maqui Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Rzeczywiście - mój bład;) chodziło oczywiście o większy model:) czyli mniejszą skalę;) Widziałem na allegro tą osę ale moim zdaniem to zabawka a nie model - można by było co prawda ją "przerobić" ale szkoda wtedy tyle kasy na nią wyrzucać - pamiętam że stała coś około 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Kochani... Im mniejsza cyfra w mianowniku tym WIĘKSZA skala! Czyli skala 1:200 jest większa od 1:700 - większa skala to większy model. Ty Jędrek powinieneś to wiedzieć a gulusowi kiedyś już to tłumaczyłem ale na innym forum... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Kochani... Im mniejsza cyfra w mianowniku tym WIĘKSZA skala! właśnie zdarłem się z rana by zerknąć co wczoraj napisałem... faktycznie głupoty, Maciej ma całkowitą rację (dzięki za czujność ), mój błąd, już się poprawiłem Widziałem na allegro tą osę ale moim zdaniem to zabawka a nie model - można by było co prawda ją "przerobić" ale szkoda wtedy tyle kasy na nią wyrzucać - pamiętam że stała coś około 80 zł. całkiem dobry materiał wyjściowy, innego po prostu nie ma (modele Poseidona są bardzo rzadkie) a i cena nie wydaje się taka straszna przy tej wielkości modelu, więcej mógłby okonek napisać - przymierza się do budowy Jędrek Edytowane 10 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Nanuchka i Osa w skali 1/150 rozpoczynają wątek o radzieckich i rosyjskich modelach okrętów.. ale myślę, że raczej są nie do dostania, natomiast przy odrobinie woli można ściągnąć 33cm Osę Modelista, której okonkowy in-box jest na forum Jędrek ps. większa skala to mniejszy model... Może mam lekko wypaczone zpojrzenie na sprawe z powodu mojej miłości do okrętów byłego ZSRR, i dlatego nowości mnie nie zadawalają. A propos OSY starałem sie znależć stary zestaw Dragona z Osą I w 1:700 - bezskutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2007 A propos OSY starałem sie znależć stary zestaw Dragona z Osą I w 1:700 - bezskutecznie może przy obecnej polityce Dragona wznawiania starych zestawów po małym liftingu pojawi się jako Premium Edition? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 można zerknąć sobie na wypraski U-boota VIIC w 350-ce (Flagman) KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 do obejrzenia nowe tankowce Fujumi (1/700) Toho Maru i Kyotuto Maru KLIK oraz kolejna blaszka do Takao 1/350 tym razem GMM KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 pojawiła się nowa zapowiedź Dragona: 3 in 1 Premium Edition 1/700 Russian Navy Pyotr Veliky zestaw ma pozwalać (dzięki zawartym częściom i elementom fotrawionym) na zbudowanie do wyboru jednego z 3 krążowników tej klasy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Jedrku a powiedz w masz jakieś info w jakiej może cenie by chodził ten Piotr Wielki??? nie wspominam ze napalony jestem na takiego Kirowka w 1:350 - niestety nigdize nie slyszalem nim:((( buu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 pewnie koło stówki, zobaczymy, co do Kirova w 350-ce to info masz w sąsiednim wątku Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 wieści na temat Akagi Hasegawy w 350-ce (premiera pod koniec 2008) i 700-ce (połowa 2008) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Akagi tez trzeba bedzie miec... Dobrze, ze nie wydaja tych modeli co tydzien to jest czas na odlozenie srodkow na te cele. Oj dzieje sie w mojej ulubionej skali, oj dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 wieści na temat Akagi Hasegawy w 350-ce (premiera pod koniec 2008) i 700-ce (połowa 2008)Jędrek Przyjemniejszej informacji na początek dnia nie mogłem otrzymać (oczywiście mam na myśli 1:700) No to teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Wejdzcie na www.modellversium.de i zobaczcie co szykuje Revell na listopad 2008 ( nowe formy ). przeniosłem we właściwe miejsce J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Nie wiem czy to dobre miejsce na te informacje ale ... w Eduard Polska Nagato Hasegawy jest po 419 zlotych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Czy nowe modele Aoshimy: Takao, Maya, Atago, Chokai (1/350) różnią się bardzo między sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 To zależy co masz na myśli mówiąc: "bardzo"...? Modele przedstawiają okręty w różnych latach i po różnych modernizacjach - na początku ( po zwodowaniu ) były prawie identyczne. To jednostki bliźniacze ale z czasem się zmieniały. Pozdrawiamm, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Mam małe pytanko; Hasegawa oferuje do modelu Nagato trzy zestawy części fototrawionych A, B i...no właśnie . Czy zestaw super zawiera oprócz nowej blaszki zestawy A i B? Np stronka: http://www.modelhobbies.co.uk/shop/advanced_search_result.php?search_in_description=1&inc_subcat=1&keywords=nagato&x=0&y=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Ludzie, ludzie chyba zwariowałem,,,... Nagato zamówiony, Yukikaze zamówiony, Maya jutro zamówiona (będzie)...., a żona mnie zabije - zakupy na rok z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 zaszalałeś Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Taaaaaa, a jak pomyśle o tych wszystkich blaszkach ( kolejne 700 - 800 stów), farbkach i itp. to dopiero załamka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 chwilkę mnie nie było, trzeba by choć nowości nadgonić blaszki WEM: 1/350 Mikasa (PE 35107) KLIK Kriegsmarine Cable Reels w skali 1/700 (PE 786) 1/400 (PE 4013) i 1/350 (PE 35107) blaszki Flyhawk Models: 1/700 Aoshima IJN Fuso blaszka 1 blaszka 2 blaszka 3 zestawy Lion Roar: 1/700 WWII IJN Navy Vessel Nameplates 1/700 WWII IJN Portholes 1/700 WWII Royal Navy Pom-Pom Gun 1/700 WWII German Navy Portholes 1/700 WWII U.S. Navy Portholes 1/700 WWII U.S. Navy Radar 1/700 WWII IJN Shellproof Sand Bags 1/700 WWII U.S. Navy 5" Gun Turret, Twin Mount for BB/CV/CA/CL Type 1/700 WWII U.S. Navy 5" Gun Turret Twin Mount for DD Type 1/700 North Carolina Detail Set drewniany pokład do Nagato firmy Shinsengumi do obejrzenia m.in. TU oraz z tego samego miejsca wstępne informacje o Akagi Hasegawy (1/700) KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Ale gdzie można kupić blaszki do Fuso :( ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Ale gdzie można kupić blaszki do Fuso :( np. w Pacific Front Hobbies - dość popularny sklep choć sam w nim jeszcze nie kupowałem Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Wow , dzieki - jeszcze niedawno ich nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi