M.A.V. Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: W internetach czytałem ze ten druk jest żałosnej jakości. Miał ktoś toto w ręku? Bez przesady... gorsze knedle miałem w ręku zresztą to nie SEED - nie ma co oczekiwać cudów za 40zł .... Ja mam i nie żałuje zakupu, co więcej te następne rzeczne tematy też chętnie kupie takie na szybko kilka fot: jak widać jest "schodkowanie" ale drobne, na żywo widać to tylko pod światło... dla wprawnego modelarza do ogarnięcia. Dla mnie dużo większy problem to fakt że producent zdecydował się wyłącznie na opcję WL Edytowane 12 Stycznia przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: W internetach czytałem ze ten druk jest żałosnej jakości. Miał ktoś toto w ręku? w dziale nowości w pancerce , nowości FtF masz trochę zdjęć druku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Kombrig zapowiada modele niemieckich okrętów podwodnych z I wojny światowej U5 i U9 (1909-1910) w skali 1/700 metodą druku 3D + elementy fototrawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingfisher Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Kolejne nowości Seed Hobby dostępne na zamówienie w Mojehobby.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Hobby Boss wyda w skali 1/700 model OP PLAN Type 093 Shang Class SSN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia I Love Kit w skali 1/350 wydaje USS Fletcher DD-445 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia OKB Grigorov wypuści drukowany model RN Vanguard class submarine w skali 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia OKB Grigorov , 1/700 , druk 3D , Russian Submarine Project 971 Shchuka-B NATO name Akula III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Sobota o 07:03 Share Napisano Sobota o 07:03 Zanim przejdę dalej podkreślę na początku, że jestem fanem firmy IBG. "Kupili mnie" przyzwoicie wykonanymi modelami czołgów japońskich 1/72. Miałem kilka trefnych egzemplarzy ale wystarczyła odrobina szpachli i było po bólu. Zakochałem się po kupnie kilku samolotów. Zapadliska na Fw190 trochę zabolały ale po wyszpachlowaniu i przenitowaniu "kilku" takich na modelach Arma Hobby(TAK, też ich lubię. Pomimo, że mają w przysłowiowym ch*ju fakty i dalej klepią modele ze starorzeczami na skrzydłach), przestało mnie coś takiego "ruszać". Na rumuńskim IAR żadnych takich wad nie wykryłem więc wyciągnęli wnioski za co należy się, rozumISZ, szacun. Za to co zaoferowali tutaj to powinni po dupie dostać. Jakby to była jakaś firma co oferuje gówniane shortruny czy klepie jakieś badziewia na formach z trzydziestej reki to by tak nie bolało. Przyzwyczaili do jakości. Nie wiem jaki był powód, że użyli druku 3d skoro mieli tak dobrze obcykane wtryski. Włazy wyglądają jakby zrobione z klepek a z tego co widać konstrukcja jest metalowa, nitowana. Wszędzie są schody lub poziomice z druku. Ściana budy z drzwiami to pofalowane artefakty. Deskowany pokład jest miejscami dziurawy, co widać na zdjęciach. Oczy krwawią. Wszystko da się wyprowadzić ale jak dla mnie całe nitowanie i detale jest do zeszlifowania, by dało się utrzymać kształt bryły. Lawirowanie mikropapierkami, za pomocą pesety, pomiędzy nitami nie wróży niczego dobrego przy takim spaczeniu. To kiedy ustawiamy to jako projekt grupowy? https://youtu.be/ynldD-iWtIE?si=Rs0z_4KB6NTQoNpG&t=9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Sobota o 08:10 Share Napisano Sobota o 08:10 NIE Marcinie, są granice masochizmu, których nie przekraczam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano Sobota o 16:35 Share Napisano Sobota o 16:35 Ja bym spojrzał na to inaczej i docenił wyjątkowy experience. Modelarze okrętowi w PL mogą bardzo łatwo wczuć się w rolę oficerów Marynarki Wojennej RP: - wszyscy czekamy na nowe okręty i doczekać się nie możemy - jedni i drudzy opieramy się na technologiach z lat 70. i 80. (u nas to krzywe żywice i wypraski Mirage, u nich OORP Orzeł, Kaszub i tym podobne) - jak już się trafi coś nowego, to często knot (w MW jako "rozwiązanie pomostowe") który zamyka temat na wiele lat - dopiero w ostatnich latach coś się ruszyło w temacie (nas rozpieściło IBG i Flyhawk, Marynarkę - Remontowa Shipbuilding) Nikt tak łatwo nie może się wczuć w swoją modelarską działkę, jak my 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Sobota o 19:14 Share Napisano Sobota o 19:14 "Prawdziwy modelarz to i z gówna bicz ukręci, złoto zrobi"-nieznany modelarz, koniec XX wieku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Sobota o 21:12 Share Napisano Sobota o 21:12 eeee... marudzicie jak stare baby mam ten kuter i na żywo to nie wygląda tak źle, ile te niby "schodki" mają? 0,05mm ? obstawiam że po psiknięciu podkładu nic nie będzie widać gołym okiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Sobota o 22:10 Share Napisano Sobota o 22:10 To tak nie działa Zbychu, wszystko dalej będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Sobota o 23:10 Share Napisano Sobota o 23:10 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: eeee... marudzicie jak stare baby mam ten kuter i na żywo to nie wygląda tak źle, ile te niby "schodki" mają? 0,05mm ? obstawiam że po psiknięciu podkładu nic nie będzie widać gołym okiem Szanowny kolega wspUłmodelarz sypie sarkazmem jak z rENkawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 13:02 Share Napisano Poniedziałek o 13:02 kolejny ruski wypust , Steam Works , 1/350 , druk 3D , OP projektu 675 (Echo II) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano wczoraj o 15:19 Share Napisano wczoraj o 15:19 OKB Grigorov , 1/700 , RN Vanguard class submarine with sonar 2054 flank array Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi