Jędrek Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 a wiesz, że nie zwróciłem wcześniej uwagi, że to model AFV, jakoś zakodowałem sobie "model Academy z konwersją" (bez zerkania na firmę) zamiast dobrze się przyjrzeć ale zerknąłem przed chwilą na zdjęcia w hobbyeasy i wygląda to jednak na Academy + blaszki i żywica Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Witam ponownie Przeglądałem forum ale nie znalazłem informacji o nowych (następnych) u-bootach AFV w skali 1/350 - nadrabiam zaległości w informacjach. Na stronach modelshipwrights można zobaczyć nowe podwodniaki AFV Club typu VIID i typu VIIC41 (poniżej linki) http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5836 http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5826&mode=thread&order=0 Także Pit-Road przedstawia wczesną wersję japońskiego I-58 w skali 1/350 Link do stronki: http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5844 Myślę że tym razem nie dałem "plamy" Pozdrawiam wszystkich - andreya Ps. Miałeś rację Jędrek że u-booty Flagmana nie mają najwyżych parametrów . Wydaje mi się że VIIC AFV jest na dużo lepszym poziomie i po połączeniu z VIIC Revella będzie można zrobić jedną przyzwoitą "łajbę" VIIC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 z AFV mam tylko VIIB dwa kolejne muszą poczekać, jak robiłem ostatnie zamówienie to akurat wyszły z "in-stock" za to leci do mnie revellowski VIIC więc sobie porównam z posiadanym AFV Myślę że tym razem nie dałem "plamy" o AFV nie pamiętam czy pisaliśmy, a o I-58: Pit-Road zapowiedział w 350-ce IJN Submarine I-54/58 Type 1 (Early Type) klik Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Witam ponownie I mamy kolejny podwodniak w skali 1/350 Tym razem chiński typ 039G "Song" w wydaniu HobbyBossa (link do stronki poniżej) http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5861 Na podstawie fotki z w/w stronki i porównując do wydanego wcześniej w tej skali "Songa" z firmy Bronco (zobaczyć go można w inBoxie Jędrka) skłaniam się raczej za modelem Bronco jeśli chodzi o preferencje zakupu tego "kajaczka". Czy to pomniejszony "Song" HobbyBossa wydany wcześniej w skali 1/200 ? Raz na okładce jest nazwa "Sung"(Bronco) a raz "Song"(HBoss) - co jest prawidłowe? Pozdrawiam wszystkich - andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 któregoś z tych Songów w 1:200 oglądałem na żywca i... nie spodobał mi się, sprawiał wrażenie bardzo prostego 350-tka sprawia milsze wrażenie swoją drogą jakoś się nam się ostatnio firmy powielają w tematach o.p., mam nadzieje, że Bronco wkrótce zaskoczy nas jakimś nowym modelem op na miarę Vanguarda Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 swoją drogą jakoś się nam się ostatnio firmy powielają w tematach o.p. i kolejny dubel czyli... chińskie Kilo 1:350 Hobby Boss KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 coś dla wielbicieli dużych modeli - Lindberg zapowiedział USS Arizona BB-39 w skali 1:144 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Spoglądając na I-20 czy I-53 w skali 1:72 autorstwa Lindberga to raczej będzie duży wyrób Arizono-podobny... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Academy zapowiedziała zestaw z dodatkami własnego Admiral Graf Spee 1:350 (Premium version), ma zawierać drewniany pokład, metalowe lufy, części fototrawione, łańcuch oraz tabliczkę z nazwą okrętu klik Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 30 Października 2009 wrzuć jakiś inny link, bo z tych krzaczków nie idzie w ogóle w niczym się zorientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 olej krzaczki (pewnie ludki jedynie komentują zapowiedź), liczą się obrazki a na nich jest wszystko data wydania i zawartość, póki co nic więcej nie ma Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 30 Października 2009 Właśnie o to chodzi, że mi się żadne obrazki nie otwierają, jedynie parę linijek krzaczków Gdyby były obrazki to z pewnością krzaczki bym olał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 aaa... racja zapomniałem, u mnie pod operą forum sonicmodel też jakoś się buntuje (podobnie jak hobbyeasy), więc niestety dopiero IE pozwala się tam poruszać Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Fajny http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=4480 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 w końcu mogę zerknąć na kalkę i... małe rozczarowanie odnośnie kontenerów - kalkomanie tylko Hapag-Lloyd z opisu wynika że model fajny ale sporo detali jest średnich, cóż... mimo to jest w mej głowie na liście oczekujących na zakup (można też już u nas kupić ten model, z tego co widziałem cena ok. 130-140zł) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Przy okazji od pewnego czasu można zajrzeć do pudła HMS Renown http://www.1999.co.jp/eng/10088941 A nam pozostaje czekać na edycje Trumpetera. Przy okazji mam bardzo ważne pytanie, który HMS Repulse (1/700) jest lepszy: Tamiya czy Trumpeter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 można też już u nas kupić ten model, z tego co widziałem cena ok. 130-140zł Coś ze mną nie tak, że jak widzę takie ceny, to uważam, że model nie jest drogi kalkomanie tylko Hapag-Lloyd Szansa na samodzielne wzbogacenie kontenerów? Swoją drogą, czy poszczególne Kyoto Express i inne nie różniły się między sobą? Prawie pół metra modelu w skali 1/700 - całkiem przyzwoite pływadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Apropos Yahagi: http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=16621 poczekam (mam chętkę na ten model) aż będzie w znanych sklepach internetowych od razu razem z dodatkami do kupienia Jędrek a proszę bardzo http://www.cyber-hobby.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=6855 darmowa wysyłka surfacem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 a proszę bardzo a dziękuję widziałem ale poczekam na dostawę do swojego ulubionego sklepu chyba bym osiwiał z niecierpliwości czekając na przesyłkę "surfacem" Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Twój ulubiony sklep, w którym również robię zakupy, przestał mi się ostatnio otwierać, zarówno z firefoxa jak i z IE, i ze stacjonarnego (XP), jak i z laptopa (vista). Po tygodniu doszedłem....blokują moje IP, chyba, bo jak wchodzę przez proxy jest OK, no prawie ok, ale się wyświetla.. Chyba mnie już nie lubią... Za to inny sklep: http://www.luckymodel.com ma właśnie promocje 10 - 15% i darmową przesyłkę lotniczą na blaszki...warto się rozejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 u mnie odkąd pamiętam dobrze działał tylko pod IE, natomiast nawet używając IE w niektórych godzinach strona się nie otwiera dlatego zakupy tam robię przeważnie rankami lub późnym wieczorem Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Osobiście zdarza mi się, że hobbyeasy otwiera się baaaardzo długo i chodzi wolno, ale jakoś chodzi ( i pod IE i FF) Co do cyber-hobby to mają bardzo fajne ceny, ale kompletacja zamówienia trwa u nich bardzo długo, a wysyłka surfejsem jeszcze dłużej. W moim przypadku trwało to ok 3 miesięcy. Oczywiście nikt nie każe zamawiać takiej wysyłki, ale pokusa darmowego dostarczenia jest silna. Jak się komuś nie śpieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Jak się komuś nie śpieszy... Ja mam po szafach, na szafach, pod szafami za 400 pudeł....nie spieszy mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Pozwolę sobie na wtrącenie kilku słów do tego tematu. Robiłem zakupy w cyber -hobby, fakt że były to modele pancerki w skali 1:35 ale również korzystałem z przesyłki surface mail i przesyłka dotarłą w ciągu trzech tygodni. Często się zdarza że ktoś przeoczy jak zamawia jakiś zestawy, który jest sprzedawany w przed sprzedaży dlatego trzeba czekać. To sama sytuacja jeżeli jakiegoś zestawu nagle zbraknie i jest problem ze zdobyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Często się zdarza że ktoś przeoczy jak zamawia jakiś zestawy, który jest sprzedawany w przed sprzedaży dlatego trzeba czekać. To sama sytuacja jeżeli jakiegoś zestawu nagle zbraknie i jest problem ze zdobyciem. Liczę czas dostarczenia samej przesyłki. Od nadania paczki przez cyber-hobby do jej otrzymania minęło ok. dwa i pół miesięca Akurat było to dość spore pudło i była możliwość śledzenia - od nadania paczki do jej fizycznego wysłania z Hong Kongu minęło ok 15-20 dni (chyba oczekiwanie na statek ) Potem 1,5 miesiąca do pojawienia się statusu arrived z Polski. Oczekiwanie na znalezienie się danego itemu w cyber-hobby to oczywiście druga sprawa. Sklep ma niestety tę wadę, że nie widać co jest rzeczywiście w magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi