Cypis Napisano 29 Września Napisano 29 Września Hellenic Ship Model wydaw w druku 3D model Gearing Class Destroyer FRAM I w skali 1/350 oraz Mississippi Class Battleship w skalach 1/700, 1/350 i 1/200 Cytuj
M.A.V. Napisano Środa o 19:01 Napisano Środa o 19:01 te pancerniki drukowane w 200 to muszą być niezłe klocki.... ...przy okazji chciałbym dodać że te pancerniki znalazły się w ofercie producenta gdyż od 1914 pływały pod banderą grecką Mississippi jako Kilkis , a Idaho jako Lemnos --> oba zatonęły po nalocie sztukasów w 1941 koło Salaminy Cytuj
Cypis Napisano Środa o 20:42 Napisano Środa o 20:42 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: te pancerniki drukowane w 200 to muszą być niezłe klocki.... ...przy okazji chciałbym dodać że te pancerniki znalazły się w ofercie producenta gdyż od 1914 pływały pod banderą grecką Mississippi jako Kilkis , a Idaho jako Lemnos --> oba zatonęły po nalocie sztukasów w 1941 koło Salaminy i w takiej też wersji są wydane , kalki to potwierdzają Cytuj
Cypis Napisano Środa o 22:07 Napisano Środa o 22:07 Jeszcze jedna nowość od Hellenic Ship Model , Island-Class Patrol Boat będzie drukowany w trzech skalach 1/350, 1/144 i 1/100 Cytuj
socjo1 Napisano Czwartek o 17:07 Napisano Czwartek o 17:07 (edytowane) Rzut oka na Snowberry a także na dodatkowy zestaw wzbogacający w 1/350 od Triumph Model. Widać pełne poszycie z podziałami blach na kadłubie, dodatkową "budkę" na mostek i uzbrojenie (możliwość zrobienia innych jednostek klasy). O ile dodatkowe blachy, zastępujące druki 3 D wydaja mi się fanaberią, użyteczne moga być maski do malowania kamuflażu Western Approaches, czy arkusz kalkomanii zawierajacy m.in. godłakanadyjskich jednostek, malowane na maskach dział. @zaruk wiem wiem, okrętu już nie tkniesz @Sampo? Edytowane Czwartek o 17:23 przez socjo1 Cytuj
zaruk Napisano Czwartek o 19:27 Napisano Czwartek o 19:27 2 godziny temu, socjo1 napisał: @zaruk wiem wiem, okrętu już nie tkniesz Nikogo to chyba nie zmartwi. Mam w szafie kilka samolotów, wypatroszony Franek czeka na zmiłowanie... Liczę za to na Ciebie. Cytuj
socjo1 Napisano Czwartek o 19:30 Napisano Czwartek o 19:30 2 minuty temu, zaruk napisał: Nikogo to chyba nie zmartwi. Mam w szafie kilka samolotów, wypatroszony Franek czeka na zmiłowanie... Liczę za to na Ciebie. Żeby życie miało smaczek, ... Cytuj
Sampo Napisano Piątek o 22:30 Napisano Piątek o 22:30 @socjo1 ale, że sugerujesz kolejny projekt grupowy? No ładnie wygląda ten pokurcz tylko ja mam plany na kolejne x-lat, a tymczasem nie mogę kilku małych samolotów skończyć. A może jakiś ogólniejszy grupowy projekt, nie konkretny model, ale coś tematycznego typu Western Aproaches (kamuflarz) i każdy sobie coś pod to dobierze? Cytuj
Cypis Napisano Niedziela o 09:54 Napisano Niedziela o 09:54 Riurik wydaje w druku 3D model krążownika Żemczug w skali 1/350 2 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu W dniu 2.10.2026 o 23:30, Sampo napisał: @socjo1 ale, że sugerujesz kolejny projekt grupowy? No ładnie wygląda ten pokurcz tylko ja mam plany na kolejne x-lat, a tymczasem nie mogę kilku małych samolotów skończyć. A może jakiś ogólniejszy grupowy projekt, nie konkretny model, ale coś tematycznego typu Western Aproaches (kamuflarz) i każdy sobie coś pod to dobierze? Ale weź nie żartuj, gupiego patroloFca z 30 czesci skonczyc nie mogą, ba gupiego sznelbota z 10 to jeszcze nie wszyscy skonczyli. Ekipa tu sie nie nadaje na zadne projekty grupowe Cytuj
Szydercza Gała Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu W dniu 1.10.2026 o 20:27, zaruk napisał: Nikogo to chyba nie zmartwi. Mam w szafie kilka samolotów, wypatroszony Franek czeka na zmiłowanie... Liczę za to na Ciebie. Jakto nie zmartwi? Toż byłeś ostatnia nadzieja PROJEKTU, jak nie calego dzialu statkowego. Zasmuciłes mnie kolego.... Cytuj
zaruk Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Toż byłeś ostatnia nadzieja PROJEKTU, jak nie calego dzialu statkowego. Wyczuwam branie pod włos... No przecież wiesz, że coś tam dłubię Cytuj
socjo1 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, zaruk napisał: Wyczuwam branie pod włos... No przecież wiesz, że coś tam dłubię Michu, wiedz jedno - Marcina nie tak łatwo brać pod włos - równie trudno, jak Ciebie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi