwarzał. Jest jeszcze zestaw kawalerzystów (ułanów) polskich z Model Trans bardzo fajny, aczkolwiek ja robiłem - przerabiałem swoich z zestawu kawalerii sowieckiej ze zvezdy i są bardziej dynamiczni. To chyba tyle jeżeli chodzi o figurki polskich żołnierzy z września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi