Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a wiesz, że nie zwróciłem wcześniej uwagi, że to model AFV, jakoś zakodowałem sobie "model Academy z konwersją" (bez zerkania na firmę) zamiast dobrze się przyjrzeć ale zerknąłem przed chwilą na zdjęcia w hobbyeasy i wygląda to jednak na Academy + blaszki i żywica

Jędrek

Napisano

Witam ponownie

Przeglądałem forum ale nie znalazłem informacji o nowych (następnych) u-bootach AFV w skali 1/350 - nadrabiam zaległości w informacjach.

Na stronach modelshipwrights można zobaczyć nowe podwodniaki AFV Club typu VIID i typu VIIC41 (poniżej linki)

http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5836

http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5826&mode=thread&order=0

Także Pit-Road przedstawia wczesną wersję japońskiego I-58 w skali 1/350

Link do stronki:

http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5844

Myślę że tym razem nie dałem "plamy"

Pozdrawiam wszystkich - andreya

Ps.

Miałeś rację Jędrek że u-booty Flagmana nie mają najwyżych parametrów .

Wydaje mi się że VIIC AFV jest na dużo lepszym poziomie i po połączeniu z VIIC Revella będzie można zrobić jedną przyzwoitą "łajbę" VIIC .

Napisano

z AFV mam tylko VIIB dwa kolejne muszą poczekać, jak robiłem ostatnie zamówienie to akurat wyszły z "in-stock" za to leci do mnie revellowski VIIC więc sobie porównam z posiadanym AFV

Myślę że tym razem nie dałem "plamy"

o AFV nie pamiętam czy pisaliśmy, a o I-58:

Pit-Road zapowiedział w 350-ce IJN Submarine I-54/58 Type 1 (Early Type) klik

Jędrek

Napisano

Witam ponownie

I mamy kolejny podwodniak w skali 1/350

Tym razem chiński typ 039G "Song" w wydaniu HobbyBossa (link do stronki poniżej)

http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5861

Na podstawie fotki z w/w stronki i porównując do wydanego wcześniej w tej skali "Songa" z firmy Bronco (zobaczyć go można w inBoxie Jędrka) skłaniam się raczej za modelem Bronco jeśli chodzi o preferencje zakupu tego "kajaczka".

Czy to pomniejszony "Song" HobbyBossa wydany wcześniej w skali 1/200 ?

Raz na okładce jest nazwa "Sung"(Bronco) a raz "Song"(HBoss) - co jest prawidłowe?

Pozdrawiam wszystkich - andreya

Napisano

któregoś z tych Songów w 1:200 oglądałem na żywca i... nie spodobał mi się, sprawiał wrażenie bardzo prostego 350-tka sprawia milsze wrażenie

swoją drogą jakoś się nam się ostatnio firmy powielają w tematach o.p., mam nadzieje, że Bronco wkrótce zaskoczy nas jakimś nowym modelem op na miarę Vanguarda

Jędrek

Napisano
swoją drogą jakoś się nam się ostatnio firmy powielają w tematach o.p.

i kolejny dubel czyli... chińskie Kilo 1:350 Hobby Boss KLIK

Jędrek

Napisano

coś dla wielbicieli dużych modeli - Lindberg zapowiedział USS Arizona BB-39 w skali 1:144

Jędrek

Napisano

Academy zapowiedziała zestaw z dodatkami własnego Admiral Graf Spee 1:350 (Premium version), ma zawierać drewniany pokład, metalowe lufy, części fototrawione, łańcuch oraz tabliczkę z nazwą okrętu klik

Jędrek

Napisano

olej krzaczki (pewnie ludki jedynie komentują zapowiedź), liczą się obrazki a na nich jest wszystko data wydania i zawartość, póki co nic więcej nie ma

Jędrek

Napisano

aaa... racja zapomniałem, u mnie pod operą forum sonicmodel też jakoś się buntuje (podobnie jak hobbyeasy), więc niestety dopiero IE pozwala się tam poruszać

Jędrek

Napisano

w końcu mogę zerknąć na kalkę i... małe rozczarowanie odnośnie kontenerów - kalkomanie tylko Hapag-Lloyd

z opisu wynika że model fajny ale sporo detali jest średnich, cóż... mimo to jest w mej głowie na liście oczekujących na zakup (można też już u nas kupić ten model, z tego co widziałem cena ok. 130-140zł)

Jędrek

Napisano
można też już u nas kupić ten model, z tego co widziałem cena ok. 130-140zł

Coś ze mną nie tak, że jak widzę takie ceny, to uważam, że model nie jest drogi

kalkomanie tylko Hapag-Lloyd

Szansa na samodzielne wzbogacenie kontenerów?

Swoją drogą, czy poszczególne Kyoto Express i inne nie różniły się między sobą?

Prawie pół metra modelu w skali 1/700 - całkiem przyzwoite pływadło.

Napisano
a proszę bardzo

a dziękuję widziałem ale poczekam na dostawę do swojego ulubionego sklepu

chyba bym osiwiał z niecierpliwości czekając na przesyłkę "surfacem"

Jędrek

Napisano

Twój ulubiony sklep, w którym również robię zakupy, przestał mi się ostatnio otwierać, zarówno z firefoxa jak i z IE, i ze stacjonarnego (XP), jak i z laptopa (vista). Po tygodniu doszedłem....blokują moje IP, chyba, bo jak wchodzę przez proxy jest OK, no prawie ok, ale się wyświetla..

Chyba mnie już nie lubią...

Za to inny sklep:

http://www.luckymodel.com

ma właśnie promocje 10 - 15% i darmową przesyłkę lotniczą na blaszki...warto się rozejrzeć

Napisano

u mnie odkąd pamiętam dobrze działał tylko pod IE, natomiast nawet używając IE w niektórych godzinach strona się nie otwiera dlatego zakupy tam robię przeważnie rankami lub późnym wieczorem

Jędrek

Napisano

Osobiście zdarza mi się, że hobbyeasy otwiera się baaaardzo długo i chodzi wolno, ale jakoś chodzi ( i pod IE i FF)

Co do cyber-hobby to mają bardzo fajne ceny, ale kompletacja zamówienia trwa u nich bardzo długo, a wysyłka surfejsem jeszcze dłużej. W moim przypadku trwało to ok 3 miesięcy. Oczywiście nikt nie każe zamawiać takiej wysyłki, ale pokusa darmowego dostarczenia jest silna. Jak się komuś nie śpieszy...

Napisano

Pozwolę sobie na wtrącenie kilku słów do tego tematu. Robiłem zakupy w cyber -hobby, fakt że były to modele pancerki w skali 1:35 ale również korzystałem z przesyłki surface mail i przesyłka dotarłą w ciągu trzech tygodni. Często się zdarza że ktoś przeoczy jak zamawia jakiś zestawy, który jest sprzedawany w przed sprzedaży dlatego trzeba czekać. To sama sytuacja jeżeli jakiegoś zestawu nagle zbraknie i jest problem ze zdobyciem.

Napisano
Często się zdarza że ktoś przeoczy jak zamawia jakiś zestawy, który jest sprzedawany w przed sprzedaży dlatego trzeba czekać. To sama sytuacja jeżeli jakiegoś zestawu nagle zbraknie i jest problem ze zdobyciem.

Liczę czas dostarczenia samej przesyłki. Od nadania paczki przez cyber-hobby do jej otrzymania minęło ok. dwa i pół miesięca Akurat było to dość spore pudło i była możliwość śledzenia - od nadania paczki do jej fizycznego wysłania z Hong Kongu minęło ok 15-20 dni (chyba oczekiwanie na statek ) Potem 1,5 miesiąca do pojawienia się statusu arrived z Polski.

Oczekiwanie na znalezienie się danego itemu w cyber-hobby to oczywiście druga sprawa. Sklep ma niestety tę wadę, że nie widać co jest rzeczywiście w magazynie.