Skocz do zawartości

Okrętowe nowości i zapowiedzi modelarskie

Jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Cheng Kung class jest na ebayu od 49+15 wysyłka (USD) do 79+wysyłka.

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=Cheng+Kung+Class&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=1%2F350+R.O.C.+Cheng+Kung+Class&_osacat=0

Fajnie wygląda.

Trzeba tu tylko dodać, że to Italerka pakowała TYPHOON-a Dragona, a nie na odwrót. Oryginalne wypraski Dragna pochodzą jakoś z początku lat 90-tych i prezentują poziom wiedzy o okręcie z tych czasów. Zaś model AFV to w zasadzie Academy

dokładnie jak napisał przedmówca, Tajfun jest trochę tajfunopodobny i lepiej poczekać aż wypłyną gdzieś wypraski byłego Alangera (w końcu kiedyś mam nadzieję to nastąpi) a Cheng Kung jest na rynku z pół roku o ile się nie mylę i już komuś tu pisałem, że to Academy wzbogacona o żywicę i blaszki czyli całkiem fajny model

Jędrek

Pojawiły się blachy FlyHawka do Kongo 1/350, tym razem modelu produkcji Fujimi

poza tym także do Richelieu w tej samej skali oraz sporo nowości w 1:700

Jędrek

jeszcze jeden news - zdjęcia z nowego katalogu Trumpeter na sonic model (oglądanie pod IE) klik, można też tam w innych wątkach znaleźć nowości lotnicze i pancerne (m.in. BTR-y )

Jędrek

jeszcze jeden news - zdjęcia z nowego katalogu Trumpeter na sonic model

tak na spokojnie przeglądając ten katalog to w 350-tkach "szału Panie, nie ma" choć akurat mnie cieszy ostatnia wersja Sowremiennych (DDG 138 i 139) , tego mi brakowało w tej skali i nawet zastanawiałem się nad konwersją, poza tym kontynuacja serii niszczycieli Arleigh Burke

myślę że w tej skali brakuje tam jeszcze jakieś strony katalogu

w 700-tce jak dla mnie najciekawsza zapowiedź to USS Sacramento AOE-1 (od razu włączyło mi się marzenie takiego w 350-tce ), poza tym Renown 1945 i niemczyzna (Admiral Hipper, Admiral Graf Spee, Prinz Eugen)

myślę, że dalej najbardziej oczekiwaną zapowiedzą okrętową jest Fuso w 350-ce i sporo osób oczekuje na jakieś potwierdzone informacje o ukazaniu się tego modelu a póki co dla mnie hitem będzie wspomniany lotniskowiec eskortowy Hasegawy, po prostu polubiłem politykę tej firmy stawiającej na wydawanie modeli jednocześnie z całą serią świetnych dodatków, do tego w pudłach dobre wypraski i super instrukcje montażu i malowania

Jędrek

Witam

Nowych podwodniaków 1/350 ciąg dalszy.

AFV - U-boot typ VIID

http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6084

Ostatnio dostałem VIIC z AFV . Moja opinia - blaszki dużo lepsze od tych w VIIB a model "b.przyjemnie" wykonany ( jednak kilka poprawek zawsze trzeba wykonać )

Z tego co widać na fotkach w zapowiedzi to nowy VIID jest kontynuacją serii u-bootów poprzednio wydanych przez AVF i o takich samych parametrach jakości wykonania jak poprzednicy.

pozdrawiam - andreya

myślę, że dalej najbardziej oczekiwaną zapowiedzą okrętową jest Fuso w 350-ce i sporo osób oczekuje na jakieś potwierdzone informacje o ukazaniu się tego modelu a póki co dla mnie hitem będzie wspomniany lotniskowiec eskortowy Hasegawy, po prostu polubiłem politykę tej firmy stawiającej na wydawanie modeli jednocześnie z całą serią świetnych dodatków, do tego w pudłach dobre wypraski i super instrukcje montażu i malowania

Potwierdzam, Hasegawa "idzie równo po bandzie". Yahagi jest świetny i już żałuję, że nie wziąłem dodatków. Fuso, to moje marzenie... .

...póki co dla mnie hitem będzie wspomniany lotniskowiec eskortowy Hasegawy ...

Jeżeli rzeczywiście coś takiego zostanie wydane, (i oczywiście w odpowiedniej jakości) to będzie chyba mój pierwszy "kupiony" model od wielu lat

Pozdrowionka

ZzB

Edytowane przez Gość

hmm... nie wiedziałem, że Revell dołączył do swojej ofery blaszki klik, wiele tego nie ma niemniej cieszy blaszka do Colombo Express w 1:700 a poza tym w 1:350 do Bismarcka i Tirpitza, U-boota typu VIIC a w 1:144 do niszczyciela typu 119 Z1/Z5

EDIT: tu jest tabela z zapowiedziami Revell na 2010 widać, że z nowości jedynie Bismarck i Tirpitz w 1:700 oraz M/S Color Fantasy w 1:1200, poza tym zmieniony model U-Boot Typ VIIc/41 w 1:144 i 1:350 USS Wasp Class z blaszkami we współpracy z innym producentem (pewnie przepak), ze wznowień było jakiś czas temu pytanie o Calypso, będzie wznowiony jako Ocean Exploration Vessel

Jędrek

jeśli te blaszki okażą się fajne w użyciu to może to być całkiem miła informacja, większe firmy działające w tym temacie pomału nie nadążają za nowościami a do takich modeli jak Colombo Express dedykowana blaszka z relingami to jak marzenie, podobnie jeśli się ukaże blaszka do nowości czyli Queen Mary II w 700-tce to będzie to równie atrakcyjna nowość

Jędrek

ps. a jak jeszcze Revell zacznie trzaskać blaszki do swoich samolotów w 1:144 to będzie to dla mnie pełnia szczęścia