reggy Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Cheng Kung class jest na ebayu od 49+15 wysyłka (USD) do 79+wysyłka. http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=Cheng+Kung+Class&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=1%2F350+R.O.C.+Cheng+Kung+Class&_osacat=0 Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 USS TYPHOON Jest tu gdzieś w dziale In-box tego modelu pakowanego kiedyś przez Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Jak by ktoś znalazł tego Typhoona to byłbym wdzięczny, czy to na pewno te same wypraski co Italerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 .....czy to na pewno te same wypraski co Italerki? Na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Trzeba tu tylko dodać, że to Italerka pakowała TYPHOON-a Dragona, a nie na odwrót. Oryginalne wypraski Dragna pochodzą jakoś z początku lat 90-tych i prezentują poziom wiedzy o okręcie z tych czasów. Zaś model AFV to w zasadzie Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Trzeba tu tylko dodać, że to Italerka pakowała TYPHOON-a Dragona, a nie na odwrót. Oryginalne wypraski Dragna pochodzą jakoś z początku lat 90-tych i prezentują poziom wiedzy o okręcie z tych czasów. Zaś model AFV to w zasadzie Academy dokładnie jak napisał przedmówca, Tajfun jest trochę tajfunopodobny i lepiej poczekać aż wypłyną gdzieś wypraski byłego Alangera (w końcu kiedyś mam nadzieję to nastąpi) a Cheng Kung jest na rynku z pół roku o ile się nie mylę i już komuś tu pisałem, że to Academy wzbogacona o żywicę i blaszki czyli całkiem fajny model Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Ukazał się już zapowiedziany I-58 z AFV http://www.1999.co.jp/eng/10102481 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 dziś na modelwarships pojawiła się ploteczka o zapowiedzi Academy 1:350 HMS Warspite Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Witam Jeśli chodzi o I-58 skala 1/350 z AFV to widziałem już go na eBay-u . Ceny nie pamiętam. andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Pojawiły się blachy FlyHawka do Kongo 1/350, tym razem modelu produkcji Fujimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Pojawiły się blachy FlyHawka do Kongo 1/350, tym razem modelu produkcji Fujimi poza tym także do Richelieu w tej samej skali oraz sporo nowości w 1:700 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 jeszcze jeden news - zdjęcia z nowego katalogu Trumpeter na sonic model (oglądanie pod IE) klik, można też tam w innych wątkach znaleźć nowości lotnicze i pancerne (m.in. BTR-y ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 jeszcze jeden news - zdjęcia z nowego katalogu Trumpeter na sonic model tak na spokojnie przeglądając ten katalog to w 350-tkach "szału Panie, nie ma" choć akurat mnie cieszy ostatnia wersja Sowremiennych (DDG 138 i 139) , tego mi brakowało w tej skali i nawet zastanawiałem się nad konwersją, poza tym kontynuacja serii niszczycieli Arleigh Burke myślę że w tej skali brakuje tam jeszcze jakieś strony katalogu w 700-tce jak dla mnie najciekawsza zapowiedź to USS Sacramento AOE-1 (od razu włączyło mi się marzenie takiego w 350-tce ), poza tym Renown 1945 i niemczyzna (Admiral Hipper, Admiral Graf Spee, Prinz Eugen) myślę, że dalej najbardziej oczekiwaną zapowiedzą okrętową jest Fuso w 350-ce i sporo osób oczekuje na jakieś potwierdzone informacje o ukazaniu się tego modelu a póki co dla mnie hitem będzie wspomniany lotniskowiec eskortowy Hasegawy, po prostu polubiłem politykę tej firmy stawiającej na wydawanie modeli jednocześnie z całą serią świetnych dodatków, do tego w pudłach dobre wypraski i super instrukcje montażu i malowania Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Witam Nowych podwodniaków 1/350 ciąg dalszy. AFV - U-boot typ VIID http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6084 Ostatnio dostałem VIIC z AFV . Moja opinia - blaszki dużo lepsze od tych w VIIB a model "b.przyjemnie" wykonany ( jednak kilka poprawek zawsze trzeba wykonać ) Z tego co widać na fotkach w zapowiedzi to nowy VIID jest kontynuacją serii u-bootów poprzednio wydanych przez AVF i o takich samych parametrach jakości wykonania jak poprzednicy. pozdrawiam - andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 myślę, że dalej najbardziej oczekiwaną zapowiedzą okrętową jest Fuso w 350-ce i sporo osób oczekuje na jakieś potwierdzone informacje o ukazaniu się tego modelu a póki co dla mnie hitem będzie wspomniany lotniskowiec eskortowy Hasegawy, po prostu polubiłem politykę tej firmy stawiającej na wydawanie modeli jednocześnie z całą serią świetnych dodatków, do tego w pudłach dobre wypraski i super instrukcje montażu i malowania Potwierdzam, Hasegawa "idzie równo po bandzie". Yahagi jest świetny i już żałuję, że nie wziąłem dodatków. Fuso, to moje marzenie... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Co wy z tym Fuso, ja natomiast chce Yamashiro . Jak tylko skończę porządki po remoncie będę miał dla was in-boxa HMS Repulse (1/700) od T.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 (edytowane) ...póki co dla mnie hitem będzie wspomniany lotniskowiec eskortowy Hasegawy ... Jeżeli rzeczywiście coś takiego zostanie wydane, (i oczywiście w odpowiedniej jakości) to będzie chyba mój pierwszy "kupiony" model od wielu lat Pozdrowionka ZzB Edytowane 24 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Jakoś trochę umknęło, że ukazał się także Mogami w wersji "koszernej" : Jak to zwykle u Tamiyi bardzo ładny boxart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 Nie wiem dlaczego, ale mi bardziej podoba się Mikuma z trzydziałowymi wieżami. Mogami ma po dwa działa w wieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 to co mogliśmy dojrzeć na zdjęciach z Telford potwierdziło się na stronie Airfixa, w zapowiedziach na 2010 pojawił się o.p. typu Trafalgar 1:350 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Tymczasem całkiem smakowicie prezentują się nowy Nagato i Ryujo od Fujimi: http://www.1999.co.jp/eng/10098688 http://www.1999.co.jp/eng/10098701 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 hmm... nie wiedziałem, że Revell dołączył do swojej ofery blaszki klik, wiele tego nie ma niemniej cieszy blaszka do Colombo Express w 1:700 a poza tym w 1:350 do Bismarcka i Tirpitza, U-boota typu VIIC a w 1:144 do niszczyciela typu 119 Z1/Z5 EDIT: tu jest tabela z zapowiedziami Revell na 2010 widać, że z nowości jedynie Bismarck i Tirpitz w 1:700 oraz M/S Color Fantasy w 1:1200, poza tym zmieniony model U-Boot Typ VIIc/41 w 1:144 i 1:350 USS Wasp Class z blaszkami we współpracy z innym producentem (pewnie przepak), ze wznowień było jakiś czas temu pytanie o Calypso, będzie wznowiony jako Ocean Exploration Vessel Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 O blachach do Bismarcka chodziły słuchy już od pól roku i jakoś nie dawałem im wiary a tu jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 jeśli te blaszki okażą się fajne w użyciu to może to być całkiem miła informacja, większe firmy działające w tym temacie pomału nie nadążają za nowościami a do takich modeli jak Colombo Express dedykowana blaszka z relingami to jak marzenie, podobnie jeśli się ukaże blaszka do nowości czyli Queen Mary II w 700-tce to będzie to równie atrakcyjna nowość Jędrek ps. a jak jeszcze Revell zacznie trzaskać blaszki do swoich samolotów w 1:144 to będzie to dla mnie pełnia szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Niech trzaskają blachy do czego tylko potrafią ale niech uważają z cenami bo powoli zaczyna im odbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi