ZzB Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca W dniu 20.03.2025 o 19:25, socjo1 napisał: Też mi się wydaje, że producentom chyba łatwiej jest ogarnąć odkształcanie dużych odlewów żywicznych niż wydruków 3D. Hej. Z odlewami jest łatwiej. Żeby ustabilizować długi i wąskie element wkładałem do formy kawałek stalowej rurki. A w przypadku wyjątkowo chorego kształtu zlutowałem druciany szkielet. Tak przy okazji - robiłem też kiedyś odlewy kompozytowe armat. Do formy wkładałem lufę z igły i oblewałem zamkiem. Pozdrowionka ZzB 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca (edytowane) W dniu 27.03.2025 o 22:05, ZzB napisał: Żeby ustabilizować długi i wąskie element wkładałem do formy kawałek stalowej rurki. przypomniałeś mi - Stare modele odlewane z żywicy miały takie elementy, w dużych figurkach kiedyś tak robił verlinden przy włocznich etc Edytowane 29 Marca przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia (edytowane) z kronikarskiego obowiązku... IronShipWrights zapowiedział w 1/350 trzy nowe cygara - tym razem same brytole : - HMS Dreadnought (S101) - typ Upholder w konfiguracji po sprzedaży Kanadyjczykom - typ Swiftsure EDIT -------------------------- a w 1/700 fregata typ 22 ( Broadsword class ) od OrangeHobby (ale tylko WL) : EDIT 2 ---------------------- od greków wznowienie Asheville w 1/350 oraz całkowicie nowy projekt w 1/144 : tu link do zdjęć zawartości : https://hellenicshipmodel.gr/product/asheville-class-pgm-gun-boat-hellenic-version-1-144/ Edytowane wczoraj o 18:54 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Może nie bardzo okrętowe , ale chyba tutaj najbardziej się nadaje do wklejenia. Druk 3D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) ładne, ładne..... ja to czekam z utęsknieniem na porządnego Marinera w 350 z druku 3D , ale Wikinga też bym nabył jeśliby się nadarzyła okazja EDIT --------- no ale oczywiście nie od ruskich bo sumienie by mi nie dało spokoju... Edytowane 6 Kwietnia przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 14 godzin temu, M.A.V. napisał: ładne, ładne..... ja to czekam z utęsknieniem na porządnego Marinera w 350 z druku 3D , ale Wikinga też bym nabył jeśliby się nadarzyła okazja EDIT --------- no ale oczywiście nie od ruskich bo sumienie by mi nie dało spokoju... no to chyba wypada czekać na L'Arsenala , że to ogarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Black Cat zapowiedział przeskalowanie niektórych swoich modeli do skali 1/700. Edytowane 7 Kwietnia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Sobota o 14:27 Share Napisano Sobota o 14:27 Model drukowany w 3D 1/700 USS Aylwin (DD-355) 1942 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi