Marcin Witkowski Napisano 29 Października 2007 Share Napisano 29 Października 2007 Lucas, nie dziwię się Twoim problemom z odwzorowaniem kamuflażu. Ta instrukcja jest bardzo nieczytelna. Samolot jest w standardowym malowaniu (TPS) US NAVY. Dwa podstawowe kolory to FS36320 (gorne powierzchnie) i FS36375 (dolne). Podaję numery Federal Standard odpowiadające fakturze matowej. W rzeczywistości jest to coś pomiędzy matem a pół-matem. Więc jeśli zależy Ci na zgodności z oryginałem, to werniksuj matem i lekko spoleruj. Mam nadzieję, że to pomoże. Pozdrawiam i powodzenia z malowaniem. Nie zapomnij pokazać efektu finalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Października 2007 Autor Share Napisano 30 Października 2007 nie zapomne... ja pierdziu... farby kupowałem według instrukcji, którą juz wywaliłem, dół był na FS 36440, a góra FS36231, z mojeo wspaniałego "Kitech'owskiego" schematu (pierwsze jego foto) wynika, że przód samolotu jest w trzech kolorach - góra, boki i spód...JAKI WALEC!!! Po skończeniu zaleję model bęzyną, zapalę ląd i rzucając z bloku poczekam, aż wybuchnie... żartuję oczywiście, mój tato za czasów dzieciństwa robił tak podobno z kartonowymi... pomaluję go w miarę zgodnie z moim schematem, aczkolwiek jak widać... nic na nim nie widać... więc model będzie niestety "troszke" mniej zgodny z oryginałem, nie zależy mi aż tak na kiepskim modelu, do którego nie mam cierpliwości... prace trwają, dzisiaj wypolerowany 1000 w wodzie, niestety narazie go nie pomaluję.. jestem chory i robi mi się od wszystkich zapachów niedobrze:) jak tylko poczuję się lepiej, i naprawię aerka to pomaluję i wrzucę foty, narazie nie ma czego "pstrykać"... Pozdrowienia, i dzięki za wszelką pomoc - szkoda, że się nie udało:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Lucas, w Tomcatsky poruszenie nastąpiło, chłopaki zaczęli kopać głębiej. Więc edit: Górna powierzchnia 36237 , dół 36375 , boki i usterzenie 36320 - ten kolor jest wynikiem często płowienia farby na słońcu. Teraz powinno być idealnie. Działaj Aha, i jeszcze jedna ważna sprawa na którą przyzaję nie zwróciłem uwagi wcześniej. USUŃ KONIECZNIE wysuwane powierzchnie ustateczniające ze stałej części skrzydeł. Wersja D ich nigdy nie miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 Okey, już usuwam, dzięki wieeelkie za taki wkład sił i ... wszystkiego innego... w pomoc mnie!! Hehe - rozumiem , że to wersja ostateczna malowania, w instrukcji było inaczej, ale pomaluję mniej więcej tak - nic nie jest juz pewne, więc zrobię ( w miarę możliwości ) tak jak mówisz - nie mam takich farb, (mam FS36375) więc pomieszam coś i zrobię podobne (nie będę wydawał kolejnej kasy na model, który i tak jest pełen sprzeczności jak to napisał kolega(nie wiem juz kóry)... tak więc, dzisiaj obetnę co trzeba i poprawki - potem malowanko... Dzięęęki, Lucas HS PS: Co to jest Tomcatsky - napisałeś, że chłopaki zaczęli kopać głębiej - czy to jakieś stowarzyszenie, klub?? Bardzo serdecznie im odemnie podziękuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Co to jest Tomcatsky - napisałeś, że chłopaki zaczęli kopać głębiej - czy to jakieś stowarzyszenie, klub??Jest to grupa trzynastu modelarzy, którzy szczególną fascynację pokładają w myśliwcu F-14 Tomcat. Tutaj możesz o nich coś więcej poczytać.Tak od siebie: respect dla grupy. Dla mnie F-14 również jest obiektem pewnej pasji, lecz nie tylko on; taką samą pasją jest dla mnie F-15. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 Dzięki Kermit - superowski pomysł z tym TOMCATSKY - pozdrawiam wszystkich członków!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Października 2007 Super Moderator Share Napisano 31 Października 2007 Może znajdziesz coś tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek_Zgórecki Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Co to jest Tomcatsky - napisałeś, że chłopaki zaczęli kopać głębiej - czy to jakieś stowarzyszenie, klub??Jest to grupa trzynastu modelarzy, którzy szczególną fascynację pokładają w myśliwcu F-14 Tomcat. Tutaj możesz o nich coś więcej poczytać.Tak od siebie: respect dla grupy. Dla mnie F-14 również jest obiektem pewnej pasji, lecz nie tylko on; taką samą pasją jest dla mnie F-15. Pozdrawiam Witaj, (sorki za off topic) Nie 13-stu a 17-stu członków liczy Group Tomcatsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Nie 13-stu a 17-stu członków liczy Group TomcatskyTo będzie trzeba zaktualizować stronę główną Gruop Tomcatsky... A na jakiej zasadzie przyjmuje się członków do grupy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Najczęściej z "łapanki" Strona www, a w zasadzie jej zarys, jest zaledwie "nadgryziona". Nie ma nawet właściwego adresu i 90% swojej zawartości. Widzę, że Google wykazało swoją skuteczność Pozdrowiska w imieniu Grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Najczęściej z "łapanki" Strona www, a w zasadzie jej zarys, jest zaledwie "nadgryziona". Nie ma nawet właściwego adresu i 90% swojej zawartości. Widzę, że Google wykazało swoją skuteczność Pozdrowiska w imieniu Grupy hmm jaką "łapankę" masz na myśli Marcinku?? na Wędzisko, osęka, akumulator, a może zwykły podbierak?? Jednak co do naszej strony to się z Tobą zgodzę... ale cóż... może komu czasu starczy i wykończy dzieło?? pzdr FIRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 A na jakiej zasadzie przyjmuje się członków do grupy? Trzeba mieć co najmniej 17 młodszych sióstr (warunek dziewictwa już został wykreślony ze statusu, więc jest łatwiej) - dla każdego z grupy po jednej. Dlatego pierwsi "członkowie" mieli najlepiej. Niestety liczba nowoprzyjętych nadal mocno spada, dlatego w niedługim czasie rozszerzymy zapis o kuzynki i siostry cioteczne pierwszego stopnia. W końcu jak rodzina to rodzina!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Dwuobrazkowa relacja z ostatniego zlotu Tomcatsky 2007 w Radomiu...nic dodać nic ująć Pozdrowienia dla chłopaków i rodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Także jak widać na załączonym obrazku... "wejście do Grupy rubel, ale wyjście dwa..." Ale jak jest fajnie wie tylko ten, kto jest w TOMCATSKY GROUP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Acha. No to chyba wszystko jasne... ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi